‹ Groepen
 

Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

21 dec 2022 - KERSTSTUKJES MAKEN
Preview foto Vandaag woensdag 21 december hebben we weer kerststukjes kunnen maken. Iedereen had  flink veel versiersels meegenomen. Een aantal moeders hebben geholpen met het maken van de stukjes en het opruimen van de klas. Dat was heel fijn. 

06 dec 2022 - POTJE KWARTETTEN
Preview foto Zo af en toe spelen we in groepjes een spelletje kwartet. Op je beurt wachten, tegen je verlies kunnen, je kunnen concentreren etc. vormen regelmatig een uitdaging voor sommigen. Vandaar dat we regelmatig een spelletje spelen in de klas. 

06 dec 2022 - SURPRISES 2022
Preview foto Ook dit jaar hebben de leerlingen weer ontzettend hun best gedaan om voor een klasgenoot een mooie surprise te maken. Het is altijd wat lastig voor sommigen om te wachten tot ze aan de buurt zijn. 

Het was een hele gezellige Sinterklaasochtend op deze 5 december. 


18 okt 2022 - WELKOM IN GROEP 6B
Preview foto In groep 6B krijgen we les van juf Claudia op de maandag, dinsdag en woensdag. Meester Johan geeft ons op de donderdag en de vrijdag les. Wij zijn een klas van 20 kinderen met 11 meisjes en 9 jongens. Op dinsdag en vrijdag hebben we gymles van juf Chantal. Gymles vinden wij heel erg leuk. Ook spelen we erg graag buiten. Soms op het plein en soms op het sportveld. 

Spelling, taal en woordenschat van Nieuwsbegrip maken wij op snappet. De rekenlessen verwerken wij in ons rekenschrift. Automatiseren doen we ook op snappet. Ook doen we regelmatig in 2- en soms in 3-tallen een rekenspelletje. We werken regelmatig samen, waarbij we goed op moeten letten dat we dit zachtjes doen, zodat onze klasgenoten daar weinig last van hebben. Technisch lezen in Station Zuid doen we vaak in 2-tallen. Nieuw dit jaar is de sociaal emotionele methode Kwink. Tijdens deze lessen praten we over onderwerpen zoals een Veilige Groep, Elkaar de ruimte geven, Letten op emoties bij de ander etc. Tijdens deze lessen spelen we ook korte rollenspelletjes om ons te verplaatsen in de ander. 

Tussen de verschillende lessen door doen we regelmatig een spelletje of een energizer. Ook mogen we aan het eind van de week af en toe een spelletje op ons chromebook doen.