Plusklas

Beste ouders/verzorgers,

Op deze pagina kunt u van alles lezen over de plusklas 2019-2020. Op dit moment hebben wij 10 leerlingen in de groep 7-8 groep en 8 leerlingen in de groep 5-6 groep. De weektaak (periode taak) is uitgelegd, iedereen heeft een eigen map meegekregen en werkt hier in de klas aan. De juffen/meesters van de klassen, zullen de kinderen bij dit werk begeleiden en ondersteunen. Daarbij ondersteunt meester Naldo ons ook nog. Tijdens de plusklas bijeenkomsten (om de week op dinsdagochtend) zullen we vooral praktisch bezig zijn.

Ik zal ook regelmatig foto's plaatsen op deze site, zodat u mee kunt beleven waar de kinderen mee bezig zijn.

Groetjes juf Lisanne

(plusklasleerkracht en leerkracht groep 8a)

07 jan 2020 - Thema 2
Preview foto Dit blok gaat over techniek & programmeren. Oplossend denken, kennismaken met programmeren en programmeertaal leren.

Vandaag is de 5/6 groep gestart met het tweede thema van de plusklas.

Elke les gaan zij werken aan een robot of machine, met als doel deze tot leven te wekken. Daarna is het de bedoeling dat het bouwmodel wordt uitgebouwd en de kinderen zelf kunnen ervaren wat is veranderd is.

Groep 7/8 begint binnenkort ook met dit project en zij zullen nog meer uitdagingen krijgen met een (ander) programmeer onderdeel.

Voor dit project komt The young engeneers langs om de lessen te verzorgen.

Bekijk de website voor meer informatie.

18 nov 2019 - Afsluiting thema 1
Preview foto Afgelopen donderdag hebben wij thema 1 (Kunst, cultuur en creativiteit) afgesloten. De kinderen hebben gepresenteerd wat zij de afgelopen weken hebben geleerd en gemaakt. Wat een grote opkomst was er, ontzettend leuk! In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken van deze ochtend.

26 sep 2019 - Thema 1
Preview foto Wij werken aan het thema "Kunst, cultuur en creativiteit". In het foto-album heb ik wat foto's geplaatst van de les van vandaag, gegeven door Carin van het Haags kinderatelier. Een inspirende les, met gave werkjes als resultaat. Alvast voor in de agenda; 14 november wordt dit thema afgesloten en wordt u ook uitgenodigd op school om een kijkje te komen nemen in de plusklas. Voor de groepen 7/8 is dit ergens tussen 08.45-10.00 uur en voor de groepen 5/6 tussen 10.30-11.45 uur. U hoort nog van mij!