Plusklas

Beste ouders,

Op deze pagina kunt u van alles lezen over de plusklas 2018-2019. Vandaag zijn we gestart met 9 leerlingen in de groep 7-8 groep en 9 leerlingen in de groep 5-6 groep. De weektaak (periode taak) is uitgelegd, iedereen heeft een eigen map meegekregen en gaat hier nu in de klas aan werken. Deze eerste periode duurt tot aan de kerstvakantie. De juffen/meesters van de klassen, zullen de kinderen bij dit werk begeleiden en ondersteunen. Tijdens de plusklas bijeenkomsten (om de week) zullen we vooral praktisch bezig zijn.

Ik zal ook regelmatig foto's plaatsen op deze site, zodat u mee kunt beleven waar de kinderen mee bezig zijn. Het eerste album (per groep) staat er zelfs al.

Groetjes juf Lisanne

(plusklasleerkracht en leerkracht groep 8a)

21 mrt 2019 - Afsluiting thema 2
Preview foto Vandaag hebben we het tweede thema in de plusklas afgesloten, het milieu.

We hebben heel veel gedaan, veel gepraat, meningen gehoord en vooral ook gezien hoe groot het probleem is.

Daarbij is er een mooi overzicht gemaakt voor de school. Wat kunnen de directeur, de leerkrachten en de kinderen samen doen om de school milieu vriendelijker te maken? Voorbeelden die werden genoemd; afvalscheiding, lichten uit in lokalen waar niemand is, geen plastic boterhamzakjes en plastic flesje maar trommels en herbruikbare flessen of computers sneller uitschakelen als ze niet gebruikt worden.

Ook voor de thuissituatie is hier over nagedacht. Denk aan; verwarming iets lager, dubbel glas, zonnepanelen, minder met de auto en niet elke dag vlees eten.

De kinderen hebben vandaag een mooie presentatie gegeven aan ouders/verzorgers/opa's/oma's, waar duidelijk werd wat we allemaal hebben gedaan.

Er staan weer foto's in het album.

Op 11 april start thema 3: Techniek.

14 feb 2019 - Thema 2
We zijn inmiddels alweer 3 lessen bezig met ons nieuwe thema: het milieu.

Een zeer actueel en belangrijk onderwerp!

In les 1+2 hebben we het vooral gehad over (zwerf)afval. Oorzaken, gevolgen, oplossingen enzovoorts. Daarbij hebben de kinderen in groep 5/6 een oplossing bedacht voor het "ijslolly stokje" op het strand. Zij hebben ook een elfje geschreven over zwerfafval. De kinderen van groep 7-8 moesten een robot ontwerpen die een oplossing zou bieden aan zwerfafval óf de klevende kauwgomplakken. Het leuke is dat kinderen creatief denken en er ook oplossingen kwamen om afval te voorkomen (denk aan leuke prullenbakken o.i.d.).

Vandaag was les 3 en zijn we gestart met het broeikaseffect / uitstoot CO2.

In het fotoalbum vindt u 2 foto's bij dit thema.

15 nov 2018 - Thema 1 plusklas 2018-2019
Preview foto Groep 5-6, thema 1:

Les 1+2: Uitleg Linoleum / thema bespreken (vriendschap) / gereedschap uitleggen / schets maken / ontwerp uitwerken op linoleum / etsen / afdruk(ken) maken.

Les 3+4+5: ontwerp maken kerstster / figuurzagen / binnekant eruit zagen / schuren / kleine kerstster maken-zagen-schuren / kerstster finetunen

Groep 7-8, thema 1:

Les 3+4+5: ontwerp maken kerstboom (2 of 3 bomen, die qua maat steeds de helft van elkaar zijn) / figuurzagen / schuren / gleuf maken en schuren / kerstbomen finetunen