Groep 8b

Even voorstellen..

 

Welkom op de groepspagina van groep 8b. In onze klas zitten 24 leerlingen, 13 jongens en 11 meisjes. Mijn naam is Lotte de Jong en ik sta vijf dagen voor deze groep. Op maandag en donderdag krijgt groep 8 gym van juf Chantal. 

 

Groep 8 is altijd een spannend jaar. Kinderen beseffen zich, dat dit het laatste jaar is van hun basisschoolperiode. Dat zij een schooladvies krijgen en samen met hun omgeving gaan kijken naar een passende nieuwe school. Dat is wel even slikken.. Maar tegelijkertijd is het ook een super tof jaar, want we gaan op kamp en natuurlijk de eindmusical! Kortom een heel leuk jaar. Samen gaan wij ervoor zorgen dat het een jaar wordt om nooit te vergeten!

 

Juf Lotte

BERICHTEN

04 okt 2019 - Voorlezen aan de kleuters
Preview foto In de kinderboekenweek heeft groep 8b voorgelezen aan groep 1/2c. De kinderen uit groep 8 hadden allemaal een prentenboek van thuis meegenomen. In de klas kregen ze wat voorbereidingstijd, zodat ze het extra leuk konden vertellen. Ieder kind uit groep 8 werd gekoppeld aan een kleuter. Zie het album voor de leuke en vooral schattige kiekjes :) 

03 okt 2019 - Een bezoek aan kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven
Preview foto In groep 8b zijn we volop bezig geweest met de kinderboekenweek. Het doel van de kinderboekenweek is natuurlijk dat het lezen centraal staat en dat wij als school 'goede' boeken aanbieden. Daarnaast hebben wij binnen het kinderboekenthema 'reis mee' verschillende activiteiten aangeboden, zodat de kinderen gemotiveerd raken en plezier in het lezen hebben. 

 

Zo zijn wij in de bibliotheek naar een gastles van de kinderboekenschrijven Tjerk Noordraven geweest. Een kinderboekenschrijver die schrijft in het horror genre. Een bijzondere en spannende man, want hij droeg een opgezette vleerhond op zijn schouder! Daarnaast had hij ook allemaal opgezette vleermuizen mee. Hier kon hij spannend over vertellen. Veel kinderen kwamen de volgende dag naar school met een boek van Tjerk Noordraven!

 

 


09 sep 2019 - De schooltuinen
Preview foto Op maandag 9 september mochten wij wij gelijk een bezoek brengen aan de schooltuinen. We hebben daar geoogst wat wij in groep 7 hadden gezaaid. Lekkere tomaten, uien en sperziebonen konden wij zo in een zakje mee naar huis nemen. Van andere producten uit de tuin hebben wij ook nog lekkere verse soep gemaakt