Groep 8b

Binnenkort vindt u hier meer informatie over onze groep!

BERICHTEN

02 jun 2019 - Groep 8B borduurt met groep 3A
Preview foto Af en toe zie je groepen bij andere groepen op visite gaan. Zo was groep 8B regelmatig te vinden bij groep 3A. Vaak om te tutorlezen, maar deze keer om ze te helpen met borduren. In het fotoalbum kunt u zien dat het niet alleen lukt, maar ook dat ze fanatiek en supergezellig bezig waren...

19 mei 2019 - Hamertje tik ...
Preview foto Iedereen heeft vroeger ongetwijfeld 'Hamertje tik' gedaan. Nou, wij zijn er zelfs ons extra in aan het specialiseren. Alleen is de ondergrond nu van MDF en de spijkertjes ieniemini klein. Voor ons natuurlijik geen enkel probleem. "Au" hebben we nog niet iemand keihard horen blèren, maar we twijfelen er niet aan dat er meerdere vingers en duimen vereerd zijn met een tik van onze hamer.......

19 mei 2019 - Tutorlezen met groep 8B
Preview foto Elke vrijdag gaat groep 8B tutorlezen met groep 3A. Samen ergens in de klas of daar in de buurt krijgen de 'ukkies' dan extra begeleiding van de 'kanjers'. Niet alleen de sfeer is dan fantastisch, maar je ziet óók dat ze er duidelijk wat van opsteken. Bovendien is het een grandioos sociaal momentje tussen jong en oud...

10 apr 2019 - Bericht van groep 8B
Preview foto Afgelopen woensdag hebben we de Boerderij van de familie Dijkshoorn in Maasland bezocht. Eerst werd er hier en daar gemopperd over de lucht op de boerderij, maar al snel zorgden de dieren ervoor dat de kinderen vlot aan de lucht gewend waren. Wat een geweldige ervaring om het boerenbedrijf eens van heel dichtbij te mogen zien. De koeien en kalfjes stonden deze week nog op stal, maar gaan volgende week lekker de wei in. Eén was uitgekozen om zich door de achtste groepers te laten melken. Toch nog een hele klus om melk uit de uier te laten lopen. De andere koeien werden machinaal gemolken. Op het veld konden de leerlingen met verrekijkers de verschillende weidevogels bekijken en speurden ze naar nesten met eieren tussen het hoge gras. Het hoogtepunt was voor velen de schapen met de lammetjes. Échte publiekstrekkers. Zéker toen ze van de boer een lammetje mochten vasthouden. Kortom, een geslaagde ochtend!!!

29 mrt 2019 - Tutorlezen met groep 8B
Preview foto Tutorlezen

Vanaf vorige week lezen kinderen van groep 8B samen met een kind uit groep 3. Ze doen dit zo fantastisch, de kinderen van groep 3 maken zo aardige meters met lezen...!!! 


29 mrt 2019 - Museumbezoek van groep 8B
Preview foto Bezoek Escher in het Paleis

 

Vandaag zijn we naar de les "Metamorfose" geweest in het museum Escher in het Paleis.

Het was bijzonder interessant om te zien hoe Escher speelde met wiskundige figuren en met perspectief. Met zijn kunstwerken brengt hij onze hersenen aardig in de war. Aan het eind van de les mochten de kinderen zelf aan de slag als kleine Eschers.


06 feb 2019 - Maskerade in groep 8B
Preview foto In groep 8 zijn we spectaculaire maskers aan het maken. Eerst uittekenen, dan met de figuurzaag het uit het hout uitzagen en tenslotte beverven. De eerste resultaten kunt u nu alvast bekijken in het fotoalbum.

06 feb 2019 - Juf Vogue
Preview foto Vandaag heeft Vogue voor de groep voorgelezen. Als een échte juf las ze ons voor, terwijl de rest van de klas van hun eten en drinken konden genieten...

06 feb 2019 - Nieuwsbegrip...samenwerkend!!!
Preview foto Als groep 8B Nieuwsbegrip doet, doen ze dat samenwerkend. Al samen overleggend steken ze juist ontzettend van mekaar op. Bovendien is het nog gezelliger ook. Zonder het in de gaten hebbend maken ze het nog fantastisch ook!!!

27 jan 2019 - Spelletjes
Preview foto We sluiten de schoolweek bijna altijd af met spelen van spelletjes. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze leuk vinden en met wie ze spelen.

 

Vanaf vorige week zijn we ook gestart met rekenspelletjes. Deze zijn erg leuk en ook leerzaam.


27 jan 2019 - Weektaak
Preview foto In groep 8 hebben de kinderen naast de gewone lessen ook een weektaak. In de weektaak zitten de vakken spelling, taal, rekenen, begrijpend lezen, woordenschat en schrijven. Zo oefenen ze zelf en zelfstandig met de geleerde stof.

Op het rooster is hiervoor tijd ingepland. De kinderen bepalen zelf aan welke taak ze willen werken, als alle taken maar aan het eind van de week af zijn. Ze mogen hierbij samenwerken.


21 jan 2019 - Snappet
Preview foto Elke dag werken de kinderen op de tablet aan de vakken taal, spelling en rekenen. De opbouw van de les is telkens hetzelfde. Eerst maken ze een opwarmsom, daarna krijgen de kinderen een uitleg aan de hand van opdracht 1. Opdracht 2 moeten ze zelfstandig maken. Wanneer een kind de les moeilijk vindt, maakt hij of zij met de leerkracht opdracht 3.

Wanneer ze opdracht 2 af hebben en de les snappen, gaan de kinderen verder met hun eigen leerdoelen.

Bij het kopje rapportage zien de kinderen goed hun ontwikkeling op de verschillende gebieden. Aan de hand hiervan kunnen de kinderen hun eigen doelen stellen.

In het fotoalbum kunt u op 2 foto's zien hoe dat eruitziet...


21 jan 2019 - Technisch lezen in groep 8B
Preview foto Bij het technisch lezen gaat het niet alleen om tempo lezen. Het lezen moet ook leuk zijn. Les 2 van onze methode Station-Zuid gaat altijd over leesbeleving, oftewel het plezier hebben in lezen. Dit is vaak een praat-les, waarbij de kinderen in groepjes samen overleggen. Vanochtend ging de les over verschillende kookboeken en recepten.

In het foto-albumpje zult u nog 2 andere foto's tegenkomen...