Groep 8b

Even voorstellen..

Welkom op de groepspagina van groep 8b. In onze klas zitten 24 leerlingen, 13 jongens en 11 meisjes. Mijn naam is Lotte de Jong en ik sta vijf dagen voor deze groep. Op maandag en donderdag krijgt groep 8 gym van juf Chantal.

Groep 8 is altijd een spannend jaar. Kinderen beseffen zich, dat dit het laatste jaar is van hun basisschoolperiode. Dat zij een schooladvies krijgen en samen met hun omgeving gaan kijken naar een passende nieuwe school. Dat is wel even slikken.. Maar tegelijkertijd is het ook een super tof jaar, want we gaan op kamp en natuurlijk de eindmusical! Kortom een heel leuk jaar. Samen gaan wij ervoor zorgen dat het een jaar wordt om nooit te vergeten!

Juf Lotte

07 nov 2019 - Op bezoek bij het Wellant!
Preview foto Vanmiddag hebben wij een bezoek gebracht aan het Wellant College in Madestein. Samen met groep 8a op de fiets door de stromende regen. Toch allemaal wel een beetje spannend.. Eenmaal daar aangekomen werden wij ontvangen door docenten en de leerlingenraad. Wij werden opgesplitst in drie groepen. Iedere groep kreeg twee mini-lessen. Wij mochten een kijkje nemen bij het vak wiskunde, Nederlands, Koken en Speeddaten met docenten en leerlingen! Een middag met veel indrukken. Nu nog maar even genieten van groep 8, voordat het zo ver is.. Neem een kijkje in het album Wellant College voor een impressie.

16 okt 2019 - Uilen zagen
Preview foto Vandaag mochten we uilen figuurzagen. Eindelijk lekker zagen! Sommige kinderen hadden zelfs een eigen figuurzaag meegenomen. Al eerder deze week was de uil op hout getekend. Vandaag was het dan tijd voor het zagen en schuren. Het figuurzagen moest heel nauwkeurig(en rustig) gaan, zodat het zaagje niet kapot sprong.. Dat was toch niet zo makkelijk, maar uiteindelijk na flink wat zweetdruppels had iedereen een mooie uil! Nu nog inkleuren en versieren. Het resultaat is binnenkort te zien op de website! Geniet van de leuke en sfeervolle foto's in het album figuurzagen.

16 okt 2019 - Micha wint de gedichtenwedstrijd!
Preview foto In de bovenbouw hebben wij een gedichtendwedstrijd georganiseerd. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben een gedicht geschreven in het thema van de kinderboekenweek 'Reis Mee'.

Eerst werden per klas twee leerlingen gekozen voor de finale. Micha en Elisa mochten groep 8b vertegenwoordigen. Na een spannende finale met allemaal goede gedichten had Micha volgens de leerkrachten toch echt het beste gedicht! Gefeliciteerd Micha, we zijn super trots op je!

04 okt 2019 - Voorlezen aan de kleuters
Preview foto In de kinderboekenweek heeft groep 8b voorgelezen aan groep 1/2c. De kinderen uit groep 8 hadden allemaal een prentenboek van thuis meegenomen. In de klas kregen ze wat voorbereidingstijd, zodat ze het extra leuk konden vertellen. Ieder kind uit groep 8 werd gekoppeld aan een kleuter. Zie het album voor de leuke en vooral schattige kiekjes :)

03 okt 2019 - Een bezoek aan kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven
Preview foto In groep 8b zijn we volop bezig geweest met de kinderboekenweek. Het doel van de kinderboekenweek is natuurlijk dat het lezen centraal staat en dat wij als school 'goede' boeken aanbieden. Daarnaast hebben wij binnen het kinderboekenthema 'reis mee' verschillende activiteiten aangeboden, zodat de kinderen gemotiveerd raken en plezier in het lezen hebben.

Zo zijn wij in de bibliotheek naar een gastles van de kinderboekenschrijven Tjerk Noordraven geweest. Een kinderboekenschrijver die schrijft in het horror genre. Een bijzondere en spannende man, want hij droeg een opgezette vleerhond op zijn schouder! Daarnaast had hij ook allemaal opgezette vleermuizen mee. Hier kon hij spannend over vertellen. Veel kinderen kwamen de volgende dag naar school met een boek van Tjerk Noordraven!

09 sep 2019 - De schooltuinen
Preview foto Op maandag 9 september mochten wij wij gelijk een bezoek brengen aan de schooltuinen. We hebben daar geoogst wat wij in groep 7 hadden gezaaid. Lekkere tomaten, uien en sperziebonen konden wij zo in een zakje mee naar huis nemen. Van andere producten uit de tuin hebben wij ook nog lekkere verse soep gemaakt