Groep 8b

Welkom bij groep 8b!

 

Wij zijn een klas met in totaal 25 kinderen, waarvan 12 meisjes en 13 jongens. En natuurlijk meester Jaimy en juf Michelle. We hopen dat u geniet van de foto's en berichtjes die wij hier zo nu en dan plaatsen.

 

Samen gaan we er een onvergetelijk jaar van maken!

 

 

BERICHTEN

01 apr 2021 - Pasen
Preview foto Ondanks alle maatregelen hebben wij een heerlijke dag gehad. Vanmorgen zijn we begonnen met een Paasontbijt. Iedereen moest zijn of haar eigen ontbijt meenemen. De mooiste dozen en de lekkerste inhouden zijn voorbij gekomen. Het was niet alleen een gezellig-, maar ook smakelijk ontbijt. 

Na de kleine pauze was het tijd voor de escape room. Het thema was: 'Het mysterie rondom de verdwenen paaseieren.' De kinderen hadden 50 minuten de tijd om 6 verschillende raadsels en/of puzzels op te lossen en de dader te vinden. De spanningen liepen hoog op en de kinderen waren heel fanatiek. En met het gewenste resultaat, want ze wisten binnen de 50 minuten alle opdrachten te voltooien en de dader te vinden!! 

In de middag was het tijd voor 1 april grappen (ja, de juf is overal ingetrapt haha), spelletjes uit de kast en als kers op de taart werd de playstation aangesloten. Al met al was het een TOPDAG!


30 nov 2020 - Sinterklaas samenwerkingsopdracht
Preview foto Afgelopen week zijn de kinderen druk bezig geweest met een samenwerkingsopdracht rondom Sinterklaas. Met behulp van een zelfgemaakte pixel tekening hebben zij ware kunstwerken op het raam gemaakt. Deze zijn ook vanaf de buitenkant te zien, dus mocht u het leuk vinden dan nodig ik u bij deze uit om een kijkje te nemen. 

20 nov 2020 - Voorlichting Wellant College
Preview foto Vandaag hebben wij een online voorlichting gekregen van de directeur van het Wellant College. Tijdens deze voorlichting werd er ingezoomd op de verschillende profielen, excursies en activiteiten en mogelijke doorstroom naar andere scholen. Na de voorlichting hadden de kinderen de kans om vragen te stellen. Ook deze voorlichting was erg interessant en leerzaam. 

19 nov 2020 - Gastles docent Heldring College
Preview foto Vandaag kwam er een docent van het Heldring College om een aantal VMBO scholen binnen Den Haag te promoten. Het was een leuke en interactieve les. Tijdens de les werden er filmpjes getoond waarin een aantal scholen (Heldring College, Corbulo College, Diamant College, Stanislas Beweeg VMBO en College St Paul) hebben laten zien welke profielen zij aanbieden, hoe zij werken, of zij talentontwikkeling aanbieden etc. Door deze les hebben de kinderen al een beetje een beeld gekregen van het VO. Vandaag staat er een miniles gepland vanuit het Wellant College. Hoe deze miniles is gegaan hoort u binnenkort!

11 okt 2020 - Samenwerken en -leren
Preview foto De afgelopen periode hebben wij veel aandacht besteed aan het samenwerken en -leren. Twee vaardigheden die niet alleen belangrijk zijn voor de ontwikkeling, maar ook erg gezellig. Maar welke activiteiten hebben wij allemaal gedaan?

- Mindmap maken -> Kinderboekenweek, Week tegen het pesten;

- Gedicht schrijven;

- Boekverslag maken en presenteren;

- Het voeren van een discussie;

- Soep maken en natuurlijk opeten!

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de resultaten? Uw kind kan hier vast van alles over vertellen! In het album zijn foto's geplaatst die hiervoor als leidraad gebruikt kunnen worden. 

 


30 sep 2020 - Kinderboekenweek "En toen"
Preview foto Woensdag 30 september was de opening van de kinderboekenweek 2020. Het thema was 'En toen?'. Een thema die gekoppeld kon worden aan het vakgebied geschiedenis. Leuk, leerzaam en interessant. Koos Meinderts kon er vanwege de Coronamaatregelen helaas niet live bij zijn, maar gelukkig hebben wij hier een oplossing voor gevonden; een livestream. Zo kon hij de Kidnerboekenweek toch nog openen en heeft hij bij 2 klassen een verhaal voor kunnen lezen. 

 

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij allemaal activiteiten uitgevoerd die te maken hebben met de 10 tijdvakken van geschiedenis en natuurlijk.. lezen, want het lezen stond in alle activiteiten echt centraal. 

 

In de weekpraatjes kunt u lezen welke activiteiten hebben plaatsgevonden en in het album worden de foto's geplaatst. Veel lees- en kijkplezier!