Groep 8a

Welkom op de groepspagina van 8a!

Wij zijn een groep van 23 leerlingen, waarvan 10 jongens en 13 meisjes. Mijn naam is Lisanne Persoon-van Vliet, ik ben de leerkracht van deze groep en ik werk fulltime op school. Samen gaan wij er een geweldig jaar van maken!

Om de week op donderdag staat meester Edwin voor de groep, want dan draai ik zelf de plusklas. De kinderen hebben op maandag- en donderdagmiddag gym van juf Chantal.

Groep 8 is natuurlijk een bijzonder schooljaar. De adviezen komen eraan, er wordt een nieuwe school gekozen, we gaan op kamp, we voeren een musical op én er wordt afscheid genomen van de basisschooltijd. Kortom; een mooi jaar!

Veel leesplezier en houd deze pagina goed in de gaten..

Groetjes juf Lisanne

16 okt 2019 - Schoolhandbal
Preview foto Wat deden er veel kinderen uit groep 8a mee aan het schoolhandbal toernooi. Wat een gezelligheid, fanatisme en inzet. De meiden wonnen zelfs de sportiviteitsprijs! Geweldig.

11 okt 2019 - Koos Got Talent 1
Preview foto Vandaag was de eerste editie van Koos Got Talent en tevens de afsluiting van de kinderboekenweek. Het thema was: Laat zien wat je kunt met taal. Dit in combinatie met het thema van de kinderboekenweek "Reis mee". Lorenzo heeft de show samen met mij gepresenteerd, echt knap. Rianne, Iris, Stan, Carsten, Amber, Anwar en Yola-Mae hebben een gedicht voorgedragen, dit hadden zij helemaal zelf geschreven. Super. En Mikki, Sanne en Tanisha mochten de show openen met een dans. Kortom; het was een top show!

11 okt 2019 - Figuurzagen
Preview foto Vandaag gingen we in de klas figuurzagen. We hebben vooraf een uil op hout gemaakt en nu hebben we de uilen én de ogen uitgezaagd. Het was een groot succes. Ze zijn natuurlijk nog niet af, want we moeten er nog van alles op maken volgende week. Wat super fijn dat er zoveel hulp van ouders was!! De kinderen hebben genoten. Bekijk alle foto's in het fotoalbum.

08 okt 2019 - Kinderboekenweek
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek is het vooral belangrijk om veel over lezen te praten, mooie-goede boeken aan te bieden en natuurlijk veel te lezen. Buiten dat is het leuk om wat opdrachten uit de klas te koppelen aan het thema van de kinderboekenweek "Reis mee". Zie hier wat opdrachten van in het fotoalbum. Bij taal hebben wij gedichten gemaakt volgens een vast rijmschema. Bij tekenen hebben wij n.a.v. het prentenboek "André het astronautje op zoek naar Laika" een fantasie ruimteschip gemaakt. En bij handvaardigheid hebben wij een kleurverloop met waterverf gemaakt, een beroemd gebouw ergens uit de wereld uitgeknipt en opgeplakt en een voertuig gemaakt.

03 okt 2019 - Tjerk Noordraven in de bibliotheek
Preview foto Vandaag gingen we naar de bibliotheek in Loosduinen. Wij waren daar uitgenodigd om bij een schrijversbezoek aanwezig te zijn, in het kader van de kinderboekenweek. Tjerk Noordraven vertelde over zijn boeken (Het nieuwe spookhuis, de Transylvanie express en de Horrorhoeve), maar vooral ook over zijn hobby: opgezette vleermuizen en vogelspinnen. Op zijn schouder draagt hij altijd zijn opgezette vleerhond. Tot slot mochten er nog vragen gesteld worden. Veel kinderen zijn enthousiast geworden en willen nu een boek van hem lezen. Ik had er vier in de klas en die zijn alle vier vergeven.

20 sep 2019 - Schooltuinen
Preview foto Vorige week zijn wij met de klas naar de schooltuinen geweest. Wij hebben geoost wat er in groep 7 gezaaid is. We hadden weer een leerzame les van meester John. We hebben van onze eigen producten ook nog een soep gemaakt en gegeten, mmmm. En na afloop kregen wij van alles mee; sperziebonen, uien en tomaten.

06 sep 2019 - Wij zijn groep 8a
Preview foto Dit zijn WIJ! De kinderen uit groep 8a.

Mooie groepsfoto's en portretten. Bekijk ze allemaal in het fotoalbum.

Later dit jaar volgt de schoolfotograaf groepsfoto!