Groep 8a

Wij zijn een groep van 23 leerlingen, waarvan 13 jongens en 10 meisjes. De juf heet Lisanne van Vliet en werkt fulltime op school. Samen gaan wij er een monsterlijk goed jaar van maken!

 

Om de week op donderdag staat juf Jacqueline voor de groep, want dan draai ik zelf de plusklas. De kinderen hebben op maandag- en donderdagmiddag gym van juf Chantal.

 

Groep 8 is natuurlijk een bijzonder schooljaar. De adviezen komen eraan, er wordt een nieuwe school gekozen, we gaan op kamp, we gaan een musical maken en spelen én er wordt afscheid genomen van de basisschooltijd.

 

Groetjes juf Lisanne

BERICHTEN

16 jul 2019 - Einde schooljaar
Preview foto Het jaar zit er al bijna op! Gisteravond hadden we een GE-WEL-DIGE musicalvoorstelling. Ik ben ongelooflijk trots op de voorstelling die zij hebben gegeven. Het was één groot feest, van begin tot eind én iedereen had hier een aandeel in.

Vandaag hebben we vooral rustig aan gedaan, want de kinderen waren moe. De spanning was weg, laat naar bed gegaan en het vooruitzicht van de vakantie.... We hebben spelletjes gedaan, het lokaal opgeruimd, buiten gespeeld, nagepraat over de musical en film gekeken met een lekker ijsje (bedankt oma van Nikki!).


10 mei 2019 - Techniek
Preview foto Donderdag 09 mei hadden wij onze eerste techniekles. Deze worden volledig verzorgd door Young Engineers. Ik leer zo ook weer iets bij, want het zijn best ingewikkelde dingen die gemaakt moeten worden. De kinderen krijgen een bouwplaat en bouwdoos en hebben nu een "drumstel" gemaakt. Dit werkte op een motortje, maar de moeilijkheidsgraad zat hem na het maken van dit drumstel. Door veranderingen te doen, kon je het drumstel sneller laten tikken, laten rijden of in een ander ritme laten tikken. Een echte uitdaging dus en bij een aantal kinderen is dit gelukt!

18 apr 2019 - Paasontbijt
Preview foto Vandaag hadden we het paasontbijt. De tafels waren mooi gedekt en er waren veel lekkernijen. Broodjes, eieren, zoet en hartig beleg, een zelfgemaakte cake, fruit en nog veel meer. In het fotoalbum kunt u weer foto's bekijken.

12 apr 2019 - Koningsspelen 2019
Preview foto Het was weer een groot succes! In de ochtend hadden de kinderen uit groep 8 zelf sportdag en 's middags waren zij er om de kleinere kinderen (gr. 1 t/m 4) te begeleiden. Het was koud, soms ook zonnig, sportief en super gezellig!

10 apr 2019 - Papier Maché
Preview foto Wat een (georganiseerde) chaos: papier maché eieren maken! Na flink wat dagen drogen konden we de eieren openknippen en gaan verven. Het werden prachtige paaseieren. We waren ook al begonnen met kuikentjes van pompons. Wat een gaaf eindresultaat!

Zie het fotoalbum voor meer foto's.


03 apr 2019 - Tutorlezen met groep 3B
Preview foto Sinds 2 weken lezen wij 2x per week samen met groep 3B, tutorlezen heeft dit. Een groep 8 leerling is gekoppeld aan een groep 3 leerlingen en samen gaan zij aan de slag. Zij lezen eerst een blad met woorden en zinnen en daarna een leesboekje, passend bij het niveau. De taak van ons is om deze leerling goed te begeleiden, te helpen bij het leren lezen, maar ook de leerling op z'n gemak te laten voelen. Het gaat tot nu toe heel erg goed en beide groepen vinden het erg leuk.

 

Zie het fotoalbum.


29 mrt 2019 - Escher in het Paleis
Preview foto Vandaag gingen we met de klas naar het Escher museum. De les ging over de verwondering in de kunstwerken van Escher. Optische illusies en metamorfoses. We hebben veel geleerd en gezien. Aan het eind mochten we in het atelier zelf een metamorfose op papier maken.

zie de foto's in het fotoalbum.


22 mrt 2019 - Boerderij
Preview foto Vandaag hebben we een melkveehouderij in Maasland bezocht en wat was dit leuk. Voor onze stadskinderen een hele belevenis. Koeien melken, lammetjes knuffelen en de fles geven, vogels spotten, kalfjes melk geven, het boeren leven leren kennen en dan die geur...... We hebben genoten!!

 

Ik heb weer een nieuwe fotoalbum gemaakt van deze gave ochtend! Van ieder kind een knuffel foto met een lammetje. en meer natuurlijk.

 

Groetjes juf Lisanne


22 feb 2019 - Disco
Preview foto Gisteravond was het swingen geblazen op school, want er was disco! De kinderen waren (bijna allemaal) verkleed en hadden er zin in. De sfeer was goed, de muziek was leuk, de zaal zag er prachtig uit én de dansmoves waren om van te genieten. Kortom: een groot succes! In het fotoalbum meer foto's.

20 feb 2019 - Ontspanning in de klas
Preview foto Spelletjes doen is toch wel heel leuk, zeker als je ontdekt dat we ook Kapla in de klas hebben. Assistenten en bouwers hebben samen de hoogst mogelijke toren gemaakt, met alle blokjes. Wat waren ze trots!

14 feb 2019 - Project Onze stad
Preview foto Vorige week zijn wij gestart met een schoolproject Onze stad. Wij hebben al verschillende activiteiten gedaan; een elfje gemaakt over de stad, muurkranten over verschillende elementen in een stad, kijkdozen, steden vroeger en nu vergeleken en we gaan nog een tekenopdracht doen.

Er wordt met heel veel enthousiasme gewerkt. Zie foto's in het fotoalbum.

Tijdens de inloop afgelopen woensdag zijn er veel ouders aan het werk gezet, om te helpen knutselen voor de kijkdoos.


01 feb 2019 - Figuurzagen
Preview foto Vandaag hebben we gezaagd in de klas; carnavalsmaskers.

Wat was er veel hulp van vaders, moeders en opa's. Heel hartelijk dank!

Maandag gaan we de maskers verven, dan zijn ze helemaal af. Ze zien er nu al geweldig uit.

Kijk in het fotoalbum voor een indruk.


22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto Jaaaaaa....... rond 09.30 uur begon het dan toch echt te sneeuwen! Wat een enthousiasme ontstond er onder de kinderen. Tijdens de pauze hebben we heerlijk kunnen spelen in de sneeuw. Het was een dolle pret met alle groepen 7 en 8. Maar wij zijn aan het einde van de ochtend ook nog even stiekem naar buiten gegaan en toen waren we alleen, allemaal verse sneeuw voor onze groep, heerlijk!

11 jan 2019 - Lekker lezen
Preview foto Er wordt heel wat gelezen in de klas en vandaag ging de les van Station Zuid (onze methode voor technisch lezen) over: het recht om.................

Er stond al een mooi stuk in het werkboek, maar de kinderen mochten nog meer rechten bedenken en die heb ik op een apart blad genoteerd.

Beide bladen hangen in onze leeshoek in de klas.

Oh wat is lezen toch belangrijk.......


19 dec 2018 - Kerst
Preview foto Wat is dit toch altijd een gezellige periode in de klas en wat jammer dat dit maar zo kort is. Overal hangen lampjes, we hebben een open haard, er staat een prachtige kerstboom, we hebben gave knutsels gemaakt, een goede doelen huiswerk opdracht, kerststukken op tafel en mooie winterwonder landschappen. Vanavond als kers op de taart het kerstdiner. In het fotoalbum van de kerst kunt u meegenieten!

17 dec 2018 - Rap maken
Preview foto We zijn al een aantal weken bezig met een muziekthema: raps. Er zijn groepjes gevormd door de kinderen. Daarna hebben we gekeken naar videoclips van raps, van 40 jaar geleden tot aan nu. Wat zijn overeenkomsten en verschillen? Wat kun je zeggen over de kleding? Hoe ziet de omgeving eruit? Dit was erg leuk om te zien en bespreken. Daarna gingen zij in groepjes aan de slag met het schrijven van een tekst, in het thema: Vriendschap. 2 coupletten en 2x het refrein, dat was het minimale. Daarna is er geoefend op de beat, werd de kleding afgestemd en taken verdeeld. Vandaag waren de optredens en wat heb ik genoten! Ik was enorm blij verrast. Het plezier straalde er vanaf, het zag er goed uit en echt goede en mooie teksten. Ik ben trots!

06 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Sinterklaas is weer in het land geweest en dit betekende:

- Veel zingen

- Schoenen zetten

- Surprises en gedichten maken

- Mooie teken- en knutselwerkjes maken

- Pietengym

- Deze drie onderstaande hulppieten mochten helpen bij de kleintjes

- De aankomst met groep 8 als hulppieten

Kortom; een onwijs drukke en gezellige periode. Bekijk op uw gemak alle gezellige foto's in het foto album: Sinterklaas.


21 nov 2018 - Sinterklaas
Preview foto Groep 8a heeft een heerlijke, relaxte sint en pieten leeshoek. Wij blijven lekker warm bij het knisperende haardvuur.

31 okt 2018 - Voetbaltoernooi
Preview foto Woensdagmiddag was het voetbaltoernooi. Op het laatste moment wisselde het speelterrein nog, nu in ons voordeel, namelijk voor de school. Wat hebben deze kanjers het goed gedaan. Er werd leuk en goed samengespeeld én sportief gespeeld. Ik heb genoten langs de lijn. Extra leuk; zij hebben alles gewonnen en mogen door naar de volgende ronde!

31 okt 2018 - Gevangenpoort
Preview foto Er is iets ergs gebeurd in Museum de Gevangenpoort: het beeld van Vrouwe Justitia is gestolen! Wie heeft het gedaan?

 

Er zijn drie verdachten. De kinderen gaan samen met de gids door het museum, bezoeken de historische kamers en cellen en ontdekken zo wie het beeld gestolen heeft. Pssst: gelukkig is er nog nooit iets gestolen uit het museum, maar dat weten de kinderen nog niet natuurlijk! De kinderen leren over strafrecht en straffen en ontdekken tijdens deze les verschillen in rechtspraak tussen vroeger en nu.

 

En dan is het ook nog eens Halloween...... Wat een spannende dag. Bekijk de foto's in het fotoalbum.


17 okt 2018 - Theater voorstelling
Preview foto Vandaag hadden wij in de gymzaal een theater voorstelling, van toneelgroep Vest. Wij hebben ongelooflijk gelachen en genoten van deze voorstelling. Sommige stukjes waren iets langdradig vonden een aantal kinderen, maar over het algemeen was het hilarisch.

 

De buurmannen Arie en Larry zijn al jaren bevriend. Ze hebben geen geheimen voor elkaar.
Tot ze allebei een brief krijgen van de loterij. Met strikt persoonlijk erop.
Plotseling schaft Larry een heg aan, een snelgroeiende nog wel en opeens doet Arie stiekem.
Dan blijkt dat er maar één prijs te winnen is. En die ligt op de top van een berg.
Wie er het eerst is, krijgt ‘m. Zo wordt de beklimming een wedstrijd.
En of hun vriendschap daar tegen kan?

 

Gouden Bergen is een voorstelling over vriendschap en de prijs die je er soms voor moet betalen. Is de Top halen belangrijker dan vriendschap?


27 sep 2018 - Creativiteit
Preview foto Een teken- en handvaardigheidopdracht in één en daarbij een beetje een rekenopdracht.

Daarbij les over warme en koude kleuren. De techniek van de kroontjespennen was voor veel kinderen helemaal nieuw.

 

- Een raster maken met potlood en liniaal

- Een (herfst)boom tekenen

- Een cirkel maken (als zonsondergang)

- De achtergrond buiten de cirkel in koude kleuren, in de cirkel in warme kleuren

- Tot slot patronen maken met Oost-Indische inkt in de boom.