Groep 8a

Welkom bij groep 8a.

Dit jaar zitten er in groep 8A 22 kinderen, waarvan 12 meisjes en 10 jongens. Op maandag en dinsdag krijgen zij les van meester Edwin en op woensdag, donderdag en vrijdag van juf Gulsia.
Om u zoveel mogelijk mee te laten genieten van het gebeuren in en buiten de klassen zullen wij regelmatig berichten en/of foto's plaatsen.

09 mei 2021 - tecniekles
Preview foto Ook dit jaar kregen de kinderen twee techniellessen die verzorgd werden door Joost van Young Engineers. Na een korte uitleg gingen de kinderen in 2-tallen aan de slag met in dit geval een veegwagen. De resulaten waren zeer goed en de tafels na afloop mooi schoongeveegd.

01 apr 2021 - Paasontbijt
Preview foto Doot de Corona tijd moesten we een andere opzet bedenken voor het Paasontbijt. Deze vonden we door ider kind zijn of haar eigen ontbijt mee te nemen in een versierde schoenendoos. Dit was een groot succes. Iedereen had namelijk dat meegenomen wat hij of zij lekker vond. Na het ontbijt moesten de kinderen een Escape room op zien te lossen om zo de gestolen chocolade eireren te vinden. De opdrachten waren best pittig, maar ze slaagden er goed in.
Downloads:

15 mrt 2021 - rekenspelletjes
Preview foto Om voor afwisseling te zorgen en om het rekenen leuk te maken en houden, doen we regelmatig allerlei rekenspelletjes. Zo automatiseren de kinderen bijvoorbeeld spelenderwijs de procenten met de daarbij horende decimale getallen. Ook worden de tafels geoefend in de trant van 4-op-een rij. Dit is best lastig, daar je goed moet nadenken welke keer som je wilt maken om zelf 4-op-een rij te krijgen, eerder dan je tegenstander.

17 feb 2021 - kwismeester
Preview foto Na de lockdown startte het gewone lesprogramma weer op school. Dit betekende ook dat de kinderen na een blok van bijvoorbeeld aardrijkskunde de tijd kregen om zich in 2-tallen voor te bereiden op de toets. Dit deden ze met de kwismeester. Eén kind leest een vraag op en de ander moet deze beantwoorden. Uiteraard wisselden ze dit af.
Downloads:

17 dec 2020 - kerststukjes
Preview foto Ook dit jaar stond het maken van kerststukjes op het programma. Van school kregen de kinderen oase en kersttakken, zelf moesten ze een bakje en versieringen meenemen. Aan de prachtige kerststukken was goed te zien, dat ze er in de loop der jaren zeer bedreven in zijn geworden.

16 dec 2020 - kerst
Preview foto Evenals het sintfeest zou het kerstfeest ook anders gevierd worden, dan we gewend waren. In plaats van een kerstdiner zou het een kerstontbijt worden, maar door de plotselinge lockdown ging ook dit niet door. Wel hadden we voor die tijd nog gelukkig een cra-middag gepland. De kinderen uit de groepen 6 t/m 8 konden uit allerlei workshops kiezen, waardoor ze allemaal door elkaar zaten in verschillende lokalen. Erg gezellig en zeker leuk om vaker te doen.

06 dec 2020 - Sintviering
Preview foto Sintviering

De afgelopen weken stonden uiteraard in het teken van het Sintfeest. De kinderen van groep 8 hadden hierin een grote rol, ze deden namelijk mee in het verhaal "De brief van Sinterklaas". In de filmpjes op de website zijn zij te zien in de afleveringen "De ravage" en "De ontknoping".
Op vrijdag 4 december was het tijd om de surprises uit te pakken. Alle kinderen hadden er weer veel werk van gemaakt met toepasselijke gedichten.
Ook mochten zij een kwartier bij de Sint en Pieten op bezoek in de gymzaal. Samen met hen speelden ze het ren-je-rot-spel. Dit was een erg leuke afsluiting van de dag.

08 nov 2020 - zit voetbal
Preview foto Wat was het leuk om zelf gym te geven en dan wel met het spel zit voetbal. Het was eerst wel even wennen, dat je niet mocht rennen, maar schuifelend over de grond de bal moest zien te veroveren en dan nog maar niet te spreken over het maken van een doelpunt. Toch hadden de kinderen het snel door en was het een spektakel om te zien.

18 okt 2020 - Voorlezen aan de kleuters
Preview foto Voorlezen aan de kleuters

In het kader van de Kinderboekenweek en dat lezen goed en leuk is, gingen de kinderen uit groep 8 voorlezen aan de kleuters van groep 1/2C. Ierdereen kreeg één en soms twee kleuters om mee te lezen. Het was zo leuk, dat er wel een half uur lang voorgelezen werd. Hierna brachten ze kinderen terug naar hun juf.

20 sep 2020 - Schooltuinen

In de maand september stond de schooltuin als eerste activiteit op de agenda. Om half negen stapten we op de fiets richting de Kornoeljestraat.
Na een korte uitleg gingen de kinderen direct aan de slag met het oogsten van hun sperziebonen en wortels.
Na een korte pauze was het tijd om bloemzaadjes te verzamelen. Deze werden in een zakje gestopt om thuis tot april op een donker plekje te bewaren.
Als afsluiting kregen de kinderen een heerlijke kom groentensoep. De ingrediënten hadden zij zelf gesneden.

18 sep 2020 - Verkeersexamen
Preview foto Donderdag 17 september vond het praktisch verkeersexamen plaats. We stapten om kwart over 10 op de fiets richting Nieuw Waldeck. Daar aangekomen werden de fietsen gekeurd. alle kinderen hadden ervoor gezorgd, dat de fiets in orde was. Met een "OK" sticker op de fiets en een hesje aan vertrokken de kinderen één voor één om de route te fietsen. Bijna alle kinderen waren in één keer geslaagd.