Groep 8a

Welkom op de groepspagina van 8a!

 

Wij zijn een groep van 23 leerlingen, waarvan 10 jongens en 13 meisjes. Mijn naam is Lisanne Persoon-van Vliet, ik ben de leerkracht van deze groep en ik werk fulltime op school. Samen gaan wij er een geweldig jaar van maken!

 

Om de week op donderdag staat meester Edwin voor de groep, want dan draai ik zelf de plusklas. De kinderen hebben op maandag- en donderdagmiddag gym van juf Chantal.

 

Groep 8 is natuurlijk een bijzonder schooljaar. De adviezen komen eraan, er wordt een nieuwe school gekozen, we gaan op kamp, we voeren een musical op én er wordt afscheid genomen van de basisschooltijd. Kortom; een mooi jaar!

 

Veel leesplezier en houd deze pagina goed in de gaten..

Groetjes juf Lisanne

BERICHTEN

10 jul 2020 - Activiteitenweek, dag 5
Preview foto Vandaag was de 5e dag van onze groep 8 activiteitenweek. Wat was dit wederom een geslaagde dag. In de ochtend hadden we een binnen programma: een grote stormbaan, een discotent, jungle games en mega darten. De muziek stond lekker hard aan, er werd gelachen, gezweet, genoten en veel plezier gemaakt! Na een lunchpauze was het tijd voor het middagprogramma: knotshockey, blind lijnbal, vortex estafette spel en een pannakooi. Het zonnetje kwam zelfs door. Wederom was het heel gezellig en werd er fanatiek gespeeld.

Kortom: een zeer geslaagde dag!! Bekijk de foto's in het album.


09 jul 2020 - Activiteitenweek, dag 4
Preview foto Vandaag stond een creatieve opdracht op het programma. Iedereen kreeg een MDF plankje en zocht vervolg via de chromebooks een afbeelding naar keuze op. Deze werd nagetekend op het plankje. Daarna werden (in ieder geval) bij de contouren spijkertjes in het hout geslagen. Sommige kinderen waren erg snel en handig en hebben meer gedaan, bijvoorbeeld de rest van het gezicht. Vervolg werden de spijker omwikkeld met wol. Tot slot werden de accenten bijgetekend (ingekleurd). Wat een geweldige resultaten!

Daarbij hebben we een spelletjes circuit gedaan vandaag. Korte, snelle spelletjes waar een hoop plezier aan werd beleefd. En ook nog iets lekkers erbij: een zakje chips.

Bekijk de foto's in het album.


08 jul 2020 - Activiteitenweek, dag 3
Preview foto DJ WORKSHOP! Dit was wel héél erg gaaf en bijzonder.

We hebben er een heleboel nieuwe DJ's bij. Want dit is toch wel een heel gaaf beroep...

Bekijk alle foto's in het album.


07 jul 2020 - Activiteitenweek, dag 2
Preview foto Vandaag stond de techniekworkshop op het programma. Ieder groepje heeft een onderdeel gemaakt voor het pretpark. Er kwam veel bij kijken: ontwerpen, samenwerken, bouwen, creativiteit en het laten werken van je attractie. Aan het einde hadden we een groot pretpark gerealiseerd met elkaar. Zie foto's in het album.

06 jul 2020 - Activiteitenweek, dag 1
Preview foto Vandaag hebben we een film gekeken én kwamen er heerlijke bakjes patat met snacks op school langs. De kinderen hebben heerlijk zitten smullen, terwijl zij genoten van een film. We hadden, na stemming, 2 films om tentoon te stellen. De kinderen van 8a en 8b konden dus een keuze maken en bij toeval was dit precies helft om helft.

Een leuke en relaxte start van de activiteitenweek. Meer foto's in het fotoalbum.


22 jun 2020 - Sneakpreview
Preview foto Vandaag is het laatste deel van de film opgenomen. Als echte filmsterren paradeerden de kinderen door het beeld. Het was een warme, drukke en spannende dag, maar ik weet zeker dat het een geweldig resultaat gaat geven. Bekijkt u ook een aantaal foto's in het fotoalbum?

17 jun 2020 - Making off...
Preview foto De opnames voor de afscheidsfilm zijn al in volle gang! Er zijn al beelden gemaakt en we zijn in de geluidstudio geweest. Wat was dat spannend, leuk, bijzonder en uniek. En wat deden de sterren en nachtegaaltjes het goed!! Trots!! Volgende week nog nog een hele dag filmen en dan..... wat op een geweldig eindresultaat! Bekijk in het fotoalbum alle foto's.

25 mei 2020 - Corona groep 2
Preview foto Na weken thuis te hebben gezeten, zijn de kinderen nu gelukkig weer (gedeeltelijk) op school. De klas is in 2-en verdeeld, een groep 1 en groep 2.

Op school krijgen de kinderen vooral instrucies, sociale activiteiten en ook groep 8 zaken worden zoveel als mogelijk opgepakt. Thuis wordt vooral gewerkt aan de verwerking en zelfstandig te maken lessen. Ik ben trots op de kinderen!


25 mei 2020 - Corona groep 1
Preview foto Na weken thuis te hebben gezeten, zijn de kinderen nu gelukkig weer (gedeeltelijk) op school. De klas is in 2-en verdeeld, een groep 1 en groep 2.

Op school krijgen de kinderen vooral instrucies, sociale activiteiten en ook groep 8 zaken worden zoveel als mogelijk opgepakt. Thuis wordt vooral gewerkt aan de verwerking en zelfstandig te maken lessen. Ik ben trots op de kinderen!


04 mrt 2020 - Melkveehouderij
Preview foto Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de melkveehouderij in Maasland. Wat was het leuk en een echte belevenis voor onze stadskinderen. De geur, de hoeveelheid koeien, het melken, lammetjes knuffelen, vogels spotten met verrekijkers, verschillende soorten voer zoeken, kalfjes aaien en nog veel meer. De kinderen hebben zichtbaar genoten. Bekjkt u ook het fotoalbum?!

21 feb 2020 - Disco
Preview foto Gister was de jaarlijkse disco en het was een groot succes.

Verkleden blijft altijd een feestje (vind ik!!)

Lekkere (dans)muziek, gave moves en een gezellige sfeer.

In het fotoalbum kunt u een paar foto's van de avond zien.


07 feb 2020 - Project, thema: Utopie
Preview foto Utopie is een ideale wereld die niet bereikt kan worden. Het is een onmogelijke werkelijkheid. Het technologische aspect heeft hier (ook) invloed op.

Wij hebben het over tijd (verleden-heden-toekomst) gehad en al veel activiteiten gedaan.

 

- Knutslen met afval (zie fotoalbum). Is dit ons toekomstbeeld?

- een 3 luik gemaakt van de kinderen (baby foto-zelfportret nu-toekomstbeeld met biotechnologische veranderingen)

- Een tijdlijn gemaakt

- Een nieuw muziekstuk met dans ontworpen op toekomstmuziek?

- Collages ontworpen over verleden en heden

- een filosofisch gesprek

 


08 jan 2020 - Handvaardigheid
Preview foto Vandaag hebben wij sneeuwpoppen gemaakt van sokken, rijst, knopen, wiebelogen en stukjes stof/lint. Het was een hele leuke opdracht en de vitrine ziet er weer geweldig uit!

Ouders bedankt voor het helpen.


19 dec 2019 - Kerst
Preview foto We hebben genoten van alle lekkere hapjes, drankjes en mooi versierde tafels. Het was een gezellig kerstdiner en namens groep 8a: Merry Christmas!

 

Bekijkt u ook de foto's van het kerstdiner in het album? En nog wat foto's van de ontspannen dag van vandaag.

 

Prettige vakantie, fijne feestdagen & alvast een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!


13 dec 2019 - Goede doel met kerst
Preview foto Deze week hebben we op de Koos Meindertsschool gewerkt aan kerstkaarten voor een goed doel: eenzame ouderen. Ieder kind heeft een mooie en lieve kaart gemaakt en deze worden volgende week verstuurd. Zo krijgt iedereen in ieder geval 1 hartverwarmende kaart.

04 dec 2019 - Surprises
Preview foto Morgen is de Sinterklaas viering en wij zijn er al (bijna) klaar voor.

Wat zien de surprises er geweldig uit.

 

Inmiddels staan in het fotoalbum Sinterklaas ook de foto's van 5 december.

Wat was het een groot feest. De hulppietjes uit 8a hebben het top gedaan!

En bij het voorlezen van de gedichten, uitpakken van de surprise en ontvangen

van de cadeaus zag ik alleen maar tevreden, blije gezichten!


29 nov 2019 - Museon
Preview foto Maandag zijn wij naar het Museon geweest.

 

In de ‘televisiestudio’ hebben de leerlingen een uitzending gemaakt over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor mensen. Hoe gaan we wereldwijd om met droogte, hoosbuien en een stijgende zeespiegel?

De leerlingen hebben via tablets en aan de hand van voorwerpen en maquettes kennis gemaakt met drie verschillende landen (Kenia, Keribati en Nederland). Als journalisten ter plekke ontdekken ze de invloed van klimaatverandering op het dagelijks leven van gewone mensen. Na hun onderzoek koos elk groepje een nieuwsitem en presenteerde dit aan de klas in de televisiestudio. De televisieshow werd compleet gemaakt met een presentator (de Museondocent), een grote camera en jingles! '...3, 2, 1... de uitzending start NU!'

Zie fotoalbum voor beeldmateriaal.


21 nov 2019 - Rekenspelletjes
Preview foto Dagelijks wordt er gerekend in de klas. Er komen héél veel verschillende onderwerpen aan bod! Vaak ziet er les er zo uit: instructie gegeven door mij, verwerking op de chromebooks, eventueel een verlengde instructie, vragen tussendoor en de afsluiting. Kinderen werken in een uitrekenschrift naast het chromebook. Maar, soms doen we ook andere dingen, zoals iedere vrijdag tafelsommen en automatiseren. Daar is nu een rekenspelletjes circuit aan toegevoegd. De kinderen vonden het geweldig interessant en leuk. En het is nog super leerzaam ook! Zie fotoalbum voor verschillende groepjes en spelletjes.

14 nov 2019 - Voetbaltoernooi
Preview foto Gister was het voetbaltoernooi voor de groepen 8. Het was een thuiswedstrijd voor ons, namelijk bij voetbalvereniging Houtwijk. Er werd leuk gespeeld, veelal sportief gereageerd en vooral plezier gemaakt. Daarbij zijn zowel het jongens als meisjes door naar de finale (op jawel, 1 april 2020). Dat is natuurlijk extra leuk! In het fotoalbum staan de twee teamfoto's. Ik heb genoten (helaas in de regen..)

08 nov 2019 - Boom met uilen
Preview foto Trots, trotser, trotst! Dat ben ik op de kinderen.

Want wat zijn de uilen gaaf geworden. 

Zagen, schuren, tekenen, knippen, plakken, 2D en 3D en veel creativiteit.

De boom en lampjes maken het af en laten de uilen stralen.


01 nov 2019 - Puzzelen
Preview foto Wist u dat........

Puzzelen je leert om probleemoplossend te denken?

Puzzelen de concentratie vergroot?
Puzzelen zorgt voor doorzettingsvermogen?

 

Stan en Lorenzo hebben deze gave, maar moeilijke puzzel gemaakt in de klas. Hij heeft 500 stukjes en zij hebben er veel moeite voor gedaan deze puzzel op te lossen! Door de overlap in kleuren was dit best lastig! We hebben hem een week bewonderd nadat hij af was en nu hebben we hem weer opgeruimd.


01 nov 2019 - Leerlingenraad
Preview foto Iedereen die wilde mocht een korte pitch houden waarom hij/zij in de leerlingenraad wilde. Er waren zes kinderen die zich kandidaat hadden gesteld en Tanisha en Vincent zijn het geworden. Zij gaan onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad dit schooljaar.

16 okt 2019 - Schoolhandbal
Preview foto Wat deden er veel kinderen uit groep 8a mee aan het schoolhandbal toernooi. Wat een gezelligheid, fanatisme en inzet. De meiden wonnen zelfs de sportiviteitsprijs! Geweldig.

11 okt 2019 - Koos Got Talent 1
Preview foto Vandaag was de eerste editie van Koos Got Talent en tevens de afsluiting van de kinderboekenweek. Het thema was: Laat zien wat je kunt met taal. Dit in combinatie met het thema van de kinderboekenweek "Reis mee". Lorenzo heeft de show samen met mij gepresenteerd, echt knap. Rianne, Iris, Stan, Carsten, Amber, Anwar en Yola-Mae hebben een gedicht voorgedragen, dit hadden zij helemaal zelf geschreven. Super. En Mikki, Sanne en Tanisha mochten de show openen met een dans. Kortom; het was een top show!

11 okt 2019 - Figuurzagen
Preview foto Vandaag gingen we in de klas figuurzagen. We hebben vooraf een uil op hout gemaakt en nu hebben we de uilen én de ogen uitgezaagd. Het was een groot succes. Ze zijn natuurlijk nog niet af, want we moeten er nog van alles op maken volgende week. Wat super fijn dat er zoveel hulp van ouders was!! De kinderen hebben genoten. Bekijk alle foto's in het fotoalbum.

08 okt 2019 - Kinderboekenweek
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek is het vooral belangrijk om veel over lezen te praten, mooie-goede boeken aan te bieden en natuurlijk veel te lezen. Buiten dat is het leuk om wat opdrachten uit de klas te koppelen aan het thema van de kinderboekenweek "Reis mee". Zie hier wat opdrachten van in het fotoalbum. Bij taal hebben wij gedichten gemaakt volgens een vast rijmschema. Bij tekenen hebben wij n.a.v. het prentenboek "André het astronautje op zoek naar Laika" een fantasie ruimteschip gemaakt. En bij handvaardigheid hebben wij een kleurverloop met waterverf gemaakt, een beroemd gebouw ergens uit de wereld uitgeknipt en opgeplakt en een voertuig gemaakt.

03 okt 2019 - Tjerk Noordraven in de bibliotheek
Preview foto Vandaag gingen we naar de bibliotheek in Loosduinen. Wij waren daar uitgenodigd om bij een schrijversbezoek aanwezig te zijn, in het kader van de kinderboekenweek. Tjerk Noordraven vertelde over zijn boeken (Het nieuwe spookhuis, de Transylvanie express en de Horrorhoeve), maar vooral ook over zijn hobby: opgezette vleermuizen en vogelspinnen. Op zijn schouder draagt hij altijd zijn opgezette vleerhond. Tot slot mochten er nog vragen gesteld worden. Veel kinderen zijn enthousiast geworden en willen nu een boek van hem lezen. Ik had er vier in de klas en die zijn alle vier vergeven.

20 sep 2019 - Schooltuinen
Preview foto Vorige week zijn wij met de klas naar de schooltuinen geweest. Wij hebben geoost wat er in groep 7 gezaaid is. We hadden weer een leerzame les van meester John. We hebben van onze eigen producten ook nog een soep gemaakt en gegeten, mmmm. En na afloop kregen wij van alles mee; sperziebonen, uien en tomaten. 

06 sep 2019 - Wij zijn groep 8a
Preview foto Dit zijn WIJ! De kinderen uit groep 8a.

Mooie groepsfoto's en portretten. Bekijk ze allemaal in het fotoalbum.

Later dit jaar volgt de schoolfotograaf groepsfoto!