Groep 7b

Welkom op de groepspagina van groep 7b.

Wij hebben een geweldig leuke, gezellige en vooral hardwerkende klas.

In onze klas zitten 14 meisjes en 10 jongens. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Anita voor de klas en op de donderdag en vrijdag juf Gulsia.

We gymmen op maandag en donderdag in de ochtend.

Huiswerk inleveren op dinsdag, woensdag en donderdag.

27 mrt 2019 - Koos Got Talent
Preview foto Dinsdag 26 maart was er weer een nieuwe editie van Koos Got Talent. Deze stond in het teken van uitvindingen. Een aantal meiden uit onze groep zijn met de opdracht aan de gang gegaan en hebben leuke uitvindingen gedaan! Tanisha en Amanda presenteerden hun huiswerkmachine en Sanne en Rianne hadden een tekenrobot uitgevonden. Ze deden het geweldig. Mikki mocht samen met juf Marjan de show presenteren.

13 feb 2019 - Voorstelling Hilaria groep 7B
Preview foto Wat hebben we vandaag genoten van een geweldige theatervoorstelling op school. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten, maar al snel kwamen we niet meer bij van het lachen. En toen ook nog een aantal kinderen (Mikki, Kiki en Levi), meester Sven en juf Anita meededen aan de show kon het niet meer stuk. Het was een soort circusvoorstelling met honden, gelukkig geen echte... Na afloop hebben de spelers ons uitgelegd hoe zij hun poppen hebben gemaakt. Het was fantastisch! Bedankt theatergroep Hilaria!

05 dec 2018 - Sinterklaas in groep 7B
Preview foto Vandaag hebben we Sinterklaas gevierd op school. Iedereen heeft hard gewerkt aan zijn of haar surprise en gedicht. Sommige kunstwerken hebben al een paar dagen op de gang tentoongesteld gestaan. De grote vraag was dit jaar: Voor wie in nou toch die enorme lama...?

10 okt 2018 - Humanity House
Preview foto Vandaag zijn we met de klas naar het Humanity House in het centrum van Den Haag geweest. Na binnenkomst gingen we naar een zaaltje waar een quiz werd gespeeld. De klas was verdeeld in drie teams. Het doel van het spel was je te verplaatsen in de rol van een noodhulpverlener. Welke hulp stuur je bij welke ramp? Hebben de mensen nu het hardst water, voedsel, medicijnen of bouwmateriaal nodig? Dit leidde tot de nodige discussies binnen de teams, het viel niet mee om samen een beslissing te nemen. Maar dat zijn nu ook precies de dilemma's van de hulpverleners. Het was een interessant uitje en vooral de filmpjes die we hebben gezien van de verschillende rampen hebben indruk gemaakt.

10 okt 2018 - Mozaïk in de kinderboekenweek
Preview foto De afgelopen dagen zijn we in de groepen 7 druk bezig geweest met het maken van een mozaïekfiguur. Eerst hebben we de tegeltjes op karton geplakt. Dat was een leuk werkje. Er zijn hartjes, sterren en rondjes gemaakt. Een paar dagen later moesten de opgedroogde figuren gevoegd worden. Dat was een beetje een rommelig klusje, dus dat hebben de juf en meester op de gang gedaan. Om de beurt een werkje brengen en laten voegen. Vandaag het laatste en misschien wel leukste deel: het oppoetsen van de werkjes. Nu zijn ze echt af! Een aantal van de werkjes wordt tentoongesteld tijdens Koos Got Talent. Vrijdag 12 oktober bent u welkom om naar de tentoonstelling te komen kijken. Meer info is verstuurd via Mijnschoolinfo.

19 sep 2018 - sponsorloop woensdag 19 september
Preview foto Wat hebben ze vandaag hard gelopen voor de Cliniclowns! Om half 12 gingen we van start, na het zingen van het gloednieuwe schoollied. Morgen gaan de sponsorlijsten mee naar huis en voor 28 september moet al het opgehaalde geld op school ingeleverd zijn. We zijn trots op jullie!