Groep 7b

Welkom bij groep 7b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 7b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

26 mrt 2021 - Meedenken over nieuwe speelplekken!
Preview foto Nieuwe speelplekken in de wijk en voorhet nieuwe schoolplein, daar mochten wij over meedenken.

Dat was heel gaaf, want alles wat wij leuk zouden vinden mochten we tekenen.

In tweetallen zijn we aan de slag gegaan om schone, groene en sociale speelplekken.
Daarna gingen we onze ideeën pitichen voor de klas.

Er zijn hele leuke ideeën uitgekomen!


19 feb 2021 - We mogen weer naar school!
Preview foto Vlak voor de Kerstvakantie kwam het bericht dat de scholen helaas weer moesten sluiten. Het was een verdiretig bericht en we baalden er heel erg van. De sluitng werd ook nog eens met drie weken verlengd. Hierdoor hebben we, inclusief de vakantie, 7 weken thuis gezeten! 

En hoe leuk is het als je dan weer lekker naar school kan met zijn allen!

We hebben elkaar gemist en we zijn blij dat we weer samen in de klas zitten.


30 nov 2020 - Pietjes bij pietengym
Preview foto Vandaag hadden de kinderen pietengym. Iets waar ze altijd erg naar uitkijken, want je doet da allemaal leuke dingen! Allemaal dingen die echte Pieten ook moeten kunnen.

Een aantal meiden in de klas gingen voor de ultieme beleving. Zij droegen prachtige pietenpakken. Zij zijn zeker geslaagd voor het pietendiploma!


16 okt 2020 - Voorlezen voor de kleuters
Preview foto Als je in groep 7 zit, kan je al best goed lezen. Maar als je nog in de kleuterklas zit, moet je dat nog leren. Het is dan heel leuk als je wordt voorgelezen. En hoe leuk is het als je door de kinderen uit groep 7 wordt voorgelezen.

Wij hebben dit gedaan en wat was het leuk! 

De kinderen uit groep 7 vonden heel leuk om voor te lezen en de kleuters zaten ademloos te luisteren.

Zeker voor herhaling vatbaar!


16 okt 2020 - Archeologen voor een middag
Preview foto We zijn met de klas naar de plek geweest waar echte archeologen werken. We mochten daar voorwerpen uit de oudheid opgraven en onze eigen tentoonstelling maken. Ook hebben we gezien wat er in Den Haag allemaal is gevonden uit de oudheid.

De kinderen vonden het heel leuk en hebben onwijs hun best gedaan. We hebben met de klas een hele mooie tentooonstelling gemaakt en veel gleerd.

Het was een leuke middag!


16 okt 2020 - Voorleeswedstrijd
Preview foto Woensdag 7 oktober was de voorleeswedstrijd voor de groepen 6 t/m 8. De beste lezer uit iedere groep mocht op het podium voorlezen voor alle kinderen van groep 6, 7 en 8. Het was een spannende wedstrijd. Maar..... onze finalist heeft gewonnen. Ryan, van harte gefeliciteerd!

09 okt 2020 - Kwismasters
Preview foto We zijn met Aardrijkskunde een aantal weken bezig geweest met het onderwerp "de zon". We hebben geleerd hoe het komt dat het op sommige plekken op de wereld warmer is dan op andere plekken. En hoe het komt dat het op de Noordpool in de winter heel lang donker is en in de zomer altijd licht.

We hebben het hoofdstuk afgesloten door o.a. samen kwismeesters te doen. Met kwismeesters overhoren de kinderen elkaar op een leuke manier. Een beetje extra oefenen dus :). 


09 okt 2020 - Vakantiefoto's tekenen
Preview foto Na 6 weken zomervakantie kwamen de kinderen weer vrolijk in de klas. Iedereen had de leukste verhalen over de vakantie. Maar door alleen te vertellen wat de kinderen hebben meegemaakt, heb je nog niet echt een volledig beeld van de vaakntie. Dus de kinderen hebben hun vakantie getekend in foto's. En nu hangen alle vakantiefoto's, getekend door de kinderen zelf, gezellig in de klas!

09 okt 2020 - Even voorstellen
Preview foto Welkom in groep 7B. Wij zijn een klas met in totaal 28 kinderen, waarvan 12 meisjes en 16 jongens. En natuurlijk de juf, juf Priscilla. We hopen dat u geniet van de foto's en berichtjes die wij hier zo nu en dan plaatsen.

Wij gaan er een leuk schooljaar van maken!