Groep 7a

Team 7A is een groep enthousiaste kinderen! In onze klas zitten 11 meisjes en 13 jongens.

Juf Patricia staat maandag voor de groep en mees Aad staat dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag voor de klas.

Wij gymmen op maandag en donderdag.

BERICHTEN

04 jul 2019 - Wat vindt u van onze piramide???
Preview foto

08 jun 2019 - tutorlezen met kinderen van groep 3!
Aangezien de kinderen van groep 8 nu druk bezig zijn met de musical, gaan de kinderen van de groepen 7 hun taak overnemen!

Donderdag 6 juni was het startmoment. 

Ieder werd gekoppeld aan een kind van groep 3. Er werden woorden geoefend en teksten gelezen. Wat deden jullie dit goed zeg! 

Fotoalbum:

TUTOR-2.jpg TUTOR-1.jpg

08 jun 2019 - Tuinbouwlessen in de Kornoeljestraat
Op maandag 3 juni fietsten de kinderen, juf Patricia en een aantal ouders weer gezellig naar de School en Kindertuinen voor de 2e les over tuinbouw. We kregen daar uitleg en we moesten ook in de grond wroeten!!!

Het weer werkte mee en het was weer een interessante les!

 

Fotoalbum:

TUIN-3.JPG TUIN-2.jpg TUIN-1.JPG

02 jun 2019 - Verjaardag: beestenboel!!!
Op woensdag 29 mei vierden de kinderen van de groepen 6,7 en 8 de verjaardag van hun meesters en juffen! Het werd een fantastische ochtend; alle kinderen waren door elkaar gehusseld en gingen in groepjes diverse activiteiten langs. Een restaurant, filmzaal, bouw-en spelletjeslokalen en 2 sportieve activiteiten. De ochtend werd afgesloten op het veld onder een heerlijk zonnetje! 

02 jun 2019 - Koos Got Talent
Op maandag 27 mei hadden we weer Koos Got Talent! Fleur, Anne, Benthe, Stef en Micha vertegenwoordigden onze groep met een toneelstukje: "Verdwaald in het bos". We hebben weer genoten van deze editie van Koos Got talent!! 

02 jun 2019 - Duinrell
Op vrijdag 24 mei gingen we op schoolreis naar Duinrell! Met de dubbeldekker gingen we op pad! Het werd een fantastische dag met volop zon en een heerlijke sfeer! Dragonfly, Splash, Falcon, Kikkerachtbaan, Mad Mill en Wild Wings waren de favorieten! 

Een paar sfeerbeelden komen nog in het fotoalbum.


02 jun 2019 - Verkeersexamen
Op dinsdag 28 mei werd het praktisch verkeersexamen afgelegd. In een lange colonne fietsten we naar Waldeck. Daar werd eerst de fiets gekeurd en daarna moesten we de behendigheidsproef doen. Vervolgens gingen we een ronde door de wijk fietsen. Iedereen deed zijn/haar uiterste best! Het was een spannende middag die we met een film afsloten. 

Fotoalbum:

IMG_5092.JPG IMG_5091.JPG IMG_5090.JPG

18 apr 2019 - Paasontbijt
Wat hadden jullie allemaal je best gedaan om wat lekkers mee te nemen voor het paasontbijt. Samen met meester Mart en juf Femke hebben we heerlijk ontbeten en daarna naar het Paasverhaal gekeken van de Zandtovenaar.

's Middags hadden we een vossenjacht in de wijk. Het weer was prachtig en de vossen waren moeilijk te ontdekken.


28 mrt 2019 - Techniekles
Op donderdagochtend 28 maart kregen we een techniekles. Meester Joost had prachtig technisch Lego materiaal meegenomen. Aan de hand van een opdrachtenkaart gingen we aan de slag. Het was een gave les!!!!

14 mrt 2019 - Les in Fotomuseum Den Haag
Op donderdag 14 maart brachten wij een bezoek aan het Fotomuseum Den Haag. In de klas hadden we al gesproken over de geschiedenis van de fotografie. In het museum werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging foto's bekijken om te zien/ontdekken waar de fotograaf stond. Ook moesten we bepaalde zaken ontdekken wat de fotograaf gedaan had. De andere groep ging foto's maken vanuit verschillende standpunten. Daarna natuurlijk wisselen! Een leerzame les! 

18 feb 2019 - Hilaria op de Koos Meindertsschool!
Woensdag 13 februari bezorgden 2 Haagse heren Rob en Rob van Hilaria ons buikpijn van het lachen met hun geweldige voorstelling "Vliegende honden bijten niet". Wat hebben we genoten!

Zie het fotoboek voor wat sfeerfoto's.


06 feb 2019 - De dode hoek...
Preview foto Op dinsdag 5 februari hadden we bezoek van een meneer van rijschool Fly Over. Hij kwam vertellen over de dode hoek bij vrachtwagens. Na een Power Point met informatie gingen we 's middags in groepjes naar buiten om meer uitleg te krijgen bij de vrachtwagen.

Belangrijk waren hierbij de 3 vuistregels!!!

De andere groep bleef binnen om te werken aan het werkblad en in de JeugdVerkeersKrant. Na een half uur was het wisselen geblazen.

Een leerzame middag! 


03 feb 2019 - Engelse interviews in groep 7A
Preview foto Op vrijdag 25 januari hebben we in groepjes van 3 een toneelstukje voorbereid en gespeeld. De locatie was een Italiaans/Oosters restaurant. 

De spelers: Een ober en 2 klanten.

Het doel: In het Engels een gesprek voeren/ keuzes maken op de menukaart.

Wat ging het goed!!!


18 jan 2019 - Rebecca d'r fantastische boekentip!!!
Preview foto Rebecca heeft een boekentip. Dit boek is speciaal voor kinderen uit groep 7. Het staat vol met opdrachten met betrekking tot rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en de wereldoriëntatie vakken. Een aanrader!!!

15 jan 2019 - Naar de bieb en zoeken maar...
Preview foto Dinsdag 15 januari zijn we naar de grote bibliotheek geweest. Het was niet alleen beregezellig, maar we zijn natuurlijk ook geslaagd voor een leuk leesboek. En nou maar gauw beginnen met lezen. Om jullie een indruk te geven, hebben we er een fotoalbumpje van gemaakt. Kijk maar stiekem mee wat we aan het doen waren daar...!!!

13 jan 2019 - PlayStation
Beroering in groep 7A!

Gesignaleerd.......een PlayStation.

Wordt vervolgd.


13 jan 2019 - Groep 7A ... klaar voor 2019!!!
Preview foto Zo als u kunt zien is groep 7A volledig klaar voor 2019. Binnenkort volgen er nog meer foto's, maar de start is gemaakt...uitgerekend in begin 2019!!!