Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

13 nov 2019 - MUSEUM BREDIUS
Preview foto Maandag 11 november jl. zijn we met de klas naar museum Bredius geweest aan de Lange Vijverberg in Den Haag. Meneer Bredius verzamelde kunst en deze kunst hangt in dit museum. 

We gingen in 2 groepen door het museum. De kinderen hebben geleerd dat er schilderijen zijn met een portret, een landschap of een stilleven. Ook maakten de leerlingen in groepjes een compositie van een stilleven. In 1 van de vertrekken hebben de leerlingen zelf een klein schilderijtje gemaakt door een stukje van een schilderij na te tekenen. Deze kleine schilderijtjes hebben ze daarna in tweetallen opgeplakt op een groter blad, waarop een deel van het museum te zien is. 


18 okt 2019 - KLEUR
Preview foto De lessen uit Kleur gaan op dit moment over Geluk. Geluk is in sociaal-emotioneel opzicht van grote waarde. Gelukkig zijn zorgt voor een fijn schoolklimaat,waarin leren en samenwerken beter gaan, omdat geluk een positieve sfeer schept. We starten met verkennen van de vraag: Waar word jij gelukkig van? Vanuit die ervaring onderzoeken we in les 2 geluk en pech. In de derde les bekijken we welke gevoelens een rol spelen bij geluk. In les 4 verdiepen we ons in de weg naar geluk aan de hand van een verhaal. In les 5 sluiten we af met boodschappers en berichten van geluk. 

25 sep 2019 - Ons gezicht tekenen
Preview foto Tijdens onze eerste tekenles hebben we een grote foto van ons gezicht doormidden geknipt. De ene helft plakten we op. De andere helft hebben we nagetekend. Best lastig om goed te kijken en na te tekenen. Sommige van ons wilden de tekening inkleuren, anderen vonden een zwart-wittekening het mooist. 

25 sep 2019 - Start van het nieuwe schooljaar 2019-2020
Welkom bij groep 6B

 

Wij zijn een groep van 28 leerlingen, waarvan 11 meisjes en 17 jongens. Onze juf heet juf Claudia. Onze juf is met de groep meegegaan van groep 5B naar groep 6B. We zijn wel naar het andere gebouw verhuisd, nl. gebouw A. We zijn nu een bovenbouwgroep. Dit jaar krijgen we voor het eerst Engelse les. Dit vinden we heel erg leuk. Ook gaan we komend jaar een werkstuk maken, waarover we een spreekbeurt moeten houden.  We gaan er weer een gezellig en enorm leerzaam jaar van maken. 

 

Op maandag en donderdag hebben we gym. Ons rekenhuiswerk leveren we op dinsdag in en ons begrijpendlezenhuiswerk nemen we donderdag weer mee naar school.