Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

01 apr 2021 - PAASONTBIJT
Preview foto Donderdag 1 april hebben we een paasontbijt gegeten op school. Elke leerling kwam met een zelfgemaakt ontbijtje de klas in . De lekkerste ontbijtjes kwamen voorbij. Na het ontbijt heeft de klas het mysterie van de gestolen paaseieren ontraffeld. De kinderen kregen een aantal eieren met opdrachten daarop en elk goed opgeloste opdracht leverde een hint op om tot de ontcijfering van de dief te komen. 

26 mrt 2021 - Ontwerp tekenen "Ons nieuwe speelplein"
Preview foto Rondom ons nieuwbouwgebouw komt natuurlijk ook een nieuw speelplein. Na een klassikaal gesprek zijn de leerlingen een ontwerp gaan tekenen met speeltoestellen, ruimten en natuurelementen. 

26 mrt 2021 - Paasei borduren
Preview foto De afgelopen vrijdagmiddagen zijn de kinderen bezig geweest met het borduren van een paasei. Ze vonden dit leuk om te doen. Sommigen hadden wat ruzie met de naald en draad. 

De kinderen zitten gezellig bij elkaar te borduren en kletsen over van alles. 


26 mrt 2021 - Rekenspelletje
Preview foto Soms starten we in de ochtend met een rekenspelletje. Vaak is dit een spelletje op een A3 of A4tje. Hierbij gebruiken de leerlingen fiches, pionnen en dobbelstenen. Het zijn verschillende soorten spelletjes met verschillende typen sommen. 

10 mrt 2021 - Techniekles
Preview foto In de week na de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen weer hun eerste techniekles gehad van meester Joost. De leerlingen bouwden een zweefmolen na en daarbij ging het om centrifugale krachten. De kinderen waren erg enthousiast. Deze lessen zijn altijd veel te snel voorbij volgens de kinderen. 

10 mrt 2021 - Samenwerken
Preview foto Na de voorjaarsvakantie proberen we weer regelmatig werk in 2 of 3-tallen te doen. De leerlingen zijn meer bij het werk betrokken als ze mogen samenwerken. De samenwerking verloopt natuurlijk wisselend. Soms werken de leerlingen samen met hun schoudermaatje, een andere keer trek ik namen. De leerlingen maken o.a. vragen bij teksten, schrijfopdrachten en redactiesommen samen. 

04 dec 2020 - Sinterklaasfeest 2020
Preview foto Op vrijdag 4 december vierden we het sinterklaasfeest. Iedereen had weer goed zijn best gedaan en een mooie, creatieve surprise voor een ander gemaakt. Naast de surprises hadden de leerlingen voor iemand een gedichtje gemaakt met wat hulp van juf Zeyneb en juf Claudia.

Ook deden we het Ren je rotspel. De Sint stelde een vraag en de leerlingen konden uit 2 hoeken kiezen, waarvan 1 het goede antwoord was.  


18 nov 2020 - Sinterklaasknutsel
Preview foto Hier maken we in 2- of 3-tallen een Sint en Pietcollage. We hebben een schoorsteen met cadeaus en schoentje gemaakt, de stoomboot en Sint op zijn schimmel. 

18 nov 2020 - Veertje blazen
Preview foto We mogen regelmatig even wat anders doen tussen de verschillende lessen door, zoals veertje blazen. Samen een veertje in de lucht houden en deze dan zovaak mogelijk heen en weer blazen. 

18 nov 2020 - Taalles: Overleg voeren
Preview foto Af en toe overleggen we samen tijdens een les.

Deze les had als onderwerp: We gaan een overleg houden. Tijdens deze les leerden we hoe we een overleg kunnen voeren en hoe we tot een gezamenlijk standpunt kunnen komen. 


07 okt 2020 - KINDERBOEKENWEEK 2020
Preview foto Vandaag, woensdag 7 oktober 2020, las Suzanne als afgevaardigde van onze klas voor tijdens de voorleeswedstrijd in de Kinderboekenweek 'En toen?"

 


30 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020-2021
Preview foto Vandaag, 30 september is de Kinderboekenweek begonnen. Deze duurt tot 11 oktober. Op school was vanmorgen de opening. We waren via een livestream verbonden met Koos Meinderts. Hij las een gedicht voor met als onderwerp "Tijdreizen". Na het gedicht, vertelde meester Edwin een verhaal over de geschiedenis, waarin verschillende perioden aan bod kwamen en een aantal juffen verkleed als personages uit die tijd het woord namen. 

Als afsluiting dansten een aantal meiden uit 7 en 8 op het kinderboekenweeklied: "En toen?"


30 sep 2020 - Energizers
Preview foto Tussen de lessen door doen we regelmatig een energizer of een spelletje. We kunnen dan even bewegen en mogen even lekker van onze plaats af. Wel prettig als je zo hard werkt. 

30 sep 2020 - Lezen in ons bieb-boek
Preview foto Elke woensdag en vrijdag begint de dag met een half uur lezen in ons bibliotheekboek. Soms duurt het even voor we geconcentreerd aan het lezen zijn. Als we eenmaal lezen, vinden we het soms jammer dat we ons boek weer moeten opruimen. Als we thuis een leuk boek hebben, waar we in lezen, mogen we dat ook mee naar school nemen om het op school verder te lezen. 

30 sep 2020 - Start van het schooljaar 2020-2021
Preview foto Hallo allemaal,

Wij zijn een gezellige groep 6 met 16 jongens en 7 meisjes.  Onze juf heet juf Claudia. Wij kunnen goed werken en spelen graag een spelletje tussen de lessen door. We maken graag lessen met onze schoudermaatjes in tweetal coach. Daarbij help je je schoudermaatje door goed te luisteren naar elkaar en als de ander iets niet snapt het uit te leggen. Ook maken wij natuurlijk werk zelfstandig. Naast de basisvaardigheden, zoals rekenen, taal, spelling en lezen zijn wij erg geinteresseerd in de natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Dit jaar hebben we voor het eerst Engelse les. Tijdens de lessen van Kleur komen sociale vaardigheden aan bod. Wij hebben gym op de maandag en de donderdag. Op de maandag en de woensdag is het fruitdag. Gedurende het jaar zullen wij stukjes tekst schrijven op de website met foto’s erbij.