Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

20 dec 2021 - kerstontbijt en surprises
Preview foto Hoi allemaal, vrijdag 17 december was een bijzondere dag voor groep 6b! 's Ochtends hadden we een gezellig kerstontbijt met elkaar en daarna hadden we nog een uitgesteld Sinterklaasfeestje te vieren. Er was veel tijd/aandacht besteed aan de surprises en de gedichten. Met belangstelling werd er naar elkaar geluisterd en werden de surprises bewonderd. En om alle kado's te vinden, hielpen we elkaar hier en daar een handje. Al met al een groot succes. 's Middags hebben we film gekeken en nog wat spelletjes gedaan. De juf en meester zijn trots op alle kinderen omdat ze er samen zo'n leuke dag van hebben gemaakt!

We wensen jullie allemaal een fijne vakantie toe. Houd jullie taai in deze onwerkelijke tijd.

PS Zie tevens het foto-album.

24 nov 2021 - KUNST- EN CULTUURLESSEN
Preview foto Juf Tess geeft vanaf donderdag 25 oktober t/m donderdag 17 januari, 10 weken lang tekenles aan de bovenbouwgroepen. De kinderen leren hoe ze ogen,een neus, een mond tekenen en tevens hoe ze een portret kunnen tekenen. De leerlingen volgen deze lessen met groot enthousiasme. 

24 nov 2021 - SINTKNUTSELMIDDAG BOVENBOUW
Preview foto 15 november hebben de bovenbouwgroepen groepsdoorbrekend een sintknutsel gemaakt. De leerlingen konden zelf een activiteit kiezen. Er werd geborduurd, geknipt en geplakt, getekend en gekleurd. Leuk om ook eens samen met andere leerlingen van de bovenbouw samen te werken en lekker te kletsen. 

13 okt 2021 - KINDERBOEKENWEEK 2021
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het thema was dit jaar "Worden wat je wil". Op woensdag 6 oktober vond de opening plaats. Koos Meinderts las deze ochtend in verschillende klassen voor uit eigen werk. Ook werd in elke klas een boekenruilmarkt gehouden. Gedurende deze week zijn er een aantal ouders komen vertellen over hun beroep, hebben oma's voorgelezen en hebben een aantal kinderen uit de klas voorgelezen aan kinderen van groep 1-2D. |Donderdagmiddag werd er een voorleeswedstrijd in de bovenbouw georganiseerd. De kinderboekenboek was weer een groot succes. 

07 okt 2021 - Start van het schooljaar 2021-2022
Preview foto Hallo allemaal, 

Wij zijn een gezellige groep met 12 meisjes en 15 jongens.  Onze juf heet juf Claudia. Zij is er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Wij krijgen ook les van meester Mart. Hij is bezig met het behalen van zijn Pabo-diploma. Meester Mart is er op maandag, donderdag en vrijdag.  

Wij kunnen goed zelfstandig werken, samenwerken in tweetal coach en andere cooperatieve werkvormen en spelen graag spelletjes en energizers  tussen de lessen door. Tijdens het samenwerken in tweetal coach help je je schoudermaatje door goed te luisteren naar hem of haar en als de ander iets niet snapt het uit te leggen.  

Naast de basisvaardigheden, zoals rekenen, taal, spelling en lezen zijn wij erg geinteresseerd in de natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Dit jaar hebben we ook weer Engelse lessen. Tijdens de lessen van Kleur komen sociale vaardigheden aan bod. En we  werken aan groepsvorming door het inzetten van verschillende werkvormen en het doen van verschillende groepsvormende spelletjes.  

Wij hebben gym op de dinsdag en de vrijdag. Op de maandag en de woensdag is het fruitdag. 

Gedurende het jaar zullen wij stukjes tekst schrijven over wat er in de klas gebeurt en delen wij  foto's op de website. Ook schrijven we regelmatig een weekpraatje en sturen dit dan naar de ouders via Social Schools.