Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

23 jan 2020 - BEZOEK MUSEUM "BEELD EN GELUID"
Preview foto Woensdag 22 januari hebben we een workshop gevolgd in het museum "Beeld en Geluid". De workshop heette: "Reclametrucjes". In deze workshop leerden de leerlingen wat voor trucjes er bij het maken van reclames worden gebruikt om ervoor te zorgen dat producten worden verkocht. Trucjes zoals inspelen op gevoel, het inzetten van beroemdheden, een acteur die een professor speelt in een reclame en het creëren van saamhorigheidsgevoel. 

De leerlingen gingen vervolgens in groepjes van 5 of 6 zelf een reclamefilmpje maken van 30 seconden waarbij een reclametrucje moest worden gebruikt. Ze mochten de filmpjes zelf filmen met behulp van een tablet. De leerlingen deden goed mee en waren erg enthousiast. 

 


20 jan 2020 - KOOS GOT TALENT
Preview foto In januari was het thema van Koos got Talent: magie. Er trad een echte goochelaar op, nl. Jerry Mensing. Wat kan hij goed goochelen! Daarnaast hebben verschillende leerlingen van elke klas ook hun goocheltrucs vertoond. Eén van de goocheltrucs van 6B betrof het door midden zagen van een leerling. Gelukkig is het goed gegaan!! 

20 jan 2020 - SMAAKTEST
Preview foto De leerlingen van de plusklas hebben de laatste dag voor de kerstvakantie een smaaktest georganiseerd. Ze deden eerst de nodige etenswaren in bakjes. Deze werden vervolgens op een tafel voorin de klas gezet. Elke leerling kwam aan de beurt en mocht wat proeven. Zoet, zuur, bitter... Alle smaken kwamen aan bod. De leerlingen waren enthousiast. 

20 jan 2020 - KERSTDINER 2019
Preview foto Ook dit jaar hebben we weer gezellig in de klas het kerstdiner gegeten. Elke leerling verzorgt met zijn ouders een hapje of een drankje. Na het eten hebben we ook nog wat gedanst. De tijd gaat altijd snel. Zeker als het gezellig is. 

11 dec 2019 - SURPRISES 2019
Preview foto Ook dit jaar hebben de kinderen weer flink hun best gedaan bij het maken van een mooie surprise voor een ander kind. Het was nog best lastig om je lootje geheim te houden. Dit jaar hebben we de gedichtjes in de klas gemaakt. Sommige kinderen zijn echte dichters blijkt. 

5 december was een drukke en gezellige dag. 


29 nov 2019 - ENERGIZER:Kruiwagen
Preview foto Tussen de lessen door doen we regelmatig een energizer. Eén van de energizers is de kruiwagen. 

29 nov 2019 - ROMMELPIET
Preview foto Vandaag is Rommelpiet weer langs geweest. Hij had zich weer helemaal uitgeleefd. In onze schoen vonden wij een leuke sleutelhanger. Ook had Piet een lekkere zak met kruidnoten achtergelaten. Hmmm....

13 nov 2019 - MUSEUM BREDIUS
Preview foto Maandag 11 november jl. zijn we met de klas naar museum Bredius geweest aan de Lange Vijverberg in Den Haag. Meneer Bredius verzamelde kunst en deze kunst hangt in dit museum. 

We gingen in 2 groepen door het museum. De kinderen hebben geleerd dat er schilderijen zijn met een portret, een landschap of een stilleven. Ook maakten de leerlingen in groepjes een compositie van een stilleven. In 1 van de vertrekken hebben de leerlingen zelf een klein schilderijtje gemaakt door een stukje van een schilderij na te tekenen. Deze kleine schilderijtjes hebben ze daarna in tweetallen opgeplakt op een groter blad, waarop een deel van het museum te zien is. 


18 okt 2019 - KLEUR
Preview foto De lessen uit Kleur gaan op dit moment over Geluk. Geluk is in sociaal-emotioneel opzicht van grote waarde. Gelukkig zijn zorgt voor een fijn schoolklimaat,waarin leren en samenwerken beter gaan, omdat geluk een positieve sfeer schept. We starten met verkennen van de vraag: Waar word jij gelukkig van? Vanuit die ervaring onderzoeken we in les 2 geluk en pech. In de derde les bekijken we welke gevoelens een rol spelen bij geluk. In les 4 verdiepen we ons in de weg naar geluk aan de hand van een verhaal. In les 5 sluiten we af met boodschappers en berichten van geluk. 

25 sep 2019 - Ons gezicht tekenen
Preview foto Tijdens onze eerste tekenles hebben we een grote foto van ons gezicht doormidden geknipt. De ene helft plakten we op. De andere helft hebben we nagetekend. Best lastig om goed te kijken en na te tekenen. Sommige van ons wilden de tekening inkleuren, anderen vonden een zwart-wittekening het mooist. 

25 sep 2019 - Start van het nieuwe schooljaar 2019-2020
Welkom bij groep 6B

 

Wij zijn een groep van 28 leerlingen, waarvan 11 meisjes en 17 jongens. Onze juf heet juf Claudia. Onze juf is met de groep meegegaan van groep 5B naar groep 6B. We zijn wel naar het andere gebouw verhuisd, nl. gebouw A. We zijn nu een bovenbouwgroep. Dit jaar krijgen we voor het eerst Engelse les. Dit vinden we heel erg leuk. Ook gaan we komend jaar een werkstuk maken, waarover we een spreekbeurt moeten houden.  We gaan er weer een gezellig en enorm leerzaam jaar van maken. 

 

Op maandag en donderdag hebben we gym. Ons rekenhuiswerk leveren we op dinsdag in en ons begrijpendlezenhuiswerk nemen we donderdag weer mee naar school.