Groep 6b

Welkom bij groep 6b. 

 

In onze groep zitten 24 kinderen, 12 jongens en 12 meisjes. Op maandag t/m vrijdag staat juf Lotte voor de groep. Bj de start van het schooljaar hebben wij samen gekeken naar de kwaliteiten van de groep. De klas kwam tot de volgende conclusie. "Wij zijn een klas die goed kan helpen, samenwerken en ruzies kan oplossen". 

 

Vrijdag 19 oktober 2018

 

Als ik na zes weken terug kijk, kan ik mij volledig aansluiten bij de groep. Ze zijn gezellig met elkaar, maar kunnen tegelijkertijd goed samenwerken. Als er een kind valt, wordt hier gelijk voor gezorgd.

 

Groep 6 wordt een jaar waarin de kinderen veel nieuwe dingen gaan leren, al een beetje tot de bovenbouw behoren en kennismaken met het vak Engels. Nieuwe dingen zijn spannend, maar tegelijkertijd ook leuk. Zoals Pipi Langkous ooit zei: "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"  Met deze instelling gaan wij proberen samen een succesvol jaar te maken!

 

Groetjes juf Lotte

BERICHTEN

04 jul 2019 - Wat vindt u van onze piramide???
Preview foto

11 jun 2019 - Drumtastic fantastisch!
Preview foto Feest was het in de week van 11 t/m 14 juni! De school bestond vijf jaar en iedere dag was er een leuke activiteit. Op dinsdag werden wij verwend met de workshop 'Drumtastic' :)

07 jun 2019 - Young Engineers!
Preview foto Sinds dit schooljaar volgt onze school technieklessen genaamd Young Engineers.

De kinderen maken kennis met techniek op een speelse manier. Windmolenparken, spinnen en centrifuges bouwen met lego. De kinderen ontdekken wat er gebeurt met een tandwiel als het snel of langzaam draait. In tweetallen aan de slag met een handleiding en ga het maar proberen.. Het was ontzettend goed voor het oplossend vermorgen en het creatieve denkproces. De kinderen werden namelijk uitgedaagd om zo ver mogelijk uit te bouwen! Neem vooral een kijkje in het foto album ´Young Engineers´.


07 jun 2019 - Schoolreisje Duinrell
Preview foto Vrijdag 24 mei zijn wij met de groepen 6 en 7 naar Duinrell geweest.

We boften ontzettend met het weer! De kinderen mochten lekker vrij rondlopen. In het fotoalbum 'schoolreisje' zijn wat foto's geplaatst. Het zijn er niet erg veel, omdat het lastig was ieder groepje in het park te vinden:)


04 mei 2019 - Dodenherdenking op 4 mei met de Koos Meindertsschool
Preview foto Op 4 mei was de Koos Meindertsschool vertegenwoordigd met 4 kanjers. Voor deze Dodenherdenking hadden ze een stukje tekst ingestudeerd om voor te lezen aan honderden mensen. Even terug naar vroeger met behulp van 4 kanjers van nu. Wat was dit indrukwekkend.

Eerst liepen we in een soort optocht achter een muziekkapel aan naar het monument ter nagedachtenis en diegenen die voor onze vrijheid gevallen zijn. Bij het monument hebben we naar een dochter geluisterd van een verzetsstrijder, inmiddels ook al behoorlijk op leeftijd, en vervolgens kwamen zij een voor een aan de beurt. Iedereen was doodstil, terwijl zij luid en duidelijk hun verhaal deden. Prachtig en indrukwekkend in 1. Na deze imposante Dodenherdenking had juf Lotte nog voor deze kanjers een presentje. Ze hadden het waanzinnig mooi en met heel veel gevoel allemaal volbracht, vandaar!!!

In het fotoalbum kunt u een impressie krijgen van deze bijzondere gebeurtenis...


06 jan 2019 - It's the most wonderful time of the year..
Preview foto Wat hebben wij het gezellig gehad samen. We hebben samen liedjes gezongen, naar verhalen geluisterd, de klas versierd en heerlijk geknutseld. Onder het genot van kerstmuziek is er aan lange tafels gekuntseld. De ene groep was bezig met het vouwen van een kerstster en de andere groep werkte aan een kerstlantaarn. In ieder lantaarntje was een sneeuwlandschap te zien. Door het het kaarsje gaf dit een heel mooi effect! Als kers op de taart heeft de groep nog kerststukjes gemaakt waardoor de tafels van de kinderen tijdens het kerstdiner prachtig waren versierd!

 

Zie het album kerst voor de leuke kiekjes!


06 nov 2018 - Herfst in park de Uithof.
Preview foto Op dinsdag 6 november stond er een leuke herfstactivteit in park de Uithof op de planning. Het was best een beetje spannend want groep 6B ging voor het eerst met de groep op de fiets! Niet alleen voor de kinderen was het spannend maar ook voor de juf... Gelukkig gingen er drie alerte begeleiders mee waardoor het fietsen prima verliep.

Naast de fijne fietsttocht hadden wij ontzettend veel geluk met het weer, want het was maar liefst 18 graden! Het leek wel Indian summer in Den Haag :)

 

We hebben samen een route gelopen van ongeveer 1,5 uur. De kinderen kregen een opdrachtenboekje en een kaart en gingen meteen aan de slag. De begeleiders en de juf hoefden zich niet druk te maken om de route want dit werd wel geregeld door de kinderen van groep 6B. De kinderen konden de opdrachten uit het boekje zelfstandig maken. Vragen zoals: zoek eens paddestoelen in het bos, hoe zien deze eruit? Waarom zijn er paddestoelen? Ook werden er boomstammen omgerold en tussen bladeren gekeken om op zoek te gaan naar beestjes.

 

Met flinke tassen vol met bladeren, eikels, meidoornbessen en beukenootjes liepen wij richting het eindpunt van de route. Opeens stond daar nog een prachtige verrassing op ons te wachten, namelijk een Schotste Hooglander! De kinderen waren door het dolle heen want stiekem hadden zij de hele route al gehoopt om zo'n mooi beest te zien. Dit was toch wel de kers op de taart! Het was een leuke herfstactivtiteit. De groep heeft zich vermaakt en mooi materiaal verzameld voor in de klas.

 

Fotoalbum:

untitled7.png untitled6.png untitled5.png untitled4.png
untitled3.png untitled2.png untitled1.png untitled.png