Groep 6a

Welkom bij groep 6a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

13 nov 2020 - Kapla toren
Preview foto Vandaag is tijdens het spelen in de middag een wel heel hoge toren gebouwd. Helemaal alleen heeft hij het voor elkaar gekregen om een kapla toren van meer dan 2 meter hoog te bouwen. En dat allemaal zonder ook maar één keer om te vallen. Iedereen in de klas heeft met spanning staan kijken tot alle kapla op was (daar waren wel nog twee verschillende hoogte stoelen en een tafel voor nodig om er bij te kunnen). En toen? Heel hard juichen natuurlijk! We hebben even snel op internet gezocht of we niet het wereldrecord verbroken hadden. Die staat op meer dan 18 meter, dus daar kwamen we net niet bij in de buurt.

Zie foto's in album

30 okt 2020 - Verlof juf Lisanne
Preview foto Juf Lisanne stond deze week al niet meer voor de klas, maar we hebben haar gelukkig nog af en toe in de gangen kunnen spotten en natuurlijk met de online kennismakingsgesprekken even kunnen zien. Omdat ze na vandaag met zwangerschapsverlof gaat, hebben we in de middag afscheid van haar genomen. Juf Lisanne heeft een natuur quiz gedaan met de kinderen en buiten hebben we ook nog twee hele leuke spellen gespeeld. Het was een zeer geslaagde middag. Iedereen heeft een lekkere traktatie meegekregen en een aantal kinderen heeft nog een cadeautje aan de juf mogen overhandigen (dat is best spannend).

Zie foto's in het album.

16 okt 2020 - Herfstvakantie
Preview foto Het eerste blok zit er op! Nu een welverdiende week vakantie.

Vandaag hadden we een heerlijk chill middag. Dekentjes, knuffels, onesies, kussens en pyjama's: niets was te gek. En een heerlijk (ongezonde) traktatie: chipjes.

Zie foto's in het album.

16 okt 2020 - Herfst
Preview foto Spinnenwebben met een dikke spin zien we nu heel veel. Wij hebben ze ook hangen in de klas, nadat ik eerst het gedicht "spin Sebastiaan" heb voorgedragen! Met wasco hebben we een web gemaakt en vervolgens hebben we deze met blauwe en groene ecoline "geverfd". De blaadjes hebben we ook met wasco en ecoline gemaakt, maar dan met rood en geel. Tot slot een dikke spin met kriebelpootjes geknutseld en er in gehangen. Gaaf he?!

08 okt 2020 - Bibliotheek
Preview foto Vandaag mochten wij op bezoek komen in de bibliotheek in Loosduinen.

Allereerst ontdekten de kinderen of zij Teletrotters of Temponauten waren, daarna werd er voorgelezen uit de winnende boeken (gouden griffel en gouden penseel), vervolgens gingen de kinderen opdrachten lezen en doen die op raketjes op de grond stonden en tenslotte heeft iedereen een mooi nieuw boek voor in de klas gekozen.

Meer foto's in het album!

07 okt 2020 - Finale voorleeswedstrijd
Preview foto Vandaag was de finale, spannend!

Bruce werd uiteindelijk niet de winnaar, maar wat deed hij het goed.

Hij las zo levendig en grappig voor dat er een hoop gelachen werd.

05 okt 2020 - Voorronde voorleeswedstrijd
Preview foto Vandaag was de voorronde voor de (finale)voorleeswedstrijd op woe. 7 oktober.

Er deden 6 kinderen mee en wat deden zij het allemaal goed! Ze mochten lezen vanaf hun eigen plekje of op de voorleesstoel voor de klas komen zitten.

Er waren boeken gekozen die pasten bij het thema. Zo hoorden we bijvoorbeeld verhalen over romeinen, ridders, een joods meisje en de reuzen os.

Na de stemming kwam er dan toch één winnaar uit en dat is Bruce!

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

01 okt 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto Woensdag 30 september was de opening van de kinderboekenweek 2020.

Het thema is "En toen?" en heeft alles te maken met geschiedenis.

Koos Meinderts kon er vanwege Corona helaas niet live bij zijn, maar wel via een livestream.

We gaan de komende 10 dagen allerlei activiteiten doen, passend bij het thema.

Maar vooral: IEDERE dag lekker lezen!! Super belangrijk!!

Foto's - zie album!

25 sep 2020 - Plezier op school!
Preview foto Naast héél hard werken, maken we ook een hoop plezier en is het gezellig.

Het buiten spelen gaat nu ook vaak goed. Met (bijna) de hele groep wordt er in het klimrek gespeeld en veel gelachen.

Bekijk ook het fotoalbum: buiten spelen.

Deze wordt regelmatig aangevuld.

11 sep 2020 - Start nieuwe schooljaar
Preview foto We zijn weer gestart. De eerste twee weken zitten er op.

Het is hard werken voor ons allemaal! Maar samen komen we er wel.

Gister heeft u per mail een link ontvangen voor het kennismakingsfilmpje uit groep 6a.

In het fotoalbum ziet u ook wat beelden uit de eerste 2 weken op school.

Werken op Snappet (met de chromebooks), dictees soms met oortjes op, spelletjes doen, een werkblad aardrijksunde maken, figuren maken bij rekenen (oppervlakte bepalen) en meer.

26 aug 2020 - Bijna beginnen...
Preview foto Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver: de scholen gaan weer beginnen.

Voor jullie betekent dit een overstap naar groep 6a. En natuurlijk een plekje aan de andere kant van het gebouw, waar alle bovenbouw groepen zitten.

Fijn weekend en tot maandag!