Groep 5b

Welkom bij groep 5b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 
 

BERICHTEN

23 apr 2022 - Techniekles met meester Joost en Koningsspelen
Preview foto

15 apr 2022 - Pasen in groep 5B
Preview foto

06 apr 2022 - Naar het Museon: les over voeding uit de wereld
Preview foto Maandagmiddag in de stromende regen naar de bus gelopen en na een ritje afgezet bij het Museon.

De les ging over voeding en zintuigen. In groepjes werden allerlei opdrachten gemaakt. Een leuke en leerzame les.

Na dit bezoek was het zoeken waar de onze bus stond. We waren na 3 uur weer terug.


02 apr 2022 - Pilot inspecteur voor het onderwijs.
Preview foto Onlangs bezocht de inspecteur onze school. Tijdens haar bezoek werd gevraagd of groep 5B mee wilde werken aan een pilot/ probeertoets Algemene Kennis. De resultaten van deze toets zou de inspecteur helpen om de toets nog beter te maken. Groep 5B vond dit reuze interessant! Alle vragen werden gemaakt tot aan vraag vraag 16. Zelfs vraag 1 werd zeer goed gelezen. Denvey was de eerste die onraad rook!!! Zie ook het fotoalbum.

02 apr 2022 - Onverwachts sneeuw!
Preview foto Op 1 april werden we verrast met sneeuw. Niet zoveel op het schoolplein, maar wel op het voetbalveld.

26 mrt 2022 - Veilig op de weg met een veilige fiets
Preview foto Met een aantal fietsen in de aula kon de verkeersles beginnen. In de klas werden opdrachten gemaakt die te maken hadden met hoe ben je veilig in het verkeer. Er was een situatietekening waarbij de kinderen moesten aangeven wat fout was, een paar fietsborden speciaal voor fietsers en foto's waarbij genoteerd moest worden wie er voor mocht gaan. In de aula konden de kinderen aangeven of de fiets veilig was en welke onderdelen er aan de fiets zitten.

19 mrt 2022 - Groep 5B weer in een lentefris uiterlijk!
Preview foto

12 feb 2022 - Groepswerk/ maatbekers/ inhoud
Preview foto Vrijdag ging de rekenles over het aflezen van een maatbeker.  De maatbekers werden gevuld met verschillende inhouden in milliliters. Een paar kinderen hadden maatbekers van huis meegenomen!

30 jan 2022 - Een "looprekenles".
Preview foto Vrijdagmiddag sloten de week af met lopend rekenen.

22 jan 2022 - techniekles
Preview foto Donderdag was het weer techniekochtend met meester Joost. Dit keer een vrije opdracht waarbij de stabiliteit van het bouwwerk centraal stond. In tweetallen gingen we aan de slag met Technisch Lego. Evi en Jihan hadden het meest stabiele en hoogste bouwwerk!

15 jan 2022 - Een verliefde stieros
Preview foto Met meester Warno hebben we het lied geleerd van "Een verliefde stieros". Zeer romantisch!

Met instrumenten hebben we kennisgemaakt met "Eine kleine Nachtmusik" van Mozart. Dat ging fantastisch!


20 dec 2021 - Kerstontbijt en kerststukjes
Preview foto Afgelopen vrijdag hadden we het Kerstontbijt in een ietwat andere vorm. Toen we de klas binnenkwamen, stond er op elke tafel een Kerstknabbelbox met allerlei lekkere dingen erin. 

Daarna gingen we Kerststukjes maken. De juf en mees hadden het er zo druk mee, dat zij helaas geen foto's van deze activiteit konden maken.


20 dec 2021 - Kerstboomgym en andere bezigheden
Preview foto Vandaag hadden de kinderen een gymles helemaal in kerstsfeer! Tijdens een estafetterace moesten ze zo snel mogelijk alle materialen neerleggen totdat ze een kerstboom hadden gemaakt. 

05 dec 2021 - Van Sinterklaas naar Kerstman!
Preview foto Na een beregezellige Sinterklaas ging team5B zaterdag aan de slag om de klas in kerstsfeer te brengen. Ouders, kijk gerust van buiten naar binnen en doe dat 's ochtends als het nog donker is.

03 dec 2021 - Sinterklaas vieren met surprises
Preview foto We hebben een super gezellige ochtend gehad met de klas. Er waren hele mooie surprises gemaakt met knappe gedichten. 

Tussendoor zijn we op bezoek geweest bij Sint en zijn Pieten in de gymzaal. Daar konden we dansen op de muziek. En we speelden het spel Ren je rot!

 

Nadat de laatste surprises waren uitgepakt ging iedereen met zijn of haar cadeau naar huis. Wie weet komt Sint nog een keer langs bij je thuis...


01 dec 2021 - Zo maar een gymles.
Preview foto Maandag hadden de kinderen 3 onderdelen in 1 les. Twee spelvormen en trampolinespringen. In het fotoalbum zien jullie de fantastische sprongen vanaf de trampoline!

24 nov 2021 - Bezoek Panorama Mesdag
Preview foto Tijdens het bezoek aan Panorama Mesdag hebben we kunnen genieten van het uitzicht op Scheveningen,  140 jaar geleden. We hebben geleerd over het echtpaar Mesdag die nog meer schilderijen hebben geschilderd. Deze hebben we geprobeerd na te schilderen. Eerst door te schetsen, en daarna in het atelier met speciaal krijt in te kleuren. Als daarna het krijt nat werd gemaakt met water werd het verf. We voelden ons allemaal kunstenaars.

Op het grote kunstwerk zagen we veel bijzondere dingen. Bijvoorbeeld mevrouw Mesdag die aan het schilderen was op het strand.


20 nov 2021 - Welkom Sinterklaas!
Preview foto

20 nov 2021 - raamproject
Preview foto Alle kinderen hebben hun bijdrage geleverd aan dit mozaiekproject. Het ziet er gekleurd uit! 

06 nov 2021 - Wat gaat hier gebeuren?
Preview foto De komende week gaat het plaatsvinden!

06 nov 2021 - Herfstexcursie
Preview foto Afgelopen donderdagmorgen werden we verwacht op de parkeerplaats bij de Uithof voor een herfstwandeling. Het was een druilerige ochtend, maar dat deed ons helemaal niets. De 2 juffen vertelden veel over de verkleuring van de bladeren, de paddestoelen en de stadsvogels. Met verrekijker en fotokaart konden we deze vogels ontdekken. Heel bijzonder en voor sommige een beetje eng was de ontmoeting met Schotse Hooglanders!

03 nov 2021 - Rekenen met geld
Genoeg geld voor iedereen! Rekenen met papiergeld altijd leuk.

30 okt 2021 - kubistische herfstbomen en in de supermarkt
We zijn deze week gestart met het hoofdstuk "In de supermarkt". De beginopdracht was: stel zelf je ontbijt, lunch en diner samen.

De tekenopdracht was een uitdagende dit keer: kubistische herfstbomen. Het resultaat was prima!

Zie fotoalbum


09 okt 2021 - Voorlezen bij de kleuters
Preview foto Deze week hebben we voorgelezen uit een prentenboek bij de groep van juf Marjolein. Wat was dit gaaf om te zien. Trots op jullie!! 

Zie verder in het fotoalbum.


09 okt 2021 - bezoek medewerkers "Houd Den Haag schoon"
Preview foto Deze week kregen we bezoek van de medewerkers van "Houd Den Haag schoon". Na een film over hun werk en heel veel vragen, gingen we naar buiten om de veegwagen te bewonderen.

Dit bezoek was goed gepland in de Kinderboekenweek: beroepen.


08 okt 2021 - Dag van de leraar
Preview foto Op dinsdag werden de meesters en juf verwend met fantastische slinger gemaakt door de kinderen. Dit speciaal voor de Dag van de leraar!

Dank jullie wel!


02 okt 2021 - Boetseren trechterbeker- en bandbekers
Preview foto Met geschiedenis zijn we bij het hoofdstuk prehistorie. Naast de hunebedden hebben we het ook gehad over de 2 volken die er toen leefden.

Vrijdagmiddag hebben de kinderen trechter- en bandbekers/ potjes geboetseerd. Het resultaat was prachtig!