Groep 5b

Welkom bij groep 5b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

19 dec 2020 - kerstmuts challenge
Preview foto De derde is binnen! Wie volgt??

08 dec 2020 - klas in kerstsfeer!
Preview foto Direct na de Sint is de klas in kerstsfeer gebracht. Vooral in de vroege morgen is het een sfeervol gezicht!

06 dec 2020 - Sint surpises groep 5B

06 dec 2020 - Eindelijk 5 december!
Preview foto Eindelijk was de grote dag aangebroken! Sinterklaas op de Koos! Alle surprises stonden al enige dagen uitgestald in de aula, maar deze ochtend stonden ze in een kring in de klas. We hebben een beregezellige ochtend achter de rug. Alle surprises zagen er gaaf uit en de gedichten waren uitmuntend!! Ook het bezoek aan de Sint in de gymzaal was erg leuk. Samen met de Pieten een Ren je Rotspel gespeeld met Sinterklaas als quizmaster! Zie ook fotoalbum.

01 dec 2020 - Pietengym
Preview foto Maandag was het dan zo ver!!! Pietengym!! Juf Chantal had de gymzaal omgetoverd to een waar Pietenrenparcours. De toppers uit 5B ( verdeeld in 3 groepen)gingen als een speer door de zaal om zoveel mogelijk punten te behalen.

28 nov 2020 - Pietentraining
Preview foto Wat een feest was het gisteren: allereerst bezoek van de rommelpiet ( zie fotoalbum en het prachtige filmpje!) en met gym hebben de kinderen een Pietentraining ondergaan. Natuurlijk na afloop een groepsfoto!

27 nov 2020 - Rommelige ochtend in de klas

21 nov 2020 - tekenen en knutselen voor de Sint!
Preview foto Wat hebben de kinderen vrijdagmiddag weer hard gewerkt! Er zijn fotolijstjes gemaakt voor de slaapkamer van de Sint. Er is zelfs een brievenbus ontworpen! Op het raam zijn decoraties aangebracht.

De tafels en de vloer lagen bezaaid met werkmateriaal. Op de achtergrond klonken er gezellige Sinterklaasliedjes en er werd heerlijk meegezongen!

18 nov 2020 - Natuniek les over schimmels en paddenstoelen
Preview foto In het eerste blok van Natuniek hebben de kinderen geleerd over schimmels en paddenstoelen. En over eten en gegeten worden. Het blok is afgesloten met het kweken van de champignons en de kinderen hebben in drietallen een strip hierover gemaakt. Heel knap!

De foto's staan bij de fotoalbums.

09 nov 2020 - tafelhinkelbanen
Preview foto Na afloop van de rekenles over tafels, ging juf Myra met de groep naar buiten. Stoepkrijt mee en ontwerp in tweetallen maar een hinkelbaan van een tafel!

27 okt 2020 - Deelsommen oefenen
In groep 5 leer je de deelsommen. We hebben geoefend met poppetjes, 20 mensen gaan varen en er mogen 5 mensen in de boot. Hoeveel boten zijn er nodig?

22 okt 2020 - Trechterbekers/potjes maken
Preview foto Met geschiedenis hebben we het gehad over het Trechterbekervolk. Zij maakten van aardenwerk prachtige potten.

5B ging ook aan het werk1 Zie hier het resultaat!

17 okt 2020 - Herfststukje maken.
Preview foto Na een week van verzamelen herfstspullen ging onze groep onder leiding van juf Myra aan de slag met het thema Herfst!

Zie hier de resultaten.

01 okt 2020 - Sportdag
We hebben de sportdag 1 dag uitgesteld maar toen hadden we wel heerlijk weer. Wat een gezellige middag! De kinderen konden voetballen, touwtrekken, zaklopen, estafette, trefbal en iemand is hem/niemand is hem.

Iedereen was lekker fanatiek maar ook hadden we veel lol.

17 sep 2020 - Aad Borsboom
Preview foto Raammozaiek schilderen.

Zie hier het resultaat van het kunstwerk van 5B!!

23 aug 2020 - Aad Borsboom
Preview foto Beste jongens en meisjes van groep 5B,

Nog een dikke week en dan starten jullie in groep 5B!

Geniet nog even van de vakantie. Tot maandag 31 augustus!