Groep 5b

Welkom bij groep 5b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

26 okt 2019 - Onze allereerste repetitie!!!
Preview foto Op donderdag 17 oktober hebben we het mogen meemaken: Onze allereerste repetitie van ons leven. De spanning droop er bij sommigen van af, alhoewel er ook een flink aantal bij zaten van "duhhhhhhh....boeiend!!!" Op de foto's in het fotoalbum kunt u zelf oordelen hoe uw kind of kinderen het hebben ervaren.

06 okt 2019 - Flitsende flitsers...
Preview foto Afgelopen week zijn we begonnen met flitsen. Een paar moeders én een echte oma hebben onze kids fantastisch geholpen met dit item. Dinsdag uit het Roetsjboek en donderdag op de computer met een flitsprogramma. In het fotoalbum kunt u een impressie krijgen van deze happening...

06 okt 2019 - Boekenmarkt tijdens de Kinderboekenweek
Preview foto Na de opening van de Kinderboekenweek door de enige echte Koos Meinderts kon de boekenmarkt starten. Koos was natuurlijk grandioos, maar de boekenmarkt was helemaal een waanzinnig succes. Om een beeld te krijgen wie er wat verkocht heb ik er een klein fotoalbumpje van gemaakt...

06 okt 2019 - Een dierenboel op Dierendag
Preview foto Op 4 oktober was het Werelddierendag. Ongetwijfeld was Frits, onze huisvlieg, ergens stiekem aan het gluren naar ons en de knuffels die meegenomen waren. Groot, klein, dun, dik, oud, nieuw...we hadden van alles bij ons op visite. In het fotoalbum komt u Frits niet tegen, maar wel onze gezellige bezoekende bezoekers!!!

29 sep 2019 - De week van het pesten...oja???
Preview foto De week van 23 tot en met 27 september stond in het teken van 'De week van het pesten'. Eerlijk gezegd vonden de kinderen van groep 5B het een rare week. Er wordt namelijk helemaal niet gepest in de klas. Wél waren er voorbeelden van broertjes en zusjes die thuis nog weleens konden pesten. De sfeer is écht goed en we willen er allemaal een fantastisch schooljaar van maken. En alleen wij kunnen daar voor zorgen. Aan het eind van de week hebben we voor de eerste keer allerlei spelletjes uit de kasten gehaald om deze week feestelijk te beëindigen. Met succes. Het is zelfs waanzinnig mooi om te zien, dat er nu kinderen met mekaar spelen waar ze normaal gesproken nooit mee zouden spelen. We zijn dus waanzinnig bezig. Kijk maar stiekem in ons fotoalbum over die spelletjesmiddag...

04 sep 2019 - Wij met mekaar!!!
Preview foto Eventjes naar buiten en een foto schieten van het clubje. Reken maar dat we er een grandioos jaar van gaan maken...MET MEKAAR!!!

04 sep 2019 - Klaar voor de start...GO!!!
Preview foto In de vakantie had ik de tafels versierd met onder andere allerlei boeken en schriften aangevuld met een potlood, gummetje, liniaal en allerlei vrolijke plastic plantjes. Zo de klas in wandelend zagen ze dus gelijk een kleurrijke groepjes waar ze mochten gaan zitten. Wel was het wel eventjes lastig om te kijken waar je moest gaan zitten. Ik had namelijk aparte naambordjes gemaakt, die ze eerst moesten ontcijferen. Maar goed...het is gelukkig gelukt om een plekje te vinden.

04 sep 2019 - Kennismakend kennismaken
Preview foto Op de 1ste schooldag hebben we een soort ganzenbord gespeeld, waarbij je bij bepaalde nummers iets moest zeggen over jezelf. Welke pizza vind je het lekkerst, welke kleur vind je het mooiste, heb je nog broertjes of zusjes...enzovoorts. Zo al spelend waren we mekaar een beetje aan het kennismaken. Gezellig johhh!!!

04 sep 2019 - Handvaarkenen
Preview foto Handvaarkenen...een nieuwe kreet in groep 5B. De kinderen weten nu dat het een combinatie is van handvaardigheid en tekenen. We zijn nu eerst een achtergrond aan het maken op wit papier met bordkrijt. Daarna komt er een gekke bekkenfoto op. Vervolgens gaan we het nog wat aankleden. Vervolgens gaan we ze plastificeren en versieren. Hopelijk zijn ze volgende week te bekijken in de klas...

04 sep 2019 - Gekke bekkenparade
Preview foto Voor handvaarkenen hebben we gekke foto's gemaakt van onze gezichten van dichtbij. Sommigen gingen er op vooruit, maar de meesten zagen er toch wel heel erg gek uit. Om jullie op de hoogte te houden van jullie soms gekke dochter of zoon laten we maar gelijk de resultaten zien. In het fotoalbum zijn we allemaal te bezichtigen. Niet schrikken!!!

04 sep 2019 - Happeleritus met een drankje
Preview foto Nadat we naar buiten zijn geweest is het altijd even tijd voor een hapje en een drankje. Happeleritus met een drankje dus. En reken maar dat we gezond bezig zijn met al met al dat fruit!!!