Groep 5b

Welkom bij groep 5b. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

06 jul 2020 - Technische techneuten!!!
Preview foto Mocht u toevallig een lopende band of slagroomklopper nodig hebben...groep 5B kan u dan uit de brand helpen. We draaien onze hand daar niet meer voor om. Het is alleen wel handig dat u dan zo'n box in de buurt hebt om dit dan met dat technisch lego in mekaar te flansen. We merken wel of er behoefte is naar 1 van deze 2 dingen...

06 jul 2020 - Vaderdagcadeau ... press-papier ... the road to it!
Preview foto Voor vaderdag hebben we een press-papier gemaakt. De bakstenen lagen voor de Koosmeindertsschool al te wachten om meegenomen te worden. Na ze grondig schoongepoetst te hebben, zijn ze voorzien van een kleurig kleurtje en vrolijke frutsels. Omdat deze press-papier tegen weer en wind altijd z'n belangrijke werk moet kunnen doen heb ik ze allemaal een glimmend vernislaagje gegeven. De kids waren écht allemaal razendenthousiast bij het fabriceren van dit unieke vaderdagcadeau...de vaders óók gelukkig!!!

16 feb 2020 - Slopen die handel...
Preview foto Aangezien we bezig zijn geweest met het project waarbij afval een hoofdrol speelde, hebben we ons uitgeleefd op een aantal afgeschreven computers. Nou...slopen kan je ons wel overlaten. Ondanks dat ik nog het verzoek heb gedaan om aan het eind alles weer op dezelfde plaats terug te plaatsen, heb ik me er maar bij neergelegd dat dát een onbegonnen zaak was. Gelukkig hebben een hoop computerdeskundigen het een en ander naar huis meegenomen, waardoor ik er van af was...hahaha!!!

16 feb 2020 - Valentijnsdag...wat zijn we toch lief voor mekaar!!!
Preview foto Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, heeft iedereen voor iemand in de klas iets liefs kunnen schrijven. 3...4...5 geeltjes...sommigen over de 10! Natuurlijk mocht niemand zien wat er voor wie opgeschreven werd. Daarom had iedereen een soort muurtje gebouwd om alles extra geheim te houden. En heppiedepeppie dat we waren allemaal!!!

's Middags hebben we nog iets liefs geknutseld en konden we aan het eind van de dag terugkijken op een super Valentijnsdag.


16 feb 2020 - Project Helden met de afvaljuf
Preview foto De afgelopen tijd hebben we allemaal plastic afval gespaard om er een held van te knutselen. Met de afvaljuf zijn we aan de slag gegaan. De resultaten zijn bij ons in de hal te bezichtigen. En mooi dat ze geworden zijn...en fleurig!!! Gratis én voor niks...

16 feb 2020 - CITOOOOOOOOOOOOOO
Preview foto In januari en februari hebben we ons behoorlijk uitgesloofd. Spelling, rekenen, begrijpend lezen met de wereldberoemde 3-minuuttoets als allerlaatste werden we flink aan de tand getrokken. We hebben stinkend ons best gedaan en iedereen eventjes een poepie laten ruiken. Wat zijn wij trots op hoe wij bezig zijn geweest. De resultaten horen we later wel, maar ik was en ben in ieder geval apetrots op de inzet van jullie!!!

16 feb 2020 - Jippi-aj-jee momentjes met voor de laatste keer meester Sonny...
Preview foto Helaas heeft meester Sonny van ons afscheid moeten nemen. Hij was net niet geslaagd voor z'n toetsen en mag dus niet de opleiding afmaken. Aangezien we hem wél een geslaagde meester vonden, hebben we er toch nog een vrolijke happening van gemaakt. Cake met slagroom, waarbij er een aantal met hun giechel 'per ongeluk' in de slagroom terecht kwamen. Na een vrolijk huppeldansje was het tijd geworden om afscheid te nemen van deze kanjer...

16 feb 2020 - Juf Maxim back in town
Preview foto En daar was ze opeens...Juf Maxim!!! Na haar rondreis aan de andere kant van ons wereldbolletje kwam ze opeens de klas in stiefelen. Bruin gekleurd en volop dingen om ons te vertellen. Ze moest af en toe even nadenken hoe de kinderen ook al weer heetten, maar ze is toch met vlag en wimpel geslaagd. Gelukkig werkt ze weer op 'De Koos' dus kunnen we haar nog vaak genoeg van dichtbij lastigvallen...

16 feb 2020 - Boekenbeurten...we zijn er allemaal klaar mee!
Preview foto Wat hebben we toch fantastische boekenbeurten de revue zien passeren. Natuurlijk waren er een hoop een beetje 'sjenuwachtig', maar als het eenmaal voorbij was viel het toch wel ontzettend mee. Om een indruk te krijgen heb ik aardig wat foto's gemaakt. Hopelijk ziet u ook de open mondjes van de kinderen uit de klas die aandachtig zaten te luisteren en kijken naar die boekenbeurten.

16 feb 2020 - Groep 5B in de ruimte...
Preview foto We zijn met de klas naar een voorstelling geweest over een hele bijzondere ruimtevlucht. Eenmaal weer in de klas beland, hebben we zelf een ruimteschip gemaakt. De achtergrond bestond uit ecoline die we op een drijfnat stuk papier moesten dopen. Als het droog was konden we er een ruimteschip op laten landen van Oost-Indische inkt. Ondanks dat er meerdere potjes met dit spul een noodstop op de vloer gemaakt hadden, kunnen we tóch kijken op een geslaagde landing van dit gebeuren.

16 feb 2020 - Koos got talent...again!!!
Preview foto Het was wéér spectaculair tijdens "Koos got talent". Alhoewel we maar in principe 3 minuutjes hadden om onze kunsten te vertonen, liep het eventjes ietsje anders. In groep 5B zitten namelijk zo ontzettend veel tovenaars en goochelaars dat het allemaal wat uitliep. En een groot succes dat het was!!!

03 jan 2020 - Kerstdiner met alles erop en eraan!!!
Preview foto Bij het kerstdiner durf ik keihard te zeggen dat we alles erop en eraan hadden. Muziek mét Milan en z'n moeder, een uitgebreid aanbod van lekkernijen voor het kerstdiner, deskundige begeleiding van uitstekende obers én een waanzinnig gezellig sfeertje. Het was écht grandioos. Kijk maar naar de foto's!!!

03 jan 2020 - Echte kerstsfeer in groep 5B
Preview foto Om de klas extra sfeer te geven hebben we enorm grote kerststerren én fantastische kerststukjes gemaakt. De sterren waren niet eenvoudig om te maken, maar als je eenmaal het onder de knie hebt is het een makkie. Natuurlijk is een beetje extra hulp van mekaar ook geen overbodige luxe. De resultaten waren dan ook grandioos.

De kerststukjes zijn met behulp een aantal ervaren ouders én opa en oma in mekaar gezet. Wat hebben we toch ontzettend veel fantasie. Dat sommige takjes van de kerststukjes niet meer te zien waren door de vele frutsels mag natuurlijk de pret niet drukken. Overigens is de totaal kaal geplukte kerstboom, waar de kerststukjes van gemaakt zijn, eerlijk verloot. Er was alleen nog maar een stam en Rodi was de gelukkige winnaar van deze bijzondere kerstboom...of wat daar voor door ging...


03 jan 2020 - Cas Wa. "is er klaar mee...!!!"
Preview foto Cas Wa. heeft als allereerste z'n Boekenbeurt gehouden. Iedereen zat muisstil te luisteren naar wat hij ons te zeggen had. Op de speciale kruk zat hij prinsheerlijk z'n verhaal voor te vertellen. De rest komt in januari en februari aan bod. Cas Wa. "is er klaar mee...!!!"

03 jan 2020 - Placemats...samen gezellig inkleuren
Preview foto Voor de kerstmaaltijd hadden we speciale placemats om in te kleuren. Gezellig saampjes bij mekaar. Tussendoor even samenwerkend samenwerken en vervolgens weer saampjes inkleuren. Omdat ze allemaal geplastificeerd zijn kunnen ze nog jaaaaaaaren mee!!!

03 jan 2020 - Inloopmomentje in groep 5B
Preview foto Eens in de zoveel keer is er inloopochtend. Ouders, maar ook opa's en oma's, kunnen dan even een kijkje nemen in de klas bij hun kind of kleinkind. Deze keer heb ik een extra uitleg gegeven van het werken met Snappet en hoe ik de kinderen razendsnel kan helpen als ze er ergens niet uitkomen. Leerzaam voor de kinderen om te horen en zien, maar helemaal voor de visite!!!

03 jan 2020 - Jaaaa...daar zijn we weer!!!
Preview foto In december hadden we meerdere hoogtepunten. Daar hoort natuurlijk onze wereldberoemde kerstboom bij, maar ook het optreden van Milan met z'n moeder. In de klas met Sinterklaasliedjes en met de kerst op het schoolplein. Een uniek stel dus!!!

08 dec 2019 - Sinterklaas foetsie...Kerstboom back in town!!!
Preview foto Sinterklaas is nog maar net vertrokken per stoomboot of stoomtrein of de kerstboom is al in onze klas gesignaleerd. Aangezien ik zelf vind dat het vooral hún kerstboom moet zijn, heb ik meerdere kinderen de kans gegeven de boom te versieren. Het resultaat mag er zijn. Na een tijdje werd er gezegd dat ze klaar waren. De boom was zelf praktisch niet meer te zien, maar dat mag de pret niet drukken. 3 pieken in de boom is een dingetje van mij. 3 is mijn geluksgetal, vandaar.

08 dec 2019 - Surprises voor de 1ste keer
Preview foto Nog noooooooit hadden we voor onze klasgenootjes een surprise gemaakt. Bovendien moesten we het ook nog geheim houden voor wie we wat gingen maken. Dit is allemaal hartstikke goed gelukt. Ook zagen de surprises er grandioos uit. Natuurlijk konden we wel zien wie er meer of minder geholpen was, maar toch zijn we blij met wat er was meegenomen. Daarnaast hebben we ons de hele ochtend beziggehouden met het lezen van onze in de klas gemaakte gedichtjes. Vandaar in het fotoalbum die muurtjes op onze tafels. En wat waren we rustig die hele ochtend. Jullie hebben écht van mij een grandioooooos compliment verdiend voor alles!!!

08 dec 2019 - Pietengym bij juf Chantal
Preview foto Aangezien er altijd wel Pieten nodig zullen zijn in de toekomst is het belangrijk voor Sinterklaas dat hij altijd kan terugvallen op extra hulppieten. Nou, bij groep 5B kan hij zo aankloppen. Klimmen, klauteren, slingeren, kruipen...noem maar op. Voor ons een koud kunstje. We kregen niet voor niks het officiële Pietendiploma van juf Chantal uitgereikt. Sinterklaas is inmiddels op de hoogte gebracht van onze 'Piet'-kwaliteiten!

08 dec 2019 - Rommelpiet op visite...wéér!!!
Preview foto In de nacht van 28 en 29 december heeft Sinterklaas de Rommelpiet de opdracht gegeven om de Koos Meindertsschool te vereren met een bezoekje. Nou...dat hebben we gemerkt. Onze keurig opgeruimde klas was veranderd in een ontzettend grote bende. Ik heb dan ook Sinterklaas gelijk op de hoogte gebracht van zijn ondeugende streken. Hij zal ongetwijfeld in de zak van Zwarte Piet naar Spanje gebracht zijn. In het fotoalbum kunt u zien wat hij heeft uitgespookt. Een schande van de allerbovenste plank!!!

08 dec 2019 - Opruimen die zooi...
Preview foto We hadden ons ingschreven voor een project, waarbij het bedoeling is rondom de school zooi op te ruimen. Bladeren, takken, modder...maar we kwamen nog meer tegen. Milan vond een mooi balletje en Cas Wa. kwam na maanden weer z'n bal tegen in de bush-bush. Daarnaast vond Finn nog een mooie boomstronk met allerlei alg en paddenstoelen erop. Schoon dat het werd...niet normaal meer met al die bezems en grijpers. Jammer alleen dat de gemeente de week erna de fietspaden kwam schoonpoetsen. De fietspaden waar wij stinkend ons best op hadden gedaan om schoon te krijgen in de stromende regen...

08 dec 2019 - Kastelen bouwen in het Museon
Preview foto We hebben in het Museon laten zien hoe er kastelen gebouwd kunnen worden. Maar we kregen ook uitleg over verschillende technieken die toen gebruikt werden. Een boog maken met 'houten stenen', een hefboom maken met 1 blokje en een balk én de werking van een katrol. Bij die laatste techniek was het zelfs mogelijk een meester zover te krijgen onze wereldberoemde oma de lucht in te hijsen. Kijk maar naar de foto's...

08 dec 2019 - Samenwerkend samenwerken
Preview foto Bij ons is het 'samenwerkend samenwerken' een rode draad in ons werken. Het is natuurlijk gezellig, maar als je het goed doet blijft er minstens 70% hangen in de koppies van wat ze besproken hebben. Dáárom hechten we hier dan ook een hoop waarde aan!

26 okt 2019 - Onze allereerste repetitie!!!
Preview foto Op donderdag 17 oktober hebben we het mogen meemaken: Onze allereerste repetitie van ons leven. De spanning droop er bij sommigen van af, alhoewel er ook een flink aantal bij zaten van "duhhhhhhh....boeiend!!!" Op de foto's in het fotoalbum kunt u zelf oordelen hoe uw kind of kinderen het hebben ervaren.

06 okt 2019 - Flitsende flitsers...
Preview foto Afgelopen week zijn we begonnen met flitsen. Een paar moeders én een echte oma hebben onze kids fantastisch geholpen met dit item. Dinsdag uit het Roetsjboek en donderdag op de computer met een flitsprogramma. In het fotoalbum kunt u een impressie krijgen van deze happening...

06 okt 2019 - Boekenmarkt tijdens de Kinderboekenweek
Preview foto Na de opening van de Kinderboekenweek door de enige echte Koos Meinderts kon de boekenmarkt starten. Koos was natuurlijk grandioos, maar de boekenmarkt was helemaal een waanzinnig succes. Om een beeld te krijgen wie er wat verkocht heb ik er een klein fotoalbumpje van gemaakt...

06 okt 2019 - Een dierenboel op Dierendag
Preview foto Op 4 oktober was het Werelddierendag. Ongetwijfeld was Frits, onze huisvlieg, ergens stiekem aan het gluren naar ons en de knuffels die meegenomen waren. Groot, klein, dun, dik, oud, nieuw...we hadden van alles bij ons op visite. In het fotoalbum komt u Frits niet tegen, maar wel onze gezellige bezoekende bezoekers!!!

29 sep 2019 - De week van het pesten...oja???
Preview foto De week van 23 tot en met 27 september stond in het teken van 'De week van het pesten'. Eerlijk gezegd vonden de kinderen van groep 5B het een rare week. Er wordt namelijk helemaal niet gepest in de klas. Wél waren er voorbeelden van broertjes en zusjes die thuis nog weleens konden pesten. De sfeer is écht goed en we willen er allemaal een fantastisch schooljaar van maken. En alleen wij kunnen daar voor zorgen. Aan het eind van de week hebben we voor de eerste keer allerlei spelletjes uit de kasten gehaald om deze week feestelijk te beëindigen. Met succes. Het is zelfs waanzinnig mooi om te zien, dat er nu kinderen met mekaar spelen waar ze normaal gesproken nooit mee zouden spelen. We zijn dus waanzinnig bezig. Kijk maar stiekem in ons fotoalbum over die spelletjesmiddag...

04 sep 2019 - Wij met mekaar!!!
Preview foto Eventjes naar buiten en een foto schieten van het clubje. Reken maar dat we er een grandioos jaar van gaan maken...MET MEKAAR!!!

04 sep 2019 - Klaar voor de start...GO!!!
Preview foto In de vakantie had ik de tafels versierd met onder andere allerlei boeken en schriften aangevuld met een potlood, gummetje, liniaal en allerlei vrolijke plastic plantjes. Zo de klas in wandelend zagen ze dus gelijk een kleurrijke groepjes waar ze mochten gaan zitten. Wel was het wel eventjes lastig om te kijken waar je moest gaan zitten. Ik had namelijk aparte naambordjes gemaakt, die ze eerst moesten ontcijferen. Maar goed...het is gelukkig gelukt om een plekje te vinden.

04 sep 2019 - Kennismakend kennismaken
Preview foto Op de 1ste schooldag hebben we een soort ganzenbord gespeeld, waarbij je bij bepaalde nummers iets moest zeggen over jezelf. Welke pizza vind je het lekkerst, welke kleur vind je het mooiste, heb je nog broertjes of zusjes...enzovoorts. Zo al spelend waren we mekaar een beetje aan het kennismaken. Gezellig johhh!!!

04 sep 2019 - Handvaarkenen
Preview foto Handvaarkenen...een nieuwe kreet in groep 5B. De kinderen weten nu dat het een combinatie is van handvaardigheid en tekenen. We zijn nu eerst een achtergrond aan het maken op wit papier met bordkrijt. Daarna komt er een gekke bekkenfoto op. Vervolgens gaan we het nog wat aankleden. Vervolgens gaan we ze plastificeren en versieren. Hopelijk zijn ze volgende week te bekijken in de klas...

04 sep 2019 - Gekke bekkenparade
Preview foto Voor handvaarkenen hebben we gekke foto's gemaakt van onze gezichten van dichtbij. Sommigen gingen er op vooruit, maar de meesten zagen er toch wel heel erg gek uit. Om jullie op de hoogte te houden van jullie soms gekke dochter of zoon laten we maar gelijk de resultaten zien. In het fotoalbum zijn we allemaal te bezichtigen. Niet schrikken!!!

04 sep 2019 - Happeleritus met een drankje
Preview foto Nadat we naar buiten zijn geweest is het altijd even tijd voor een hapje en een drankje. Happeleritus met een drankje dus. En reken maar dat we gezond bezig zijn met al met al dat fruit!!!