Groep 5a

Welkom bij groep 5a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

01 nov 2019 - Naar het Museon!
Preview foto Deze week zijn de kinderen van groep 5a naar het Museon geweest. Daar kregen zij een les over kastelen. Er werden verschillende bouwtechnieken uitgelegd en nadat iedereen goed had geluisterd, mochten de kinderen zelf aan de slag met echte blokken hout. Eerst moesten er bruggen worden gebouwd. Deze waren erg stevig. Bij de tweede opdracht gingen we werken met een katrol. Met één katrol was het wel erg zwaar om elkaar op te tillen, maar met vier katrollen ging dit opeens heel makkelijk. Voor de derde opdracht gingen de kinderen een hele zware kist optillen door een hefboom te maken. De kinderen hadden snel door hoe dit moest en iedereen kreeg de kist omhoog. Na afloop van de les mochten de kinderen in groepjes hun eigen kasteel bouwen. Muren, torens, schietgaten en geheime kamers werden door de groepjes gebouwd. Wat kunnen ze toch goed samenwerken! We hebben een hele leuke en leerzame ochtend gehad.

15 okt 2019 - groep 5a got Talent!
Preview foto Afgelopen vrijdag deden de kinderen van groep 5a mee met Koos got Talent. De klas had samen besproken wat ze wilden doen en dit werd een busreis maken, waarbij er onderweg wat dingen gingen gebeuren. Hiervoor hebben we karton ingezameld, een bus, auto, wc deur kast en kassa hiervan gemaakt en dit geverfd. Al deze spullen hadden we nodig voor het zelfverzonnen verhaal. Alle kinderen hebben hieraan meegewerkt door een opstel te schrijven over de busreis, en de juf heeft van deze verhalen één toneelstukje gemaakt. Veel kinderen vonden het ook leuk om een rol te hebben op het podium. En zo hadden we een prachtig toneelstuk met een verteller, waarin een klas op reis ging naar Area 51 (waar we over gelezen hebben met nieuwsbegrip). Maar doordat we eerst allemaal naar de wc moesten, snoepjes onderweg verloren en tot overmaat van ramp ook nog een botsing met een auto hadden onderweg, werd er uiteindelijk een andere bestemming gekozen. Area 51 was toch niet zo heel slim om heen te gaan, aangezien er pas nog you-tubers zijn opgepakt, dus gingen we maar liever naar de dierentuin.

De kinderen hebben een prachtige voorstelling neergezet.

20 sep 2019 - even voorstellen
Preview foto Groep 5a is een leuke klas met 25 kinderen er in. Juf Silvia staat 4 dagen voor de klas, alleen woensdag is zij er niet, dan staat meester Edwin voor de groep.

Op dinsdag en vrijdag hebben de kinderen gym in de middag en op maandag en donderdag krijgen de kinderen huiswerk mee naar huis, wat een week later weer op school moet zijn.

De klas is al heel goed in elkaar steunen als iemand verdrietig is, ruzies op een goede manier oplossen en verven en kleien.

We zijn ook flink de tafels van 1 tot en met 6 aan het oefenen, waar we steeds beter in worden. Ook klokken met wijzers leren we nu steeds beter kennen.

Samen hebben we met de klas ook bedacht hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen een fijn jaar in groep 5 heeft. We hebben daar een aantal afspraken voor gemaakt en proberen daar op te letten. De start van het jaar is in ieder geval al in een fijne sfeer verlopen.