Groep 5a

Welkom bij groep 5a. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

16 jul 2019 - knikkerbanen
Het laatste stukje van het schooljaar…  Een leuke tijd om wat extra projecten te doen. We zijn de afgelopen periode bezig geweest met knikkerbanen maken; een stukje techniek en natuur bij elkaar. We hadden al geleerd over verschillende constructies en H en U profielen, en nu zijn we ze zelf aan het maken, hoe leuk is dat?! Na de knikkerbanen zijn we nog even doorgegaan met torens maken van kubussen van papier, die door te vouwen stevig werden. Erg knap van de kinderen! Zowel de torens als de knikkerbanen zien er erg leuk uit.

05 jun 2019 - Koos got talent, maar groep 5A óók!!!
Preview foto Elk jaar is weer de beroemde "Koos got talent". Allerlei groepen laten dan uiteenlopende dingen zien. Deze keer stond Koos got talent in het teken van toneelstukjes. Nou, groep 5A kan er wel wat van. Kijk maar stiekem in het fotoalbum...

12 apr 2019 - techniekles en Koningsspelen
Preview foto Gisteren en vandaag hadden we twee leuke dagen; gisteren hadden wij een techniekles, waarbij de kinderen met technisch lego aan de slag gingen. Ze maakten in tweetallen een drummachine die ging drummen met een batterij eraan vast. En vandaag hadden we natuurlijk de Koningsspelen! We hadden heerlijk weer om bij te sporten en veel verschillende onderdelen, waarvan de grote opblaasbare hindernisbaan wel één van de favorieten was.

21 mrt 2019 - Uitje naar Panorama Mesdag
Preview foto Vandaag zijn we naar Panorama Mesdag geweest, waar we een les en uitleg kregen over het schilderij. Wat ook leuk was, was dat we zelf ook een schilderij met de klas mochten maken. De helft van de klas heeft de achtergrond geschilderd en de andere helft van de klas heeft allerlei figuren gemaakt die erop geplakt gaan worden. De tijd gaat erg snel bij zoiets leuks, dus we haalden het niet om het daar af te krijgen, maar gaan het volgende week in de klas afmaken. De kinderen hebben veel vragen gesteld en geleerd over hoe je in die tijd een zo groot schilderij kon maken.

22 feb 2019 - project Proef de stad en Disco
Preview foto In de afgelopen periode is klas 5a met veel dingen bezig geweest. Natuurlijk hebben we ons best gedaan op de cito's, en daarnaast was er het project 'Proef de stad'. Bij dit project hoorde een wandeling vlakbij de school met het verzamelen van wat we tegenkwamen. Ook een proefles was iets wat de kinderen erg leuk vonden. Zonder te kijken (met een blinddoek om) mochten de kinderen die wilden iets proeven. En daarna hebben we het over de smaken gehad. Verder hebben we een toneelstukje verzonnen die ging over een stadsziekte en hoe je dan beter gemaakt kon worden. En dan natuurlijk de taalles over een dierengesprek, waarbij de kinderen een heel gesprek verzonnen tussen twee dieren die in de stad leven, en wat zij tegenkomen. Bij dit project was vooral fantasie nodig.

Gisteren hebben we ook nog een fantastische disco gehad. Dit was in het thema 'carnaval' en veel kinderen kwamen verkleed. Bij de disco was ook een ruimte ingericht om even een drankje te drinken en iets lekkers te eten. De kinderen (en leerkrachten) hebben het enorm naar hun zin gehad.


14 jan 2019 - rekenspelletjes
Preview foto We zijn weer goed begonnen in het nieuwe jaar. Elke maandag doen we rekenspelletjes in de klas. Met dobbelstenen, kaarten, dikke stiften en dopjes worden op allerlei manieren de tafels geoefend. Om even te laten zien hoe dit gaat in de klas, heb ik hierbij een mapje met foto's geplaatst.

21 dec 2018 - December 2018
Preview foto Wat een gezellige maand hebben we gehad! Allereerst zijn we natuurlijk druk geweest met de Sint die weer in het land is. En we hebben voor het eerst lootjes getrokken in de klas om surprises te maken voor een klasgenoot. Dat surprises een leuk geheimpje zijn, was best lastig voor sommige kinderen. En wat een prachtige, creatieve surprises waren er al meteen de eerste keer dat de kinderen dit voor school maken. En vergeet niet de 3d sinterklaasboten die uit de muur naar voren kwamen, die de kinderen geknutseld hadden.

 

En na de Sint werd de klas omgetoverd in kerstsfeer. We hadden een kerstboom die door de kinderen versierd is en op allerlei plekken lichtjes hangen in de klas. Met regelmatig een knapperend open haard vuurtje met kerstliedjes bij binnenkomst (via het smartboard) was de sfeer helemaal compleet. De kinderen waren helemaal in kerstsfeer bij het knutselen met glitters van kerstbomen, het tekenen van Rudolph the red nose reindeer, en alle andere gezellige kerstactiviteiten.  En we hebben een heerlijk en erg gezellig kerstdiner in de klas gehad met elkaar. Alle kinderen hadden iets meegenomen, wat bij elkaar veel lekkers was en waar we heerlijk van gesmuld hebben. En aan het eind hebben we nog even afgesloten met een kerstdansje van just dance, want na al dat zitten en eten was even bewegen ook wel fijn.


18 okt 2018 - kinderboekenweek en Koos got Talent
Preview foto We zijn deze maand druk geweest met de kinderboekenweek en met Koos got Talent.

In het thema Vriendschap hebben we boeken gelezen. (De juf las iedere ochtend een stukje uit een nieuw kinderboek voor die daarna bij onze leesboeken in de kast kwam.) We hebben een vriendjesslinger gemaakt. En we hebben geknutseld voor Koos got Talent, die deze keer een tentoonstelling was. Het leuke hieraan was dat de juf samen met de kinderen heeft bedacht wat ze wilden maken. En van welke materialen. Zo waren veel kinderen met totaal verschillende dingen bezig naast elkaar. Er werd ook veel in groepjes samengewerkt. Er werd gebouwd met kostloos materiaal, met klei en met lego. Het samenwerken ging echt heel leuk in de klas. En dit resulteerde in een mooie plek bij de tentoonstelling, waar we helaas niet alle maaksels neer mochten zetten.


30 aug 2018 - start schooljaar
We zijn weer begonnen! En met wat een gezellige groep van 29 kinderen. We hebben 15 meisjes in de klas en 14 jongens. Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Silvia voor de groep, en op de woensdag juf Narcisa.

 

De kinderen en de juffen hebben met elkaar besproken wat we belangrijk vinden in de klas, waardoor het voor iedereen een fijn jaar wordt. En deze afspraken hangen nu in de klas.

 

Verder hadden we wat opstartprobleempjes met Snappet de eerste paar dagen, maar inmiddels kunnen we weer goed met de tablets werken. De lay-out is iets veranderd, het ziet er nu nog leuker uit. We werken met verschillende leervakken op de tablets, met de uitleg klassikaal en oefenen in eigen tempo en daarna ieder op zijn eigen niveau verder. En in die tijd kan de juf dan extra instructie geven aan de kinderen die dit kunnen gebruiken en krijgen ook de kinderen die het al snel door hebben uitdaging op hun niveau.

 

Wat wellicht nog handig is om te weten: we gymmen op de dinsdag en de vrijdag. En op de donderdag krijgen de kinderen iedere week nieuw huiswerk en mogen ze het oude huiswerk inleveren.

 

Dit schooljaar is goed van start gegaan. We hebben er zin in!

 

Groeten van groep 5a, juf Narcisa en juf Silvia.