Groep 5a

Welkom bij groep 5a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

18 dec 2021 - Kerstontbijt
Preview foto Vandaag hadden wij het kerstonbijt. Iedereen kreeg een ontbijtbox met allemaal lekkere dingen erin.

Ook hebben wij een Kahoot-quiz gedaan op de chromebooks. En natuurlijk gingen de vragen over.....kerst????

In de middag hebben wij nog muziekles gehad van de muziekmeester. We hebben gewerkt met de boomwhackers op verschillende kerstliedjes.

We hebben de middag afgesloten met het kijken van een kerstfilm (de Polar Express) en een zakje chips.

16 dec 2021 - Kerstbomenles bij de gym
Preview foto Vandaag hadden de kinderen een gymles helemaal in kerstsfeer! Tijdens een estafetterace moesten ze zo snel mogelijk alle materialen neerleggen totdat ze een kerstboom hadden gemaakt. En er zaten zelfs lichtjes bij!

Super leuk om jet enthousiasme te zien tijdens de les :-)

09 dec 2021 - Sinterklaasweken
Preview foto De drukke sint-week zit er al weer op????

Maandag hebben de kinderen hun schoen gezet in de klas. Toen we dinsdag ochtend naar binnen gingen, zagen we toch een rommel......
De rommelpiet was langs geweest, overal zaten handafdrukken van piet smeerpoets.

De kinderen hebben een appel en een chocolade lolly in hun schoen gekregen

Ook hebben we geknutseld en getekend in het thema van Sinterklaas, Sintsommen gemaakt, een loopspel met vragen over Sinterklaas en Piet en verhaaltjes erover gelezen.

We hebben de Sintweek afgesloten met surprises. Wat zagen de surprises er super gaaf uit! Iedereen heeft echt zijn best gedaan. In de gymzaal bij Sinterklaas en de 2 Pieten nog het Ren je rot spel gespeeld.

06 nov 2021 - Herfstwandeling
Preview foto Donderdag ochtend zijn wij naar het bos bij de uithof geweest, hier hebben we een herfstwandeling gelopen. Af en toe waren er wat regendruppels, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. We vonden verschillende soorten bladeren, bessen en zaden en we hebben gezocht naar diertjes. We hebben pissebedden gevonden, regenwormen, kevers, slakken en zelfs een grote spin. De dieren konden we in bakjes doen en er vervolgens beter naar kijken. En natuurlijk hebben we alle diertjes ook weer vrijgelaten ????

Ook hebben we met spiegeltjes de onderkant van een paddenstoel bekeken. En we hadden verrekijkers, om te kijken of we de Schotse Hooglanders konden zien. Helaas zijn we de dieren niet tegen gekomen

foto's  van de wandeling staan in het fotoalbum.

29 okt 2021 - Panorama Mesdag
Preview foto Donderdag zijn wij in het museum Panorama Mesdag geweest. We hebben meneer en mevrouw Mesdag als beeld en schilderij gezien, met elkaar een schilderij gemaakt en ook wezen kijken bij het Panorama schilderij in het museum. Het schilderij was helemaal rondom ons en we konden Scheveningen zien van 116 jaar geleden. Het panorama schilderij was erg indrukwekkend. Sommige kinderen kregen wel een beetje slappe benen toen ze er stonden.

29 okt 2021 - Muziekles
Preview foto Wij heben de 1e muziekles van een reeks van 10 lessen gekregen. We hebben geleerd over en geluisterd naar klassieke muziek. Ook heeft de meester nog een het stuk van Vivaldi: Spring gespeeld op de viool. Dit was ontzettend mooi! Het was even wennen om rustig te zitten en te luisteren naar de muziek, maar het ging hartstikke goed.

Het was erg leuk om te merken dat veel kinderen stukken van klassieke muziek herkenden.

Foto's staan in het fotoalbum.

15 okt 2021 - Kinderboekenweek
Preview foto Anderhalve week lang zijn wij veel bezig geweest met de Kinderboekenweek.

Spellingcircuit in het thema beroepen, tekenen/schrijven over wat je zelf later wilt worden, voorleeswedstrijd, culturele spelen, voorlezen aan de kleuters, ouders die kwamen voorlezen in de klas.

Wij merken in de klas dat, mede door de nieuwe boeken, het leesplezier weer een beetje terugkomt.

Gisteren was de voorleeswedstrijd. Uit groep 3a, 4a en 5a las de winnaar uit de klas een stukje voor uit een boek. Er was een jury van 3 leerkrachten en 3 leerlingen. Givano uit onze groep heeft de voorleeswedstrijd gewonnen :-)

Op de website staan ook een aantal foto's van de activiteiten.

Vandaag hebben wij de Kinderboekenweek afgesloten met een letterkoekje en een bekertje limonade

10 okt 2021 - Knutselwerkjes/tekeningen
Preview foto Er is een fotoalbum aangemaakt: knutselwerkjes/tekeningen.

Hier zullen wij regelmatig nieuwe foto's in zetten van de werkjes die wij maken in de klas tijdens de tekenles en de handvaardigheidsles.

10 okt 2021 - Gastles Houd Den Haag schoon!
Preview foto Donderdag kregen wij 4 straatvegers in de klas. Er werd verteld over het beroep straatveger en de kinderen hadden ook heel veel vragen. (Hoeveel kilo plastic ruimen jullie op per jaar?, Hoe hard gaat het wagentje?)

Ook mochten we buiten bij de veegwagen kijken. Super leuk om nu meer over dit beroep te weten.

De foto's staan in het fotoalbum.

03 sep 2021 - Jeeh! Naar groep 5a
Preview foto Onzettend gezellig en fijn dat we weer met elkaar op school zijn na de zomervakantie. We hebben een heerlijke eerste week gehad. Enthousiaste kinderen vol verhalen over de zomervakantie.

Ma, di: juf Melinda

woe: juf Linda