Groep 4a

Welkom bij groep 4a.

Dit jaar geven juf Jacqueline, Juf Maxim en juf Narcisa les aan de kinderen van groep 4a. We hebben 26 leerlingen in de klas, 14 jongens en 12 meisjes.

Juf Jacqueline op maandag, dinsdag en woensdag. En juf Narcisa op donderdag en vrijdag.
De kinderen krijgen twee keer in de week gym van juf Chantal. Op dinsdag en vrijdag in de ochtend.
We gaan dit jaar met het werken op tablets. Voor ieder kind is een tablet om rekenen, spelling en taal te leren. Natuurlijk wordt ook het schrift nog veel gebruikt.

15 jan 2019 - Hoe word je een astronaut
Preview foto De klas heeft weer een bezoek gebracht aan een museum. Dit keer was dat het Museon. We kregen een les over hoe je een astronaut wordt.

Zo oefenden ze hun reactie snelheid door een liniaal te vangen. Schroeven los te draaien met handschoenen aan.  Een robotarm kunnen gebruiken. En met lood om de benen kunnen lopen. De training werd afgesloten met een paar stevige push ups.

Daarna hebben we de tentoonstelling over astronomie bekeken.

Een zeer geslaagde excursie! Zie ook het fotoalbum.

22 nov 2018 - Pietenhuis
Welkom in het Pietenhuis

De rommelpiet was ook langsgeweest.

12 okt 2018 - kinderboekenweek thema vriendschap
Preview foto Dit jaar hebben we weer een fantastische kinderboekenweek gehad. Op 3 oktober was de opening waarbij kinderen uit groep 6, 7 en 8 een dans uitvoerden. Daarna was Koos Meinderts zelf aanwezig om twee gedichten voor te lezen.

Daarna begon onze jaarlijkse boekenmarkt. In de klas hebben we toen eerst onze nieuwe boeken gelezen.

We hebben geknutseld over vriendschap. Naar het boek Blitz geluisterd en gepraat over vriendschap. En als laatst en brief aan een vriend geschreven. Wat kunnen de kinderen toch al veel in groep 4.

Van de knutselwerkjes mochten 6 kunstwerken tentoon worden gesteld op de tentoonstelling van Koos Got Talent. Natuurlijk zijn we trots op alle kinderen die zo knap zichzelf hebben gemaakt van piepschuim en gipsverband. Zie ook de foto's in ons fotoalbum