Groep 4a

Welkom bij groep 4a. 

Dit jaar geven juf Jacqueline, Juf Maxim en juf Narcisa les aan de kinderen van groep 4a. We hebben 26 leerlingen in de klas, 14 jongens en 12 meisjes.
 
Juf Jacqueline op maandag, dinsdag en woensdag. En juf Narcisa op donderdag en vrijdag.
De kinderen krijgen twee keer in de week gym van juf Chantal. Op dinsdag en vrijdag in de ochtend.
We gaan dit jaar met het werken op tablets. Voor ieder kind is een tablet om rekenen, spelling en taal te leren. Natuurlijk wordt ook het schrift nog veel gebruikt. 
 

BERICHTEN

17 jul 2019 - Het schooljaar zit er al bijna op...
Het schooljaar zit er al bijna op. Het is een drukke, maar gezellige tijd. 

 

Juffendag was weer een mega succes. Bedankt lieve ouders!!!

Verder is het 3de rapport met de kinderen meegegaan en hebben we ons wenmoment gehad met onze nieuwe juf voor volgend schooljaar. 

 

De laatste dagen van het schooljaar zijn we in de klas met theaterlezen bezig geweest. Het is een leuke manier om kinderen aan het lezen te krijgen. Je leest een boek met 2 of meer personen. De kinderen hoeven de teksten niet uit het hoofd te leren. Het gaat bij het toneellezen natuurlijk om het lezen. De kinderen kiezen een rol en lezen om de beurt hun stuk tekst voor. Ook maken de kinderen stokpoppetjes of vingerpoppetjes bij de rol. Als ze klaar zijn gaan ze de teksten voor de klas presenteren...


13 jun 2019 - Lustrumfeest
Preview foto De school bestaat 5 jaar en dat hebben we deze week uitgebreid gevierd. We begonnen met drumtastic op dinsdag. Woensdag het zomerfeest met gezellige workshops. En op donderdag buitenspeelmiddag!

Op naar de volgende 5 jaar.


02 jun 2019 - Koos got talent, maar wat denken jullie van groep 4A???
Preview foto Op 27 mei werd er op de Koos Meindertsschool wederom een gezellige "Koos got talent"-show gehouden. Alle groepen kregen de kans om op originele manier een leuk toneelstukje op te voeren. Nou, dat kan je aan groep 4A wel overlaten. Met de ondersteuning van prachtige tekeningen werd het aan het publiek tentoongespreid. Wat een succes was dat. In het fotoalbum kunt u een impressie krijgen van hun talent...!!!

17 mei 2019 - Techniek
Wat hebben we weer een gave techniekles achter de rug. Het samenwerken ging fantastisch en de kinderen vonden het super leuk.

Zie 2 leuke foto's in het album Techniek.


11 apr 2019 - Briza
In het kader van Cultuuronderwijs kwam Briza op school om een interactieve, fantastische voorstelling te geven. Wat hebben de kinderen ervan genoten!

Zie het album Briza voor leuke foto's.


15 jan 2019 - Hoe word je een astronaut
Preview foto De klas heeft weer een bezoek gebracht aan een museum. Dit keer was dat het Museon. We kregen een les over hoe je een astronaut wordt. 

Zo oefenden ze hun reactie snelheid door een liniaal te vangen. Schroeven los te draaien met handschoenen aan.  Een robotarm kunnen gebruiken. En met lood om de benen kunnen lopen. De training werd afgesloten met een paar stevige push ups.

Daarna hebben we de tentoonstelling over astronomie bekeken.

Een zeer geslaagde excursie! Zie ook het fotoalbum. 


22 nov 2018 - Pietenhuis
Welkom in het Pietenhuis 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rommelpiet was ook langsgeweest.


12 okt 2018 - kinderboekenweek thema vriendschap
Preview foto Dit jaar hebben we weer een fantastische kinderboekenweek gehad. Op 3 oktober was de opening waarbij kinderen uit groep 6, 7 en 8 een dans uitvoerden. Daarna was Koos Meinderts zelf aanwezig om twee gedichten voor te lezen.

Daarna begon onze jaarlijkse boekenmarkt. In de klas hebben we toen eerst onze nieuwe boeken gelezen.

We hebben geknutseld over vriendschap. Naar het boek Blitz geluisterd en gepraat over vriendschap. En als laatst en brief aan een vriend geschreven. Wat kunnen de kinderen toch al veel in groep 4.

Van de knutselwerkjes mochten 6 kunstwerken tentoon worden gesteld op de tentoonstelling van Koos Got Talent. Natuurlijk zijn we trots op alle kinderen die zo knap zichzelf hebben gemaakt van piepschuim en gipsverband. Zie ook de foto's in ons fotoalbum