Groep 4a

Welkom bij groep 4a.
Hieronder vindt u de activiteiten van groep 4a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

27 nov 2020 - Sint dobbelen
Op vrijdag hebben we met rekenen altijd les 5. Les 5 betekent dat we dat een les die lastig was herhalen, werken aan onze eigen doelen of we doen andere leuke activiteiten met rekenen.

Vandaag gingen we Sint dobbelen. De kinderen moesten met 3 dobbelstenen gooien, het aantal ogen tellen en dan het juiste cadeautje erbij kleuren.

Foto's in het fotoalbum.

27 nov 2020 - Rommelpiet
Ja hoor, de kinderen hadden gelijk. Rommelpiet is ook vannacht weer langs geweest in de klas! De kinderen waren super enthousiast en blij, de juf iets minder ;-)

In de klas ging iedereen gelijk op zoek naar het schoencadeautje, een tol! Ook zaten er in de papierbak 2 zakken met heerlijke mandarijntjes. Na het opruimen, spelen met de tol en eten van het mandarijntje hebben we het Sinterklaasjournaal gekeken.

Foto's staan in het fotoalbum.

26 nov 2020 - Schoen zetten
Preview foto Vandaag hebben wij onze schoen gezet.

We hebben een paar liedjes gezongen en we weten zeker dat de Sint en zijn Pieten ons gehoord moeten hebben. We hebben goed en hard gezongen.

We zijn vooral heel nieuwsgierig of rommelpiet ook weer langs komt dit jaar.

De juf hoopt het niet, maar de kinderen zouden het wel heel leuk vinden :-)

Zie fotoalbum

20 nov 2020 - Knutselwerkjes groep 4a
Preview foto Bij foto's ziet u een album aangemaakt met de naam: Knutselwerkjes.

Hierin ziet u verschillende foto's van wat wij hebben geknutseld/geverfd/getekend in de klas.

- geverfde herfstbomen

- blaadjes gevouwen

- pieten geborduurd

- huisjes overgetrokken, uitgrikt en vliegerpapier ertussen geplakt

20 nov 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto Woensdag 30 september was de opening van de kinderboekenweek 2020.

Het thema is "En toen?" en heeft alles te maken met geschiedenis.

Koos Meinderts kon er vanwege Corona helaas niet live bij zijn, maar wel via een livestream.

Foto's - zie album!

25 sep 2020 - Complimenten geven
Preview foto Deze week zijn wij verder gegaan met het geven van complimenten aan elkaar, maar ook met het geven van een compliment aan onszelf.

De kinderen hebben dit super goed gedaan. Een paar foto's van complimenten die zijn gegeven kunt u zien in het fotoalbum.

Vandaag krijgen de kinderen het complimentenblad ook mee naar huis.

23 sep 2020 - Welkom in groep 4a
Preview foto Eerst even voorstellen.

Wij zijn juf Chantal en juf Linda. Juf Chantal staat op ma en di voor de groep en juf Linda op woe. do en vrij.

Op dinsdag -en vrijdagochtend hebben wij altijd gym.

Op maandag en woensdag is het fruitdag op school.

Bij vragen etc. mag u natuurlijk altijd even een mail sturen.

We hebben al 3 weken van dit schooljaar erop zitten, wat gaat de tijd toch snel!

We hebben al super veel gedaan in de klas: lezen, spelling, rekenen, begrijpend lezen, taal, schrijven, aardrijkskunde, tekenen. En sinds deze week zijn we gestart met de weektaak en Engels! Vooral Engels vinden de kinderen heel erg leuk en ze zijn er trots op de nieuw geleerde woordjes.

De kinderen zijn heel hard aan het werk en tussendoor doen we ook af en toe een spelletje.

Ook doen we tijdens een les soms een spel om een nieuw onderwerp aan te bieden.

In het fotoalbum kunt u foto's zien van het rekencircuit en van het sneeuwballenspel.

Bij het rekencircuit lagen er in 4 groepjes verschillende opdrachten om het rekenen t/m 10 te automatiseren. Na 10 minuten draaiden de kinderen door naar de volgende opdracht.

Bij het sneeuwballenspel werden er door de juf propjes door de klas gegooid met hierop allemaal woorden die we hebben geoefend met lezen. De kinderen moesten een propje pakken, het woord lezen en kijken of het woord op het werkblad stond. Staat het woord erop? Dan mag dat woord doorgestreepte woorden.