Groep 3b

Welkom bij groep 3b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 3b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

10 mei 2019 - Techniekles
Preview foto Vanmiddag was onze tweede techniekles. Wat was het weer super leuk, we hebben een lopende band gemaakt.

18 apr 2019 - Pasen
Preview foto Vanochtend begonnen met het Paasontbijt, wat was het lekker! Na het vertellen van het paasverhaal hebben we buiten gespeeld en daarna mochten we eitjes zoeken in de speelzaal. Het was een hele gezellige dag!

16 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Wat was het leuk, eerst 's ochtends in de klas de Pasapas geoefend en 's middags naar het sportveld voor allerlei spelletjes. Ouders die hebben meegeholpen, bedankt! We hebben genoten!

05 apr 2019 - Haags Historisch museum
Preview foto Vandaag hebben we een les gehad in het Haags Historisch Museum over Haagse Ikkie. Het ging over je familie, stambomen en over de stad Den Haag. We hebben een heel oud schilderij van Den Haag gezien, uit 1631 en allerlei leuke opdrachten gedaan. Het met de bus er naar toe en terug was al een feestje! Bij fotoalbums kunt de foto's zien.

04 apr 2019 - Techniek
Preview foto Vandaag hebben we een techniekles gehad van Young Engineers. Het was super leuk! In tweetallen moest er aan een opdracht gewerkt worden en de resultaten waren echt geweldig! Bij de fotoalbums kunt u de foto's zien.

22 feb 2019 - Project: de stad
Preview foto Wat hebben we leuke dingen gedaan bij het project. Afgelopen week hebben we op een groot vel een huis gemaakt,  er zijn veel tekentalenten in de klas! Ook hebben we een straatnaam bedacht voor een nieuwe straat in Den Haag, er kwamen hele leuke straatnamen voorbij. En donderdag en vrijdagmiddag hebben we zelf met kapla, blokjes, lego, houtjes gebouwen gemaakt. U kunt aan de foto's zien dat het goed gelukt is.

12 feb 2019 - Huizen bekijken en maken
Preview foto Vandaag was gymjuf Chantal ziek. We hadden dus extra tijd voor ons project en zijn in de wijk naar huizen gaan kijken en kwamen ook nog een speeltuin tegen!! 's Middags in de klas heeft iedereen ook nog een eigen huis geknutseld.

06 feb 2019 - Thema onze stad
Preview foto Deze week zijn begonnen met een aantal lessen van Cultuuronderwijs Den Haag. Onze lessen gaan over ik hoor, ik hoor en over onze stad. Dinsdag zijn we naar buiten gegaan om spullen te verzamelen uit onze stad. Dat was super leuk, we kwamen met 5 volle tassen terug! (wel erg dat dit allemaal op straat of in de bosjes ligt) Morgen hebben we een filosofisch gesprek over stadsgeluiden. We hebben er zin in! De komende weken werken we verder aan het project.

25 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Vanmiddag was het Letterfeest en wat was het een feest! De kinderen moesten eerst alle letters zoeken die door het hele gebouw heen hingen en aankruisen op de kaart. Bij sommige letters stond een cijfer en onderaan moest die letter dan geschreven worden. Dan kwam er uiteindelijk een zinnetje uit en de zin was: de schat ligt op het dak!! Gelukkig was meester Said buiten om op het dak te klimmen en daar stond een schatkist! Met een groot touw kon de schatkist naar beneden gehesen worden en in de klas gingen we kijken wat erin zat. Letterdiploma's en letter/cijferchips! Wat een geweldig feest. Hiernaast ziet u bij de fotoalbums de foto's.

22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto Vanochtend na de gymles lag er heel veel sneeuw. We zijn lekker naar buiten gegaan, sneeuwballen gooien op de juf is natuurlijk het leukste wat er is. En 's middags konden we nog een keer genieten van de sneeuw, echt geweldig!

17 jan 2019 - Letters kleien
Preview foto Vandaag hebben we de letter ei geleerd en daarna mochten de kinderen met klei een woordje met de letter ei maken. Super leuk! Hiernaast zie u bij de fotoalbums de foto's.

21 dec 2018 - kerststukjes maken en kerstdiner
Preview foto We hebben met hulp van 3 mama's kerststukjes gemaakt, ze zijn heel mooi geworden! En woensdag 19 december was dan eindelijk het kerstdiner, wat was het lekker! We hebben genoten van al het lekkers!

07 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Wat was het weer leuk! Alle liedjes in de groep, de knutsels, pietengym, de filmpjes van de Koos Meindertssint. We hebben de sloffen, tandenborstel en wekker van Sinterklaas gevonden. En gelukkig was er voor iedereen op school een cadeautje! Dank U Sinterklaasje!

07 nov 2018 - Kikker in het Kinderboekenmuseum
Preview foto We zijn met de klas naar het Kinderboekenmuseum geweest en hebben daar een les over Kikker gehad. Het was heel erg leuk!

04 okt 2018 - Kinderboekenweek groep 3 b
Preview foto Woensdag 3 oktober was de start van de Kinderboekenweek. Op het kleuterplein werd er een dans gedaan door kinderen uit groep 6, 7 en 8. Daarna kwam als verrassing Koos Meinderts voorlezen voor de hele school en zongen we het Lustrumlied. Van 9 uur tot half 10 was het tijd voor de welbekende Koos Meindertsboekenmarkt en als afsluiting van deze dag kwam Koos Meinderts ook nog in onze klas voorlezen. Foto's hiervan zijn te zien in het foto album. Een zeer geslaagde start van de Kinderboekenweek!

28 aug 2018 - Eerste dagen groep 3
Preview foto Wat was het spannend de eerste dag in groep 3. Gelukkig mochten de mama's en papa's ook nog mee in de klas en zat iedereen bij een vriendje aan tafel. We hebben veel kennismakings spelletjes gedaan om elkaar een beetje te leren kennen. En ook al ons eerste woordje geleerd: het woordje Ik. Natuurlijk hebben we ook liedjes gezongen, spelletjes gedaan, getekend en de tijd is voorbijgevlogen. De tweede dag hebben we ook in het rekenschrift gewerkt en de letter i leren schrijven. s' Middags spelen we buiten op het grote plein, wat is dat leuk! Het gaat vast een super jaar worden, we hebben er zin in!