Groep 3a

Welkom bij groep 3a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 3a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

17 dec 2021 - kerstontbijt
Preview foto Een fijne, sfeervolle ochtend, met een heerlijk ontbijtje uit de Kerst Knabbelbox!

17 dec 2021 - kerst gym
Preview foto Een speciale kerst gymles!

03 dec 2021 - Cadeaus
Preview foto Dank u Sinterklaasje! Allemaal blije gezichten!

Kijk maar in ons foto-album!

03 dec 2021 - Sint viering gymzaal
Preview foto Wat een feest! Sint en pieten op school! Na de aankomst buiten hebben we in de klas nog 1 keer ons liedje geoefend: "Kon ik maar voor 1 keer Sinterklaasje zijn". Daarna sinterklaasbingo met kruidnoten en nog een rekenspel in tweetallen. Erg leuk!

Toen was het tijd om Sint te ontmoeten in de gymzaal. Samen liedjes gezongen en gedanst en ons liedje laten horen.

Terug in de klas stond er een zak met cadeaus! Wat een feest!

02 dec 2021 - rekenen met kruidnoten
Preview foto Vandaag hebben we gerekend met kruidnoten. Splitssommen op een werkblad met Ozosnel. En klaar met het werkblad? Dan natuurlijk lekker die kruidnoten opeten!

02 dec 2021 - Pietengym
Preview foto Allemaal geslaagd met een pietendiploma bij de pietengym!

Bekijk de sportieve foto's in ons foto-album.

02 dec 2021 - Loopspel sint en piet
Preview foto Weer een leuk bewegend leren spel in de gymzaal! Natuurlijk in het thema van Sinterklaas!

De kinderen moesten lees- en rekenopdrachten oplossen. De juiste letter bij het juiste cijfer schrijven en dan kwam er een zin uit: Sint en piet op het dak!

De kinderen waren weer super enthousiast en actief bezig, erg leuk! Kijk voor meer foto's in ons foto-album.

16 nov 2021 - bewegend leren
Preview foto Spelling buiten! Raad welk woord bij het plaatje hoort en schrijf het op bij het juiste nummer!

Het zag er erg professioneel uit, met onze nieuwe klipborden. Iedereen ging fanatiek aan de slag! Zie de foto's in het album.

15 okt 2021 - afsluiting kinderboekenweek
Preview foto Vandaag hebben we de kinderboekenweek afgesloten. We kregen lekkere letterkoekjes en limonade en de juf las voor!

15 okt 2021 - voorleeswedstrijd
Preview foto Woensdag hadden we voorrondes in de klas voor de voorleeswedstrijd. Een paar kinderen hadden een boekje bij zich en hebben voorgelezen. Daarna gingen we met z'n allen stemmen en Valentina kreeg de meeste stemmen. Zij mocht mee doen met de finale van de voorleeswedstrijd. Nova, haar vriendin zat in de jury samen met meester Robbie. Valentina had een leuk boekje gekozen met de titel: Nee! Valentina heeft niet gewonnen, maar ze heeft het wel heel erg goed gedaan. Groep 3A is trots op haar!

14 okt 2021 - Cultuurweken
Preview foto Midden in de Kinderboekenweek hadden we ook aandacht voor de Cultuurweken. Bij ons in de groep kwam een mevrouw praten over gedichten. We mochten verzinnen waar we graag naar toe zouden gaan en dat mocht vanalles zijn. We moesten onze fantasie gebruiken en de meeste kinderen wilden het liefst naar 'Snoepland' op een flamingo of een panter. Daarna kwam een andere mevrouw met ons een 'deur naar waar' knutselen. Er werden veel suikerspinnen getekend en andere lekkernijen. Daar willen de meeste kinderen toch echt het liefst naar toe!

14 okt 2021 - Gastles beroepen
Preview foto Deze week hadden we twee gastlessen in het kader van Kinderboekenweek. Een moeder kwam vertellen over haar werk bij de recherche en een moeder kwam als brandweervrouw de klas in. Twee vet coole beroepen, dus wij weten al wat de kinderen later gaan worden!

14 okt 2021 - Voorlezen
Preview foto In plaats van een juf of een meester die ons voorleest, hadden we moeders die kwamen voorlezen! Ze hadden een super leuk boek bij zich en de kinderen waren geboeid aan het luisteren, erg leuk!

14 okt 2021 - klikklakboekje
Preview foto We krijgen elke keer weer een nieuwe letter in ons klikklakboekje. Zo kunnen we steeds meer woorden maken.

14 okt 2021 - spelend leren
Preview foto Soms spelen we een spel en daarbij leren we goed lezen! Spelend leren noemen we dat! De kinderen vinden het geweldig!

14 okt 2021 - Spelen
Preview foto Drie keer per week maken we gebruik van de computerruimte. Daar spelen we, we werken op de laptop met het programma Zoem en we knutselen aan de grote tafels in het midden.

14 okt 2021 - Welkom in groep 3A!
Hallo allemaal,

Wij zijn groep 3A, 24 kinderen: 14 jongens en 10 meisjes. In groep 3 zijn we natuurlijk elke dag hard aan het werk, maar gelukkig blijft er ook tijd over om te zingen, te knutselen en te spelen. We leren bijna elke dag een nieuwe letter en die letter schrijven we dan ook in ons schrijfschrift. We rekenen in de klas, maar soms rekenen we ook buiten en we leren het schrijven van de cijfers. In het begin hebben we veel kennismakingsspelletjes gedaan, nu kennen we elkaar goed. Gym hebben we in de grote gymzaal, dat is erg gaaf. Groep 3A is een gezellige groep, de kinderen zijn aardig voor elkaar, ze werken goed en ze luisteren goed naar de leerkrachten. Dit wordt vast een heerlijk schooljaar!

Juf Chantal, meester Robbie en juf Anke