Groep 3a

Welkom bij groep 3a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 3a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

16 jul 2021 - Vakantie!
Preview foto Wat was het een super gezellig jaar!! Iedereen gaat naar groep 4A!! Dag lieve kinderen, we gaan jullie missen!! Dikke kus van de juffen!!

16 jul 2021 - rekenspel
Preview foto En vandaag ook nog een rekenspel buiten!

16 jul 2021 - leesspeurtocht

Preview foto In plaats van leescircuit binnen een leesspeurtocht buiten!

16 jun 2021 - feestdag
Preview foto Wat was het gisteren een topdag! In de ochtend hadden we een goochelshow en in de middag hebben we ons heerlijk vermaakt op alle springkussens!

11 jun 2021 - techniek
Weer een super leuke techniekles van meester Joost!

Bekijk de foto's in ons album!

23 apr 2021 - Koningsspelen
Preview foto We hebben een heerlijke middag gehad op het plein met allerlei leuke spelletjes!

23 apr 2021 - 10 uurtje in de speeltuin
Preview foto Vandaag gezellig even naar de speeltuin, lekker spelen en daarna ons 10 uurtje gegeten!

23 apr 2021 - les kleine diertjes
Preview foto Deze week hadden we de leskist 'kleine diertjes' te leen van milieu educatie.

Dus we zijn lekker naar buiten gegaan en we zijn gaan speuren!

Alle diertjes in een potje gevangen en in de klas goed bekeken en daarna natuurlijk weer buiten vrij gelaten.

01 apr 2021 - paasontbijt
Preview foto Gezellig samen een paasontbijt. We hebben gesmuld!

19 feb 2021 - Letterfeest
Preview foto Vandaag hadden we feest! Het letterfeest!

De kinderen hebben inmiddels alle letters geleerd, dus dat moest gevierd worden.

Vanmorgen hebben we onze letterpet gemaakt en vanmiddag hadden we een letterspeurtocht in de gymzaal. Daarna de uitreiking van de diploma's en gesmuld van de letterchips!

08 jan 2021 - thuis online les
Preview foto We hebben vandaag de letter g geleerd. En daar hoort natuurlijk een gek gezicht bij!

04 dec 2020 - sinterklaasviering
Preview foto Vandaag hadden we een super gezellig ochtend. Eerst samen sinterklaasliedjes gezongen, daarna een rekenspel met onze zelfgemaakte sint en piet en daarna de viering met sint en pieten in de gymzaal. We zagen op een filmpje dat sint wakker werd in de slaapkamer bij ons op school, hij heeft er heerlijk geslapen! Toen we terug in de klas kwamen, lagen daar twee zakken vol met cadeaus. Nog een beetje gesnoept, buiten gespeeld en een sint filmpje gekeken, het was een fijne ochtend!

04 dec 2020 - sint dictee
Preview foto Woensdag hadden we een sint dictee in de gymzaal. Er hingen overal plaatjes en de kinderen moesten het woord dat erbij hoort opschrijven. Zo is een dictee best leuk!

03 dec 2020 - rekenen met kruidnoten
Splitssommen met kruidnoten! Eerst raden hoeveel kruidnoten er in 1 zak zitten, 20, 100 of misschien wel duizend? Daarna tellen in groepjes van 10 of we iedereen evenveel kunnen geven en dan aan de slag. Leuk en lekker!

27 nov 2020 - pietenrekenspel
Preview foto In de middag hebben we een bewegend leerlesje rekenen gedaan. Splitssommen!

27 nov 2020 - Pietengym
Preview foto Vandaag mochten de kinderen als piet of als sint naar school komen voor de pietengym! Er werd hard gewerkt aan de conditie van alle pieten. Dinsdag is er weer pietengym!

27 nov 2020 - Rommelpiet
Preview foto Wat een schrik vanmorgen! De rommelpiet was in de klas geweest. Er was erg veel rommel gemaakt, maar gelukkig hielpen alle kinderen gelijk met opruimen. De schoenen waren ook gevuld, er zat een lekkere en een leuke verrassing in!

19 nov 2020 - computerruimte

Drie keer in de week gaan we naar de computerruimte.

Daar mogen we vrij spelen, op de computer werken met Zoem

of knutselen. Dit rouleren we, zodat we elke week alles een

keer doen.

19 nov 2020 - rekenen

We rekenen elke dag. Vaak gebruiken we materialen.

Op de foto hebben we met spiegeltjes gewerkt.

19 nov 2020 - wisbordjes

Regelmatig hebben we een dictee. Dit doen we op de letterdoos

of op de wisbordjes (zie foto).

19 nov 2020 - lezen

Elke ochtend lezen we in een boekje. Dat kunnen we al heel goed.

Soms lezen we een stukje voor aan de klas.

04 sep 2020 - Welkom in groep 3A!
Preview foto Hallo allemaal!

Dit is groep 3A, 28 kinderen: 15 jongens en 13 meisjes.

In groep 3 zijn we natuurlijk elke dag hard aan het werk, maar gelukkig blijft er ook tijd over om te zingen, te knutselen en te spelen.

We leren bijna elke dag een nieuwe letter en die letter schrijven we dan ook in ons schrijfschrift. We rekenen zowel in de klas als buiten en we leren het schrijven van de cijfers.

We doen nu in het begin nog veel kennismakingsspelletjes zodat we elkaar goed leren kennen en elkaars namen leren. 'De pet van Ingelingelet' is hierbij wel favoriet!

Vandaag hadden we voor het eerst gym in de grote gymzaal en dat was natuurlijk best spannend.

Groep 3 is een hele gezellige groep, de kinderen zijn aardig voor elkaar, ze werken goed en ze luisteren goed naar de juffen! Dit wordt vast een heerlijk schooljaar!