Groep 3a

Welkom bij groep 3a. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 3a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

17 jul 2019 - afscheid
We hebben een heerlijke tijd achter de rug. We zijn op schoolreisje geweest naar Linnaeushof. We hadden prachtig weer en lieve kinderen en fijne begeleiding mee. Laatst hadden we juffendag, ook zo'n gezellige dag. Het thema was beestenboel. Nu is het alweer de laatste week! Alle laatjes zijn al leeg. De laatste werkboekjes zijn mee naar huis. Nog een paar laatste dagen waarin we veel spelletjes zullen gaan doen, heerlijk! Wij hebben een top jaar gehad met deze groep! Lieve kinderen, werken goed, spelen leuk samen, goede sfeer in de klas, echt fijn. En bij die lieve kinderen horen ook geweldige ouders! Zij hebben ons dit jaar geweldig geholpen. Allemaal ontzettend bedankt! We wensen jullie alvast een fijne vakantie. Geniet er van!

12 jun 2019 - workshops lustrumfeest
Preview foto Vandaag waren de workshops, wat was het leuk!

11 jun 2019 - Drumtastic
Preview foto Wat een geweldige activiteit was dit vandaag ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van de Koos Meindertsschool. Het was even oefenen geblazen want het valt niet mee om allemaal gelijk het ritme te slaan. Toch lukte het verbazend goed. Ze hadden er zoveel plezier in, dit willen wij wel elke week.

 


05 jun 2019 - tutor lezen
Preview foto Samen met groep 8 een tekst lezen is wel heel interessant. Wat doet groep 3 het goed naast die grote kinderen. En bij groep 8 zijn wel een paar juffen en meesters in de dop.

Bedankt dat jullie ons zo goed hebben geholpen.


02 jun 2019 - Groep 8 en 3 borduren saampjes...
Preview foto Het gebeurt weleens dat groep 8 bij groep 3 op visite gaat. Dat kan met tutorlezen te maken hebben, maar ook op het gebied van knutselen. Deze keer kwamen ze langs om de kanjers te helpen bij borduren. Een lastige activiteit, maar met hun hulp lukte het én was het nog extra gezellig ook. Kijk maar in het fotoalbum, dan kunt u zien dat ik gelijk heb...!!!

02 jun 2019 - Koos got talent, maar groep 3A ook!!!
Preview foto Op maandag 27 mei werd er de jaarlijkse "Koos got talent" gehouden. Alle groepen bereiden dan een klein toneelstukje voor, waar de andere groepen dan naar mogen gluren. Nou, dat deden ze allemaal dus duidelijk. Wat was dit ontzettend leuk en goed gebracht door groep 3A. en inderdaad...niet alleen 'Koos got talent', maar óók groep 3A. In het fotoalbum kunt u naar 3 foto's gluren...écht leuk hoor!!!

16 mei 2019 - Techniekles 2

16 mei 2019 - Techniekles
Preview foto Vandaag hadden we weer een techniekles van Young Engineers. We hebben met lego een lopende band gemaakt, net zoals in een fabriek. En het mooie was dat het ook echt werkte! Sommige kinderen hadden zelfs een dubbele lopende band gemaakt. Het samenwerken ging erg goed. Het was weer een geweldige les.

18 apr 2019 - Paasontbijt
Preview foto Wij hadden vanmorgen een heerlijk paasontbijt! Iedereen had iets lekkers meegenomen en we hebben heerlijk gesmuld! Na het eten lekker buiten gespeeld en daarna mochten we paaseieren zoeken! En in plaats van een klein paaseitje kreeg iedereen een groot paasei die we natuurlijk direct hebben opgegeten! We hebben een heerlijke dag gehad!

16 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Vrijdag 12 april hadden we de Koningsspelen. Wat zag iedereen er mooi uit in het oranje of rood-wit-blauw! In de ochtend hebben we nog gewerkt en in de middag waren wij aan de beurt om naar het veld te gaan voor de spelletjes. Eerst hebben we natuurlijk samen de Pasapas gedanst en vervolgens hebben we in groepjes allerlei spelletjes gedaan. We hadden veel hulp van ouders en veel ouders kwamen kjiken, heel erg leuk! We hebben een heerlijke middag gehad!

04 apr 2019 - Techniekles
Preview foto Vandaag hebben we een techniekles gehad van Young Engineers. In tweetallen moest er aan een opdracht gewerkt worden. De resultaten waren echt geweldig! De kinderen vonden het super leuk!

22 feb 2019 - Disco
Preview foto Eindelijk was het zover! Na wekenlang oefenen op onze danspasjes, was het dan eindelijk donderdagavond: disco-avond! Het thema: carnaval. Dus onze mooiste, stoerste, engste en grappigste outfitjes aan! Eerst in de klas een groepsfoto gemaakt, die kun je vinden in ons foto album. En daarna samen naar de disco. Er was een echte dj en een man die voor geweldige lichtshows zorgde. Natuurlijk was er even tijd voor wat drinken en wat lekkers en tussendoor was er genoeg water om te drinken. We hebben heerlijk gedanst en meegezongen, het was weer super!!

20 feb 2019 - Project Onze Stad
Preview foto De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het schoolproject Onze Stad. In groep 3 ging het vooral over de geluiden van de stad. We hebben eerst materialen rondom de school verzameld en in ons Haags Bakkie gedaan. Daarna hebben we in de klas geluisterd welk geluid de materialen maken. Ook zijn we een keer de wijk in gegaan om geluiden te vangen. We hadden allemaal een boterhamzakje bij ons om een geluid te vangen. In de klas hebben we het geluid op een etiket geschreven en op ons zakje geplakt. We hebben hard gewerkt aan ons droomhuis, daar hadden we wel veel knutsellessen voor nodig. Maar de resultaten zijn dan ook geweldig. Als samenwerkingsopdracht hebben we in kleine groepjes nieuwe straatnamen bedacht. Daar kwamen grappige namen uit! Ook kennen de kinderen nu het refrein van Oh, oh Den Haag!

25 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Vandaag hadden we het letterfeest. Met de letterpet op door het gebouw alle letters zoeken. Nadat we alle letters hadden gevonden tijdens de letterspeurtocht kwam de oplossing!

De schatkist stond op het dak. Wij allemaal naar buiten. En ja hoor, daar stond de kist! Maar daar konden wij niet bij. Gelukkig liep meester Said net op het dak en hij heeft de kist naar beneden laten zakken. In de kist vonden we de letterdiploma's en letterchips. Wat een feest!


29 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Met spanning hadden de kinderen ernaar uitgekeken. Woensdag mochten ze 2 keer naar school en wel in het donker met hun mooiste kerstkleren aan. Na een sfeervolle kerstzang op het plein konden we eindelijk naar binnen en aan de mooi versierde tafels gaan zitten. Het was moeilijk kiezen, zoveel lekkers hadden de mama's en papa's neergezet op het buffet. Toen iedereen zijn buik vol had werd er ademloos naar het kerstverhaal geluisterd. Na een lekker toetje gingen ze allemaal tevreden naar huis.

 

Fotoalbum:

foto-5-kerst.jpg foto-4-kerst(1).jpg foto-8-kerst.jpg foto-7-kerst.jpg
foto-6-kerst.jpg foto-4-kerst.jpg foto-3-kerst.jpg foto-2-kerst.jpg foto-1-kerst.jpg

11 dec 2018 - Kerst groepswerk
Preview foto Wat kunnen de kinderen van groep 3A goed samenwerken! Wie knipt de boom uit?

Welke kleur worden de ballen? En natuurlijk de grote vraag: wie maakt de piek?

Er werden hele goede afspraken gemaakt en de bomen zijn prachtig geworden.

Het zijn echt super kanjers!


10 dec 2018 - Pietengym 3a
Preview foto De Pietengym was weer gezellig dit jaar. Alle kinderen hebben hun Pietendiploma verdiend!

07 nov 2018 - Cliniclowns...
Preview foto

07 nov 2018 - CliniClowns...

17 okt 2018 - Nieuws uit groep 3A
Preview foto De afgelopen periode hebben we veel gelezen en er is ook veel voorgelezen. Niet alleen door de eigen juffen deze keer, maar ook door verschillende moeders en een oma! Dat vonden de kinderen erg leuk. Het zag er ook gezellig uit; overal zaten groepjes kinderen heerlijk naar een verhaal te luisteren. Ook kinderboekenschrijver Koos Meinderts kwam na de opening van de Kinderboekenweek bij ons in de klas voorlezen. Hij heeft aan ons gevraagd om tekeningen te maken bij het verhaal dat hij voorlas. Wie weet zit er wel een illustrator in spé bij ons in de groep! 

Voor de tentoonstelling 'Koos Got Talent' zijn we lekker creatief bezig geweest. We hebben leuke werkjes gemaakt en een aantal werkjes hebben we tentoongesteld. 

Ook zijn we buiten op zoek gegaan naar kleine beestjes. Die hebben we daarna in de klas goed bekeken. Er was een actieve slak bij die er al snel vandoor wilde gaan en ook een paar pissebedden bleven niet netjes op het laken zitten! Maar toch hebben we ze goed kunnen bekijken en daarna buiten weer vrij gelaten. 

Na de herfstvakantie hebben wij gelijk twee leuke uitjes: op woensdag gaan we naar 'Het Kinderboekenmuseum' en op donderdag gaan we zingen in woonzorgcentrum Houthaghe. We zijn al goed aan het oefenen, zodat we een paar leuke liedjes kunnen laten horen!


10 sep 2018 - Nieuws uit groep 3A
Groep 3A is een gezellige groep met 22 kinderen. 11 meisjes en 11 jongens!

Op maandag en dinsdag krijgen ze les van juf Ineke en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Anke voor de groep. Voor het leren lezen gebruiken we de kim-versie van Veilig Leren Lezen. De methode voor rekenen is Alles Telt en voor schrijven maken we gebruik van de methode Pennenstreken (blokschrift).

Naast deze vakken besteden we veel aandacht aan zingen, dansen, tekenen en knutselen. Ook hebben we twee keer in de week gymles in de grote gymzaal en gaan we natuurlijk elke dag buiten spelen.

In de computerruimte werken we aan de computer met het programma Zoem van Veilig Leren Lezen, maar we kunnen er ook werken met allerlei constructie materiaal, lego, playmobil, puzzels en nog veel meer!

Al met al hebben we een vol programma, met veel afwisseling tussen leren en spelen!

 

Groetjes van de kinderen uit groep 3A, juf Ineke en juf Anke