Groep 1-2d

Welkom bij groep 1-2d. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2d. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

16 jul 2019 - vakantie
Beste ouders, verzorgers en vooral lieve kinderen,

Het was een geweldig formidabel en een gezellig schooljaar. Ik heb er erg van genoten en veel van jullie geleerd!

Sommige van jullie zie ik weer terug in mijn eigen groep, en sommige zie ik terug als ze door de gang naar groep 3 lopen. 

ik wens jullie allen een fijne tijd, het gaat echt om de kleine momenten die je met elkaar deelt, dus of je nu in je tuin zit of op de Zuidpool, deel veel.

lieve groet juf Helene


13 jun 2019 - workshops
Preview foto Vandaag hadden we workshops op school, veel ouders hadden zich aangemeld om de kinderen een leuk uurtje te bezorgen waaronder, zumba dansen, techniek, koken en knutselen en zingen met de gitaar.

11 jun 2019 - drumtastic
Preview foto Wat was dit fantastisch!!!!!!!!!!!!!!

De kinderen hebben intens genoten. Wat een ritme en een aandacht. kijkt u ook in ons fotoalbum.


03 jun 2019 - schoolreis
We hebben een heerlijke schoolreis gehad. De kinderen hebben dankzij de vele ouders een fijne tijd gehad. Superbedankt hiervoor.

U kunt enkele afbeeldingen vinden in het fotoalbum


08 mei 2019 - juffendag
Preview foto Wat zijn we verwend door de kinderen en wat waren ze mooi verkleed en wat hadden we een plezier. We hebben gelachten, gegeten, spelletjes gedaan, geknutseld en indiaantje gespeeld.

Ouders die geholpen hebben...ontzettend bedankt, het was een top dag!


27 mrt 2019 - bezoek Mauritshuis met mauritsmuis
Preview foto Hallo Allemaal, 

We zijn met de bus naar de stad gereden. Drie superleuke moeders zijn met ons meegeweest, dank je wel daarvoor. In het museum moesten we met een lange trap naar beneden, dat was al erg spannend. We werden in twee groepjes verdeeld. Het was een mooie rondleiding langs bijzondere schilderijen, bijvoorbeeld het meisje met de parel! Ook hebben we kort nog een bezoekje gebracht aan Rembrandt. Op school hebbben we de les afgemaakt door het leren mengen van kleuren in een plastic zakje. 

Al met al zijn dit toch weer de leukste uitstapjes! Kijk maar in ons fotoalbum.


22 mrt 2019 - techniekles 2
Preview foto Hallo Allemaal,

Wat hebben we weer een gave les achter de rug. De kinderen hebben eerst alles geleerd van verschillende honden, politie hond, hulp hond, slede hond en zo nog meer. Daarna gingen we aan de slag om een bouwtekening te leren "lezen", dat was voor sommige nog best een uitdaging maar zoals u in het fotoalbum kunt zien....het is ons aardig gelukt!


19 mrt 2019 - dakota theater de gruffalo
Preview foto Wat was vandaag een topdag!

We werden gehaald emt de bus en gingen naar het Theater Dakota. We hebben de voorstelling van de Gruffalo gezien. Genieten!!!!!


22 feb 2019 - disco
Preview foto Wat zagen we er FANTASTISCH uit op de disco.

21 feb 2019 - spelend leren
Preview foto

spelend leren bij de kleuters. Hier leren we de woorden te springen en de klanken hardop te zegen, huis wordt h..ui..s. Het begin van het lezen gesprongen!


08 feb 2019 - project onze stad
Preview foto We werken al geruime tijd aan het project wonen en onze stad. De kinderen weten er al veel van en zijn met plezier bezig. Er worden mooie huizen bedacht en ook leren we er veel nieuwe woorden bij. Aan het eind houden we een tentoonstelling voor de andere groepen, dit noemen we dan ons Haags straatje.

KiJK MAAR GAUW IN HET FOTOALBUM WONEN

 


23 jan 2019 - kappershoek
Preview foto We hebben het project Onze stad. En in onze stad zijn er natuurlijk ook kappers.

Vandaar dat we met hulp van ouders een leuke kappershoek hebben op de gang. Dis, als u aan een opknapbeurt toe bent...u bent welkom!


22 jan 2019 - sneeuwpret
Preview foto jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, rond 10.00 uur ging het sneeuwen. We hadden eerst bekeken hoe een weerbericht eruit ziet. En het klopte, 10.00 kwamen de vlokjes naar beneden. Met de neuzen tegen het raam aan gedrukt hebben we snel onze jassen, mutsen en handschoenen aan getrokken.

heerlijk;]


20 dec 2018 - kerstdiner
Preview foto betse ouders,

Wat hebben we een geweldig feest gehad. 

Er waren zoveel lekkere hapjes en de kinderen zagen er geweldig mooi uit!

In het fotoalbum kerst kunt u een glimp opvangen van deze leuke avond.

En ik wil gelijkertijd de ouders bedanken die iedere keer maar weer klaar staan voor alle kinderen, optuigen en schoonmaken, wat is dat fijn geregeld!!!!!!

voor nu een fijne vakantie.


05 dec 2018 - sinterklaasje kom maar binnen
Preview foto hallo allemaal,

wat een geweldig feest was het weer, de kinderen hebben genoten en de cadeautjes waren top!!!!

Gelukkig waren we allemaal lief geweest,

dank u Sinterklaas


28 nov 2018 - rommelpiet en schoen zetten
Preview foto Rommelpiet was vannacht langs geweest. Het was behoorlijk rommelig, zelfs de poppenkastpoppen hadden een andere plek. De kinderen hadden in 15 minuutjes alles gelukkig weer op zijn plek! Sinterklaas had de schoentjes gevuld met lekkere muntchocolade, ook hadden we een stuiterbal gekregen, Dank u wel Sint en Piet.

22 nov 2018 - pietengym
Preview foto Hallo,

Wat een geweldige pieten zagen we vandaag in de klas. Ze hebben hard geoefend en kunnen heel goed op een dak lopen, balans houden, en door schoorstenen klimmen. Ze hebben allemaal een welverdiende Pietendiploma gekregen!

gefeliciteerd Pietjes


16 nov 2018 - sinterklaas boot
Preview foto Beste ouders, 

Het wordt weer een gezellige spannende tijd. De huishoek is nu omgetoverd tot een pakjesboot hoek. Er wordt flink gespeeld met  allerlei Pieten en soms wel twee sinterklazen. Ook worden er veel pakjes uitgedeeld, wat een gezelligheid.


08 nov 2018 - techniek les
Preview foto betse ouders,

Vandaag hebben we een ontzettend leuke techniekles gehad op school vanuit de young engineers. We hebben onderwaterbeesten nagebouwd en geleerd hoe je de tekening in stapjes kan namaken.,wat weer heel handig was om de getallenlijn te leren want de stappen gingen wel tot en met 7! Het viel mij op hoeveel de kinderen al weten van het onderwaterleven en ook zag ik hoe de kinderen genoten van deze les.

In het fotoalbum techniek op deze site kunt u zien hoe leuk de les was.

veel plezier juf helene


30 okt 2018 - heksenhoek
Preview foto Wat een spannende gang hebben we bij ons lokaal. Een heuse heksenhoek is hier gemaakt. De kinderen hebben zelf een receptenboek ontworpen en er liggen ook zelfgemaakte toverstokken. Mocht u langs lopen dan ontkomt u er niet aan dat er wellicht een toverspreuk rond uw hoofd dwarrelt, of dat er misschien een verdwaalde kikker[ lees Prins] rond huppelt.

 

met griezelige groetjes juf Helene en de kleuters


28 sep 2018 - bezoek aan de bieb in Loosduinen
Preview foto Vandaag zijn we naar de bibliotheek geweest. We hadden twee ouders mee, de moeder van Rawaz en de papa van Hannah. Dat was erg fijn. We werden daar heel gezellig ontvangen en mochten een boekje mee naar school nemen. We werden ook nog voorgelezen over een eendje dat graag bij een vriendenclub wilde horen. Dat paste precies bij ons project! Over zes weken gaan de boekjes weer terug en komen er zeker nieuwe in onze boekenbak.

20 sep 2018 - speellokaal
Preview foto Een van de favoriete onderdelen in onze groep is spelen in het speellokaal. Vandaag waren de onderdelen gericht op samenwerking. Dat past precies goed in ons project over vriendschap. Elkaar helpen balans te houden, zorgen dat de ander niet valt en ook elkaar complimenten geven. We zijn er al heel goed in!

10 sep 2018 - tablets
Preview foto Iedere dag krijgen we iets nieuws aangeboden in de eerste periode op school. Een nieuw werkje, hoe houd jeje schaar vast maar ook.....spelletjes op de tablet! En dat vinden ze erg leuk!

Wat een concentratie, leuk om te zien.


29 aug 2018 - start schooljaar in groep 1-2D
Preview foto De zomervakantie is weer voorbij, we hebben ervan genoten. Nu is het weer tijd voor school. En ook daar hebben we weer zin in. We zijn goed van start gegaan. We hebben nu 24 kinderen in de groep. De regels worden weer besproken en dan vooral wat er mag en wat er leuk is om te doen. In de bouwhoek worden weer mooie hoge creaties gebouwd en in de poppenhoek kunnen we ons verkleden, een draak, een kok, een ridder, ik heb ze weer voorbij zien komen. De krijtjes van het schoolbord zijn nog lang en de potloden goed geslepen. In de kring hebben we een leuk spel gespeeld met een magische tas. De juf stopt er wat in.....de tas gaat de kring rond, wat zou er toch in zitten?

Ook het voorlezen is een fijn moment met de kinderen, we lezen nu uit Floddertje voor. Gelukkig is het ook nog heerlijk weer om met elkaar buiten te spelen, kortom het belooft een gezellig, vrolijk en leerzaam jaar te worden in een gezellig, vrolijk en leerzame klas. Samen hand in hand op eigen benen!