Groep 1-2c

Welkom bij groep 1-2c. 

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2c. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

17 jul 2019 - einde schooljaar
Preview foto Wat is dit jaar voorbij gevlogen! We hebben veel geleerd en met elkaar gespeeld, gewerkt, gezongen, geknutseld, gegymd, gefeest én we hebben leuke schooluitjes gehad.

De kinderen van groep 2 hebben een wenmoment gehad in groep 3 en kwamen allemaal enthousiast terug. Ze hebben er zin in!

De kinderen van groep 1E die bij ons erbij komen zijn op hetzelfde wenmoment bij ons op visite geweest en dit was erg gezellig. Ze zongen een frans liedje voor ons: 'Sur le pont, d'Avignon' en dit vonden we zo knap en mooi dat wij het ook geleerd hebben.

Het was een leuk jaar met de kinderen en ook met de ouders. Bedankt lieve ouders voor het vertrouwen, medewerking en alle hulp. Zelfs op het laatst waren er ouders die hebben gesopt, gewassen en schoongemaakt. Superfijn!!

Kinderen van groep 2: hele fijne vakantie en veel plezier volgend jaar in groep 3. En de kinderen die in 1/2C blijven en nieuw komen én alle ouders wens ik ook een hele fijne vakantie!


15 jun 2019 - Drumtastic met groep 1/2C
Preview foto Op 11 juni heeft de Koos Meindertsschool een workshop gehad van Drumtastic. Op grote soort skippyballen mochten we allemaal een keertje onze drumtalenten laten horen en zien. Nou, die heeft groep 1/2C dus absoluut. Kijk maar op de foto...

04 jun 2019 - 'Koos got talent', maar groep 1/2C óók!!!
Preview foto Tijdens de jaarlijkse "Koos got talent"-show verzorgden allerlei groepen uiteenlopende toneelstukjes. Zo ook groep 1/2C. Wat was dat een waanzinnig succes geworden. De hele zaal was laaiend enthousiast. In het fotoalbum kunt u een impressie krijgen hoe dat komt...

15 apr 2019 - lente/Pasen groep 1/2C
Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het thema lente/Pasen. We hebben woorden gemaakt met de "l" van lente en ook met de klank "ei". We hebben gerijmd met lentewoorden en losse klanken zoals k-i-p en g-ei-t aan elkaar geplakt én geoefend met kritisch luisteren en heel precies omschrijven. Alle kinderen van groep 2 hebben de boekenbeurt gedaan. Heel knap om voor de hele klas over een boekje te vertellen en de plaatjes te laten zien. Ze hebben allemaal een beukenbeurtdiploma gekregen!

Met rekenen hebben we geteld en aangevuld (in dozen van 6 en 10 stuks) met eieren en verschillende eieren gesorteerd en gewogen. Met de takenkaart doen we spelletjes met ruimtelijke oriëntatie en heel precies kijken. Dit gaat steeds beter.

We hebben lente- en paasliedjes geleerd en een lammetje, een bloem en een ei geknutseld.

Tijdens het thema hebben we een kinderboerderij in de klas gehad. We hadden kippen, een haan, eieren, hamsters, een schaap, een paardje, konijntjes, honden enz. Daar hebben we hokken voor gemaakt. En ook hebben we de dieren verzorgd, gevoerd en geaaid. De eieren moesten natuurlijk elke ochtend geteld worden en de hokken werden goed geveegd.

We hebben inmiddels een tweede techniekles gehad met Kidknex. Er zijn hele mooie honden gemaakt!

En nog meer leuke dingen:

We naar de Gruffalo geweest in het Dakota theater. Dit was een superleuke voorstelling!

We zijn naar het Mauritshuis geweest voor een les met Maurits muis. Dit was een hele leuke museumles!

Het poppentheater van Frank Kooman is op school geweest met de voorstelling "Het ezelsei". De kinderen hebben genoten!

En afgelopen vrijdagmiddag waren de Koningsspelen. Ook deze middag was zeer geslaagd. De kinderen waren erg enthousiast.

Aankomende donderdagochtend is het Paasontbijt. Dat wordt smullen!

En daarna.... vakantie, even lekker uitrusten. het wordt mooi weer.

Na de vakantie beginnen we met het thema Indianen. De kidneren mogen veren meenemen naar school. Dan kunnen we ze op volgorde gaan leggen en sorteren.

Woensdag 8 mei is het juffendag met allemaal spelletjes in het thema van Indianen. Fijn dat er ruim genoeg hulp is. Gezellig.

Prettige vakantie allemaal!

juf Bernadet

 

 


22 feb 2019 - thema huizen, hier woon ik, onze stad
Wat hebben we afgelopen weken leuk gewerkt en gespeeld n.a.v. het thema huizen, hier woon ik en onze stad! We hebben veel geleerd over verschillende soorten huizen; over hoe je huizen bouwt en opknapt, over gereedschap, over verhuizen, over beroepen, over inrichten, stadsgeluiden, over winkels (zoals de kapper) enz. We hebben veel taalspelletjes zoals rijmen, beginklank, geheugen, raden welke (huishoudelijke) werkzaamheden worden uitgebeeld e.d. en rekenspelletjes, zoals van klein naar groot, dik naar dun enz., de vormen, de cijfers zoals huisnummers, plattegronden e.d. gedaan rondom dit thema en veel prentenboeken gelezen, liedjes gezongen, huizen gemaakt (geverfd, gestempeld, nagetekend, gevouwen en geknutseld). Ook de spel- en gymlessen waren in het thema van huizen en de stad. Met bouwmateriaal werd ondertussen ook de mooiste huizen gemaakt! En ook werd leuk gespeeld met de snelweg en de autobaan, want verkeer hoort ook bij de stad.
We zijn al weer begonnen aan een nieuwe takenkaart.

Wat staat er op de agenda na de vakantie:
Na de vakantie hebben we het thema de Gruffalo.

De kinderen van groep 2 en de herfstkinderen van groep 1 mogen een boekenbeurt doen.
We gaan 19 maart naar een voorstelling van de Gruffalo in het Dakota theater.
Op 21 maart hebben we weer een workshop techniek. 

Koos got talent op 26 maart over uitvindingen. Er zijn al mooie ideeën binnengekomen zoal een opruimrobot mét afstandsbediening, een robot die alles kan wat je wil (knuffelen, spelen) een slijmmachine, een nagellakmachine en een zakdoekenuitdeelwagen! Nu alleen nog even maken.

Vrijdag 29 maart gaan we naar het Mauritshuis voor een museumles met Maurits Muis.

9 April komt het Koomans poppentheater op school.

Allemaal leuke en leerzame dingen dus.

Maar eerst.... fijne vakantie en een lekker voorjaarszonnetje

 


15 jan 2019 - Gezellige kerst in groep 1/2 C
Preview foto In december hebben we de klas extra gezellig aangekleed in de sfeer van natuurlijk Kerst. In de klas was het al super om te zijn, maar tijdens de kerstmaaltijd was het helemaal feest. Prachtig waren de kinderen uitgedost en wat hebben we heerlijk saampjes kunnen eten!!! Het was écht fantastisch. Om jullie een extra goede indruk te geven hebben we een fotoalbum gemaakt om van te smullen. Eet maar stiekem met ons mee...alleen maar glurend natuurlijk!!!

09 nov 2018 - techniekles
Preview foto Vandaag hebben we een leuke techniekles gehad. Vanaf een werktekening hebben we onderwaterdieren gemaakt. Heel leuk!!!

17 okt 2018 - thema vriendjes en thema herfst
Het is al weer bijna herfstvakantie. Wat gaat de tijd toch snel.

De kinderboekenweek was heel leuk. Er was een kinderboekenmarkt; Koos Meinderts is op bezoek geweest en las voor uit eigen werk; de kinderen van groep 8 hebben voorgelezen aan onze groep; meester Bert heeft voorgelezen aan onze groep terwijl de juf voorlas bij zijn groep en als afsluiting: Koos got Talent. Dit keer was het een tentoonstelling van alle beeldende werkjes met als thema vriendschap. Onze groep had 3 boekjes gemaakt. Daar waren ze heel trots op.

In de klas zijn nog veel meer boekjes gemaakt, met tekeningen en letters er in. Dit kwam helemaal zelf uit de kinderen.

We hebben woorden gemaakt met twee klanken: de "v" van vriendjes en de "h" van herfst. We zijn nu veel bezig met het klappen (in woordstukje opdelen) van lange herfstwoorden (beu-ken-noot-jes) en ook weer het "plakken" van in woordstukjes opgedeelde woorden. En we rijmen op herfstwoorden (bos-vos, tak-slak, rood-sloot enz).

We hebben al veel kastanjes, eikels, dennenappels e.d. geteld en daar het goede cijfer bijgelegd, maar ook bij een cijfer het goede aantal gelegd. Er is in de klas een eekhoorn die als er bijv. 6 eikels liggen steeds eikels weghaalt als we even onze ogen dichtdoen. We denken dat hij bezig is met zijn wintervoorraad. Hoeveel heeft hij er weggehaald als er bijvoorbeeld nog maar 4 eikels liggen? Ook maken we reeksen: eikel, kastanje, eikel, kastanje, eikel... en dan afmaken, maar ook moeilijkere reeksen: eikel, dennenappel, kastanje, eikel.....Dit doen we ook met kleurenpionnen (geel, oranje, rood, geel....).

Er wordt heel goed gewerkt aan het spel van de week en aan de takenkaarten en sommige kinderen doen zelfs allebei!
We zijn bezig met het knutselen van mooie paddenstoelen. Het herfstliedje dat we aan het oefenen zijn, vinden de kinderen heel mooi. Het liedje heet Rood, oranje, geel en bruin. We zijn ook de leidjes aan het oefenen die we gaan zingen in het verzorgingstehuis. Dit gaat goed! Voor de begeleiding hebben we al vier ouders dus dat is fijn.

We hebben een mooie heksenhoek gemaakt op de gang. Daar kunnen de kinderen aan de hand van heksenrecepten toverdrankjes maken. Ook kunnen de kinderen zelf recepten "schrijven" en die in het boek plakken. Heeel spannend allemaal!!