Groep 1-2c

Welkom bij groep 1-2c!

Mijn naam is Maxime en vol trots geef ik les aan deze gezellige kleuterklas.
Bij de kleuters werken we aan de hand van thema's. Per thema zal ik foto's maken van de activiteiten die we doen in de klas en deze uploaden in een foto album. In de berichtjes staat een korte toelichting van wat we gedaan en geleerd hebben.

06 jan 2021 - Online lessen 2.0
Preview foto Door de tweede lockdown zijn we weer begonnen met online les geven en wat gaat het goed! De kinderen doen allemaal ongelooflijk goed mee, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, wat ben ik trots op hen. Ook een groot applaus voor alle ouders die de mede mogelijk maken.
Tijdens de online lessen praten we bijvoorbeeld samen over de winter. Wat hoort er allemaal eigenlijk bij? Nou hele warme kleren om mee te beginnen! En sneeuw natuurlijk. Hopelijk gaat het nog sneeuwen, dan kunnen we een sneeuwpop maken. Wij hebben alvast samen een sneeuwpop gekleurd. Kijk maar in het fotoalbum 'Online lessen 2.0', daar zie je onze mooie tekeningen.
Verder hebben we geluisterd naar een verhaal over een slak die nieuwjaar gaat vieren met zijn vrienden, want dat hebben wij ook gedaan in de vakantie! Binnenkort gaan we nog een leuke bewegingsles doen samen!

17 dec 2020 - Online Kerstontbijt
Preview foto Helaas konden we dit jaar het Kerstfeest niet vieren op school. In plaats daarvan hebben we gezellig een online Kerstontbijt gehouden. Met een shift om 8:00 en 9:00 is het ons toch gelukt om een beetje dat Kerstgevoel te krijgen van gezellig samen zijn.
Eerst mochten alle kinderen vertellen wat ze als ontbijt hadden en daarna mochten ze nog iets leuks vertellen. We sloten het Kerstontbijt af door een kaarsje te branden en samen Kerstliedjes te zingen. Het was erg gezellig!

16 dec 2020 - Afscheid Bálint
Preview foto Deze week hebben we een afscheidsfeestje gehouden voor Bálint. Hij gaat verhuizen en moet daarom naar een andere school. De kinderen hebben een kussensloop voor hem versierd als afscheids cadeau. We gaan hem heel erg missen en wensen hem veel plezier op zijn nieuwe school!

In het album 'Afscheid Bálint' zijn een paar foto's als leuke herrinering voor Bálint.

16 dec 2020 - Thema: Kerst
Preview foto Kerst dit jaar was wel even anders dan we gewend zijn. Toch hebben we veel leuke dingen gedaan in de klas zoals kerstliedjes gezongen met ons eigen gemaakte kerstlichtje, kerstballen & kerststerren geknutseld, sneeuwpop gebouwd in de bouwhoek, met kralen een kerstbal en kerstboom gemaakt en noem maar op.

In het album 'Thema: Kerst' ziet u een paar foto's, maar deze keer niet zo veel helaas.

13 nov 2020 - Thema: herfst
Preview foto De afgelopen weken zijn we volop bezig geweest met thema herfst. We hebben de letter 'h' geleerd te schrijven en woorden bedacht die ook met de 'h' beginnen. We hebben herfstwoorden geleerd zoals: verkleuren, herfstbladeren, egel, eekhoorn, pompoen, boomtak, kastanje, -blad en -boom, bolster, beukennoot, -blad en -boom, eikel, eikenblad en -boom, dennenappel, uil, herfstweer, storm, regen, regenlaarzen. We hebben egels en herfstbladeren geknutseld. Heel veel geoefend met tellen en wegen aan de hand van kastanjes, eikels en dennenappels. Bij gym gedanst in en om 'regenplassen' en 'blaadje leggen niemand zeggen; gespeeld. En nog veel meer!

In het album 'Thema: herfst' ziet u een paar foto's van het thema in de klas.

16 okt 2020 - Thema: dino
Preview foto De afgelopen weken zijn we volop bezig geweest met het thema dino. We hebben heel veel geleerd over dino's en leuke activiteiten gedaan die te maken hebben met dino's zoals: dino puzzels, een skelet puzzelen, botten opgraven in de zandbak, dino's knutselen/verven/tekenen, woorden leren die te maken hebben met dino's, bewegen en doen als een dino, dino namen leren en deze in lettergrepen klappen, de letter d van dino, dino woorden stempelen, liedjes zingen over dino's, dino's maken van duplo/lego/kralen/blokken en ga zo maar door!

In het fotoalbum 'Thema: dino' ziet u hier foto's van!

16 okt 2020 - Voorlezen door groep 8
Preview foto In het kader van de leesontwikkeling en de kinderboekenweek, kwam groep 8 bij ons voorlezen in de klas! Zowel de kinderen uit groep 8 en groep 1/2C vonden het erg leuk. Iedereen was heel geconcentreerd aan het voorlezen en luisteren!

In het fotoalbum 'Voorlezen door groep 8' ziet u een paar impressie foto's.