Groep 1-2b

Welkom bij groep 1-2b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

23 apr 2022 - Koningsspelen
Preview foto Het weer zat ons gelukkig enorm mee en dankzij juf Lara en de hulpouders was het een zeer geslaagde Koningsspelen.

14 apr 2022 - Paasontbijt
Preview foto Vandaag hebben we heerlijk ontbeten in de klas. Alle kinderen hadden hun ontbijt in een mooi versierde doos mee. Wat was het toch gezellig om met zijn allen in de klas te ontbijten!

Daarna zijn we in het speellokaal op zoek gegaan naar lekkere paaseitjes. Er is vandaag dan ook weer heel veel gesnoept!

17 dec 2021 - kerstontbijt
Preview foto Vanmorgen hebben we met de kerstverlichting aan een lange tafel het kerstontbijt met elkaar gegeten. Voor ieder kind was er een klein doosje met een wafel, een klein stolletje, fruit en gewoon drinken, jam en chocopasta. Er zaten ook nog stickers bij en voorbeelden om een ster te maken. Het was heel gezellig, want we hadden afgesproken dat iedereen zelf mocht weten wat hij of zij ging eten en drinken. Aan het einde van de dag kreeg iedereen zijn doosje mee naar huis.

02 dec 2021 - Thema Sinterklaas
Preview foto Ook deze week stonden alle activiteiten in het teken van Sinterklaas.

We hebben onder andere een rekenspel met kruidnoten gespeeld. Na afloop mochten alle kinderen hun kruidnoten houden.

Zo hebben we vandaag zelfs heerlijke kruidnoten gebakken. Ook deze kruidnoten mochten lekker mee naar huis. Dat wordt lekker smullen...

02 dec 2021 - Rommelpiet
Preview foto Ja hoor! De rommelpiet is langs geweest en wat heeft hij toch een enorme bende achtergelaten.

Gelukkig zijn onze kanjers heel goed in opruimen. In 10 minuten tijd zag de klas er weer zoals normaal uit.

Naast de rommel die hij achterliet, liet hij gelukkig ook nog wat lekkers achter in al onze schoenen.

24 nov 2021 - Het Mauritshuis
Preview foto Vandaag zijn we met heel de klas naar het Mauritshuis geweest. Wat was het toch spannend om met de bus te rijden. Voor sommige kinderen was dit hun eerste schooluitje.

Toen we daar aankwamen moesten we met de trap naar beneden en eenmaal in het gebouw moesten we juist een aantal trappen op. Er hangen diverse schilderijn van bekende schilders die lang geleden hebben geleefd. Waaronder het schilderij van het "meisje met de parel".

Maurits de muis vertelde over zijn favoriete schilderij. De kinderen mochten met elkaar een puzzel maken en ten slot mochten ze twee primaire kleuren met elkaar mengen. Zo ontstonden de kleuren die Maurits de muis nodig had. Na afloop mochten ze de verfzakjes mee naar huis nemen.

14 okt 2021 - Politie op bezoek
Preview foto Vandaag kregen we bezoek van twee politieagenten. Ze vertelden wat de politie doet en wat ze daarvoor allemaal nodig hebben. Ook mochten de kinderen bij elkaar de handboeien omdoen. Gelukkig was het maar voor heel even. Daarna zijn we naar buiten geweest om de politiewagen te bekijken. De klas kreeg ook nog een (troost)beer cadeau. Wat een verwennerij!

13 okt 2021 - Kinderboekenweek
Preview foto Vorige week woensdag was de opening van de Kinderboekenweek.

Het thema is; Worden wat je wil. Alle juffen en meesters waren verkleed. De kinderen mochten raden welk beroep zij hadden

In de klas mochten de kinderen met elkaar hun eigen boeken ruilen.

Later in de week kwamen de kinderen uit groep 5 van meester Aad onze kinderen voorlezen. Wat zag dat er toch leuk uit!  Gezellig met zijn allen in de speelzaal.