Groep 1-2b

Welkom bij groep 1-2b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

16 nov 2020 - herfst in de klas
Preview foto Afgelopen weken hebben we gewerkt over de herfst. We hadden van alles meegnomen en gemaakt voor de klas: paddenstoelen, egels, spinnen, dennenappels, kastanjes, eikels, herfstblaadjes, beukennootjes...

De letter van het thema was de "h", van herfst. Er werden veel voorwerpen met deze letter meegenomen voor het letterhuis.

We gingen met bijvoorbeeld kastanjes en eikels tellen, rekenen en wegen. We leerden de liedjes: "Zes heksen bij elkaar, maken een heel vreemd soepje klaar"; Vijf kabouters dansen in het bos'" én "Vijf herfstblaadjes". Deze liedjes werden ook uitgebeeld en op gedanst. Steeds is er één minder en zo leren de kinderen ook terugtellen.

Voor het spel van de week hebben we een stickerkaart voor een maand gemaakt. Elke keer als een kind het spel van de week doet krijgt het een sticker. Vorige week was het spel bijvoorbeeld lettertje tik, waarbij er herfstwoorden met een hamer en spijkertjes zijn na'getikt' en deze week was het spel een cijferpuzzel. Volgende week gaan we een rijmspel doen.

16 nov 2020 - voorstelling De zevenslapers
Preview foto Op 29 september was er nog een voorstelling op school: De Zevenslapers, door poppentheater Frank Kooman. Het ging over de muizen Mies en Dorus, die een winterslaap houden die zeven maanden duurt, vandaar de zevenslapers. In het snoepwinkeltje van het snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Maar als Mies een hapje neemt van een snoepje dat het snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets heel vreemds. Ook Wasco de wasbeer lijkt betoverd na het eten van een snoepje. Heeft Kobus de kauw hier iets mee te maken? Wasco en Dorus moeten op pad om de betovering te verbreken.

16 nov 2020 - voorstelling
Preview foto Op 18 september hebben we een voorstelling door theatergroep Schott in de Rose gehad op school in de kleine gymzaal. De voorstelling heette "De kleine zeemeerman", en ging over een jongetje met watervrees. Via zijn tante komt hij bij de zee in contact met een lieve Haagse zeemeermin. Door allerlei avonturen met een haai, een octopus en Neptunus raakt hij over zijn angst heen en springt de volgende keer als een bommetje in het zwembad. Er was muziek en dans, er waren mooie kostuums en een prachtige pop die het jongetje speelde.

De kinderen hebben genoten van dit vrolijke verhaal waarvan de moraal was: gooi geen plastic op straat want dan komt het in de zee en dan krijg je plastic soep!

16 nov 2020 - kinderboekenweek
Preview foto Het thema van de kinderboekenweek is: en toen... , over boeken met onderwerpen over vroeger. De groepen 1-2 hebben gekozen voor boeken over dinosaurussen.

We hebben veel boeken over dinosaurussen (voor)gelezen: fantasieverhalen, maar ook informatieboeken. We hadden zelfs een dino-ei in de klas die na een paar dagen uitkwam!

We hebben dino's en eieren geknutseld en er ontstond zelfs een dinopark in de klas waar we mee konden spelen; we legden dino's op volgorde van groot naar klein; zongen dinosaurusliedjes en nog veel meer.

Elk thema staat een letter centraal, dit keer de letter "m". De kinderen mogen voor het letterhuis allemaal dingetjes meenemen die beginnen met de letter, bijvoorbeeld een muis.

Elk thema staat ook een cijfer centraal. We bespreken dan waar je dit cijfer allemaal ziet in de klas of thuis.