Groep 1-2a

Welkom bij groep 1-2a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2a.

05 apr 2021 - Lente
Preview foto Deze en vorige week hebben we het liedje 'Dag kleine kikker ' geoefend en grappige kikkers

geknutseld.

Ook zijn er takken van klein naar groot gelegd en hebben we gesorteerd op kleur.

De kinderen hebben elkaar op volgorde gezet van groot naar klein.

Ze hebben hun lengte vergeleken door met de ruggen tegen elkaar aan te staan.

Het paasontbijt was een succes!De dozen met het kant-en-klare ontbijtje waren mooi versierd en er zat veel lekkers in. Er is goed van gegeten.

14 feb 2021 - Sneeuwpret in 1/2A
Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover! Bijna alle kinderen kwamen weer naar school.

Wat fijn om iedereen weer te zien in goede gezondheid.

Het was een gezellige week met heel veel sneeuwpret, zoals te zien is in het fotoalbum.

Fotoalbum:

DSC_0580[1].JPG DSC_0579[1].JPG DSC_0576[1].JPG DSC_0575[1].JPG DSC_0574[1].JPG DSC_0573[1].JPG DSC_0572[1].JPG DSC_0570[1].JPG

17 dec 2020 - Sint en Kerst
Preview foto ‘Vol verwachting klopte ons hart’ in deze spannende en feestelijke tijd.

5 December was het dan zo ver. De Sint en zijn Pieten bezochten onze school.

Het sinterklaasfeest was ondanks alle beperkingen heel gezellig.

We hebben het liedje ‘De pietendans’ gezongen voor de Sint en toen we terug waren in de klas kregen we allemaal wat lekkers en een cadeautje.

Ook de pietengym was heel leuk. Alle pieten konden goed over het dak lopen, pakjes in de schoorsteen gooien vanaf het dak, naar boven klimmen, naar beneden glijden, balanceren, door de schoorsteen kruipen ….

We kregen dan ook allemaal een pietendiploma.

Wat had de rommelpiet veel rommel gemaakt. De kinderen van ½ A zijn gelukkig supergoed in

opruimen, juf Hanny hoefde niets te doen !

We hebben in deze tijd ook veel gerijmd, liedjes gezongen, de letter S geleerd en geknutseld.

Nadat Sinterklaas weer terug naar Spanje ging stond er al snel een boom in de klas  en zijn we begonnen met de kerstwerkjes.

Er zijn glazen potjes voor de kerstlichtjes beschilderd, een kerstplacemat gekleurd, met onze vingerafdrukken een kerstboom geverfd, een kerstster gemaakt en nog veel meer.

Met de letter K hebben we samen een heleboel woordjes bedacht.

Ook hebben we het liedje ‘ik ben Tingeling de kerstboomfee’ geoefend.

Tot onze grote verbazing gingen woensdag  de basisscholen dicht. Het kerstontbijt ging dus niet door.

Dat vonden de kinderen heel jammer.

Er is daarom van de dinsdag toch nog een gezellige dag gemaakt.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar!.

Geniet van de vakantie!

01 dec 2020 - Pietengym 1/2A
Vandaag hebben de kleuters van groep 1/2A hun welverdiende pietendiploma gekregen.

Het was hard werken in onze speelzaal. In het fotoalbum staan wat foto's om een indruk te krijgen van deze les. Sommige kinderen waren erg fanatiek in het kruipen door de schoorsteen en waren zo veel verstopt!

19 okt 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto De Kinderboekenweek is voorbij en de herfstvakantie staat weer voor de deur.

De afgelopen weken zijn er dino’s  geplakt, geverfd, geknipt en gekleid.

We hebben een dinolied gezongen en een versje over twee dino’s geleerd.

Ook weten nu  we dat de dinosaurussen heel lang geleden leefden toen er

nog geen mensen waren.

Een aantal kinderen kwam met een echte ‘dinotrui’ naar school. Zo

konden we gelijk de namen oefenen van de triceratops, de tyrannosaurus

rex, de diplodocus, de stegosaurus en zelfs de pterodactylus.

Elke dag is er een stukje van de film ‘Platvoetje’ bekeken, de film was heel

spannend. Gelukkig liep het goed af.

In een aflevering van Koekeloere leerden over de botten van de dinosaurussen die

in de grond in steen veranderden en fossielen heten.

Als afsluiting was er in alle kleutergroepen een tentoonstelling van het gemaakte

werk .Met de hele groep hebben we alle werkjes bewonderd.

Woensdag 14 oktober was groep 7 in onze groep om voor te lezen.

In de klas lag een grote stapel prentenboeken waar de kinderen uit konden kiezen.

Het was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Een hele fijne vakantie !

31 aug 2020 - Welkom!
Preview foto Wat was het fijn om iedereen weer in goede gezondheid te zien na zo'n lange vakantie. We zijn gestart met 25 kinderen en in de loop van het jaar komen daar nog meer kinderen bij.

Er is al volop gespeeld en gewerkt. De komende weken gaan we elkaar nog wat beter leren kennen en zullen we werken rond het thema "vriendjes". Ook besteden we veel aandacht aan de regels en afspraken op school en in de klas. Op naar een fijn jaar!