Groep 1-2a

Welkom bij groep 1-2a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2a.

16 feb 2020 - Laatste nieuws
Preview foto In onze klas  zijn er drie nieuwe kinderen bijgekomen.Luigi, Lennox en Feline. Welkom in onze groep !

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het project ‘Schatkist ‘. In dit project werden alle soorten schatten gevonden en gecreëerd.

Het project is gestart met het voorlezen van het prentenboek ‘Kikker vindt een schat’

De kinderen hebben zelf schatten gezocht en in de schatkist in de klas gelegd.

Bijvoorbeeld propjes aluminiumfolie, goudkleurig papier en glinsterende steentjes.

We hebben een gesprek gevoerd over wat een schat kan zijn. Kan rommel een schat zijn en kan een schat ook iets zijn wat je niet kan beetpakken.

Er zijn filmpjes bekeken over schatten, er zijn schatkaarten en schatkisten gemaakt.

We hebben muziek gemaakt met verschillende hoeveelheden water gevulde flesjes en een metalen staafje.

Als afsluiting kwam de ‘afvaljuf ‘ . Zij heeft met ons mobiles gemaakt van grote takken. Aan de takken hebben we draden met plastic doppen, oude c.d.’s en metalen strips gehangen. De takken mochten we verder versieren met wol en groen klei.

We zijn ook naar het kinderboekenmuseum geweest.

Daar werd het verhaal ‘Aap vindt een brief ‘voorgelezen. Hierna mochten de kinderen allerlei opdrachten doen met letters en getallen.

Een fijne vakantie en tot 2 maart!

27 jan 2020 - Project
Vorige week zijn we gestart met een nieuw thema: schatplek.

Wat is een schat? Wat voor de één een schat is, zal dat dan voor de ander ook zo zijn? We werken rond het boek "Kikker vindt een schat."

Er zijn al mooie schatten geschilderd en we stempelen woorden die passen bij ons thema.

Er komt een echte kunstjuf op school waar we echte schatten mee gaan maken.

Elke dag staat er een kind in het zonnetje en benoemen we positieve kernmerken, het zijn tenslotte allemaal schatten!

De kinderen die dat leuk vinden mogen een schat van thuis meenemen en in de kring vertellen waarom zij het een schat vinden.

Boekenbeurt

Inmiddels zijn we begonnen met de boekenbeurt. Wat doen de kinderen dat knap!

04 dec 2019 - Pietengym

03 nov 2019 - Hier het allereerste berichtje van groep ½ A van dit schooljaar
Preview foto Hier het allereerste berichtje van groep ½ A van dit schooljaar .

We hadden de afgelopen weken veel aandacht voor de Kinderboekenweek. Ook deze keer was het weer een succes. Koos Meinderts las voor uit eigen werk en ook de boekenmarkt werd druk bezocht.

Er zijn in de groep veel vervoersmiddelen geknutseld en gevouwen, de huishoek werd een bus en in  de blokkenhoek  zijn er boten ,auto’s en raketten gebouwd.

Ook hebben we kinderen geteld die in en uit de bus stapten, een woordweb gemaakt, woorden die met de letter ‘r’ beginnen opgeschreven, vragen over een verhaal beantwoord en de cijfersymbolen geoefend.

Voor “Koos got Talent ‘ hebben we met de hele groep het liedje ‘De wielen van de bus ‘ geleerd met bijpassende bewegingen.

Na de herfstvakantie zijn wij gestart met het thema ‘ Kabouters in de herfst “. Natuurlijk gaan we nu ook weer veel knutselen, zingen, vertellen en voorlezen.

Wij hopen dat het voor iedereen een fijne vakantie is geweest.