Groep 1-2a

Welkom bij groep 1-2a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1-2a.

15 okt 2022 - Thema herfst en kinderboekenweek

In onze klas zitten momenteel 25 kinderen, dat vinden wij heel fijn!

De afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Kinderen uit groep 6 hebben ons voorgelezen uit een prentenboek, dat was erg gezellig.

Ook werken en spelen we rond het thema herfst. We tellen met kastanjes en eikels, leren nieuwe woorden die bij het thema passen en verwonderen ons over de veranderingen in de natuur.

Ook wordt er flink geknutseld; de klas ziet er gezellig uit met paddenstoelen, spinnen, eekhoorntjes en gevouwen bladeren in mooie herfstkleuren.

We stempelen herfstwoorden en luisteren naar mooie verhalen. Elke week is de lettermuur gevuld met attributen die passen bij de letter van de week, wat een enthousiasme!

Na de herfstvakantie werken we nog een tijdje door over de herfst en daarna is het alweer tijd voor Sinterklaas!

11 okt 2021 - Welkom in groep 1/2A
Inmiddels zijn we alweer een aantal weken op school en staat de herfstvakantie alweer voor de deur.

De eerste weken hebben we gewerkt aan de groepsvorming en de regels in de klas aan de hand van het boek 'het kleurenmonster gaat naar school'.

Momenteel zijn we druk bezig met het thema 'beroepen'. We weten nu van iedereen wat hij of zij later worden wil. De letter 'b'staat centraal. De kinderen zijn kampioen in het vinden van woorden die beginnen met de letter 'b'. Heel knap!

Omdat het kinderboekenweek is lezen mogen de kinderen hun eigen lievelingsboek mee naar school nemen, de juf leest er dan een stukje uit voor.

Na de vakantie werken gaan we spelen en leren over de herfst.